torstai 31. joulukuuta 2015

Piia Pantsun valmennus& joulutouhuja

Pari viikkoa sitten mulla oli Piian valmennus Lumin kanssa. Ensimmäinen valmennuspäivä oli maanantaina klo 21, valmennus oli siis aika myöhään. Verryteltiin itsenäisesti ensin ja sitten alettiin tekemään sileän treeniä jotta hevoset olisivat kunnolla avuilla. Tehtiin askelenpidennyksiä ja lyhennyksiä sekä voltteja kavalettien ylitse. Kavaleteilla piti keskittyä että ulkolapa ei lähde omalle vaellukselle vaan seuraa hevosta pyöreästi kaartuen. Lumi oli oikein mukava ratsastaa ja sainkin sen hyvin avuille ennen kuin alettiin hyppäämään.

Lady Fantastic 
Hypyt tehtiin eniten suoralla linjalla missä aika nafti 4 laukka askeleen väli, taikka yksittäiselle pystylle pitkällä lähestymisellä jonka jälkeen seinä tuli nopeasti vastaan. Tunnin teema olikin suoruus ja hypyn laadun parantaminen. Olen auttanut Lumia niin paljon hypyissä että se o ihan hädässä aina kun jätän sen yksin hyppäämään ja mun täytyisi lopettaa sen auttaminen koska siitä on tullut vähän varomaton hypyissä. Sen lisäksi se ei ponnista kunnolla hyppyyn kun se laskee sen varaan että autan sen esteen ylitse... Muutamat ihan kunnon hypyt saatiin aikaiseksi ja olinkin oikein tyytyväinen Lumiin tunnin lopussa.

Diva & Min Daisy Dancer
Toisena päivänä hypättiin enemmän rataa. Oli paljon kavaletteja, linjoja ja suhtautettuja välejä. Vaikeita tehtäviä mutta ei kuitenkaan mahdottomia. Edellisenä päivänä esitin toiveen että treenattaisiin hyppyjä jotka tulevat nopeasti kaarteen jälkeen, näin myös tehtiin. Lumilla on ollut tapana jäädä vain "jäkittämään" kaarteeseen ja sitten tulee todella huono hyppy seuraavalle esteelle. Tätä ongelmaa ei ollut nyt lainkaan, harmillisesti, olisihan se ollut kiva saada jotain ratkaisuja ongelmaan joka on toistunut kisoissa useasti. Hypättiin esteitä 110-120cm tasolla joka oli meille juuri sopiva, ei liian isoja mutta ei liian pieniäkään esteitä. Lumi oli oikein hieno molempina päivinä. Videoita valmennuksesta on instagramissa ( idajaponit), laittaisin koosteen tänne mutta en ollut tallentanut videoita koneelle ennen kuin päätin uittaa puhelinta Lumin vesiastiassa joten ne hävisivät  kuin tuhka tuuleen puhelimen mentyä ikuisille unille.

Titanium
Joulukin oli ja meni, Lumi sai joululahjaksi uuden satulan, pari loimea ja paljon porkkanoita <3 Nyt suuntana on uusi vuosi ja uudet kujeet. Suunnitelmat ensivuodelle ovat ihan auki toistaiseksi, mitä kisataan, missä kisataan ja millä kisataan. Luminhan pitäisi ikänsä puolesta viimeistään loppukaudesta hypätä 135cm luokkia, se kuitenkin tuntuu hyvin epärealistiselta tavoitteelta joten me edetään ihan fiiliksen mukaan ja katsotaan mihin päädytään. Näihin sanoihin päätän tämän postauksen ja toivotan jokaiselle lukijalle onnea ja menestystä uudelle vuodelle.

Ramses XII


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.