Ida

Heippa! Nimeni on siis Ida jollei joku sitä vielä tiennyt, käyn kahdeksatta luokkaa ruotsinkielisessä koulussa ja harrastan jalkapalloa ratsastuksen ohella. Kun scrollaatte sivua alaspäin voitte lukea miten aloitin ratsastuksen ja kaikesta mahdollisesta hevosiin liittyvästä. Olen todella avoin ja iloinen ihminen ja tutustun mielelläni uusiin ihmisiin. Perheeseeni kuuluu äiti, joka on mukana hevosharrastuksessani täysin sydämmin, isä ja pikkuveli. Hevosten lisäksi perheeseemme kuuluu kaksi koiraa Andy ja Kujo.


Andy


Tykkään myös valokuvata, siihen vaan ei tunnu jäävän aikaa...

Ratsastus historiani

T.T Gipsy Girl
Istuin ensimmäisen kerran 2kk vanhana hevosen selässä niin että äiti piti kiinni. Siitä se kaikki varmaan alkoi. Vuonna 2001 sain ensimmäisen oman ponin ollessani 2vuotias. Se oli yli suuri shetlanninponi nimeltään Ulpu. Se pukitteli ja heitti minua selästä useaan otteeseen, se ei todellakaan ollut mikään ensiponi. Siinä oli toisaalta kyllä paljon positiivistakin. Ratsastin silloin jo ilman että joku piti minusta kiinni, minulla oli kuitenkin taluttaja vieressä koko ajan. Kun täytin 4vuotta sain ylläpitoon kimon arabin ja welshin risteytyksen T.T Gipsy Girl. Vanha näyttely tamman jolla oli ikää jo 18vuotta. Sipsin asuessa meillä se sai 1varsan Pin Rock's Spirit:in. Muistan aina kun aamulla olin innokkaana auttamassa hevosten ruokkimisessa ja isä nosti minut karsinan oven yläpuolelle ja näin Spiritin ensimmäistä kertaa. Varsalle piti tietenkin keksiä nimi. Olin katsonut elokuva "Spirit villi ja vapaa" varmaan 100kertaa ja siitä keksin sille nimeksi Spirit, koska varsa oli _todella_ villi ja pukitteli ja karkasi koko ajan. Sipsi oli minulla ylläpidossa vuoteen 2008 saakka.


Napoleon V
 Olin saanut kesällä 2007 ihan ensimmäisen kilpa ponin Scarlettin "Lelle" 13vuotta. Kilpailin sekä Sipsillä että Lellellä vuonna 2008 vielä puomi/40cm luokkia mutta sitten Sipsin omistaja halusi tehdä sille vielä varsan ja äiti sanoi että Sipsin oli parempi jäädä omistajalleen koska minulla oli alkanut myös koulu ja minulla oli jo yksi poni mihin piti alkaa panostamaan. Aloin käydä valmennuksissa ja kisoissa Lellellä 2009 keväällä ja kehityin todella paljon. Kesä meni myös kilpailessa He:C/He:B luokissa 55-65% välillä kävin myös satunnaisissa estekisoissa hyppäämässä 40&60cm. Voitin kai muutamat kilapilut Lellellä esteissä vaikka se vaati todella paljon treeniä, Lelle ei nimittäin aina hypänyt esteen yli vaan tykkäsi heittää minut esteen sekaan. Vuonna 2009 Napsu saapui mukaan kuvioihin ja Lellen kanssa lopetin hyppäämisen. Vuonna 2010 oli aika luopua Lellestä mutta sillä oli jo ikää ja se ei mennyt kaupaksi. Päätimme antaa Lellen Napsun omistajalle opetusponiksi ja minä saisin vaihdossa Napsun. Nykyään Lelle on edelleen minun ponini mutta tulee viettämään lopun ikänsä Karstulla ystäväni tallilla. Kilpailin Napsulla 2009-2012 kausien välissä 60-110cm tasolla seura/kans. Napsu opetti minulle mitä esteratsastus on miltä tuntuu hypätä isoja esteitä. mennä täysiä uusinnassa ja kunniakierroksella päästä tuulettamaan voittoa! Napsu oli kertakaikkiaan ihan paras<3 Nykyään Napsu asuu Turussa pienen tytön opetusponina ja he kehittyvät kovaa vauhtia.

Scarlett


2012 keväällä saapui tuplapotti sekä Millenium Girl "Milli" että Goldencoast Ultimate "Ulpukka" joiden kanssa kilpailin ja Ulpukalla kilpailen edelleen. Olen vuosien aikana näiden "minun" hevosteni lisäksi ratsastanut hurjan paljon poneja, harvemmin hevosia. Kavereiden poneja, liikutusta vailla olevia poneja ja muuten vain muiden hevosia joita minua on pyydetty ratsastamaan.

Hurmuri-ori Piccolo!<3

Mini poni Pino!

Ratsastin myös pientä kirjavaa mini-ponia vuoden verran ja kilpailinkin vähän. Kumminkin talven tullessa poni meni pienelle tauolle ja sen jälkeen ehdin sillä muutaman kerran ratsastaa kunnes sille löytyi uusi huolehtivainen koti.

Ramses XII koulu- seuramestaruus kultaa 2012!
Arueira 5v. minä 9v


R.I.P 2012 "Pulla"
Tico 3v.

Millenium Girl

17 kommenttia:

 1. ihanalelleoikestiidafridalta<3<3<3<3

  VastaaPoista
 2. Napsu oli kyllä niin söpö! Kuinka pitkä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se oli! Olen joku reilu 160cm pitkä :)

   Poista
 3. ihanaidakoskamäsantulateilefridalovelollollol<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule täytyy sopii joku päivä kun mulla ei oo kisoja! ;) Anna peltsille pusuja:***

   Poista
  2. Apua frida on kirjotanu noi komentit mun tilillä- -

   Poista
 4. Empäs tiennytkään että pesosten poni on syntynyt teillä :o ihania poneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo spirit synty meillä :) niinhän ne ovat! :)

   Poista
 5. minkä pitunen oot ? :) kiva blogi sulla ja tykkään ulkoasusta !

  VastaaPoista
 6. minkä niminen sun äitis on ? :D

  VastaaPoista
 7. Voitko antaa s-postis?:)
  Mulla olis yks banneriehdokas sulle, minkä voisin lähettää..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiva! ;-) idajaponit.99@gmail.com sinne vain kaikki bannerit :-)

   Poista
 8. Onpa hauskaa bongata täältä monta tuttua hevosta, kuten Spirit, Ramses ja Arueira :)

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.