lauantai 5. syyskuuta 2015

RH's Totally Joker

Moikka kaikille!

Yksi toivotuimmista postausaiheista on Jokeri, meidän 3- vuotias ruunan rääpäle. Nyt olen Jokerilla alkanut vihdoinkin ratsastamaan "kunnolla" eikä vain mennä kevyttä ravia ympäri kenttää minne sattuu vaan touhussa on jotain järkeäkin. Vaadin Jokerilta että se kulkee oikein päin ja etenee jalasta. Keskityn nuoren hevosen ratsastuksessa enimmäkseen siihen että se liikkuu rungon läpi eteenpäin. Meidän kenttä on aika pieni joten Jokerin isoa laukkaa olisi helpompi työstää jossain isolla pellolla kun aidat eivät heti tule vastaan, pellolle suunnataan siis heti kun on kuivaa. Näin alkuun ratsastan vain 2-4 kertaa viikossa jotta jokerin lihakset eivät kehity liian nopeasti muuhun hevoseen verrattuna jolloin sillä voi tulla kaiken näköisiä kasvuhäiriöitä ja se saattaa kipeytyä aika vakavastikin. Yksi ratsastuskerta kestää max. 25- 30 minuuttia riippuen ihan miltä hevonen tuntuu. Nuorella hevosella ratsastessa täytyy todella tarkasti tunnustella miltä se tuntuu, nojaako se enemmän oikealle kuin yleensä? Onko se väsyneempi tai villimpi kuin yleensä? Kaikkeen täytyy tarkasti kiinnittää huomiota ja sen mukaan myös tehdä asioita. Jokeri oli tällä viikolla esimerkiksi aika väsyneen oloinen kolmantena peräkkäisenä ratsastuspäivänä jolloin päätin vain keventää hetken ja sitten lopettaa, ratsastus kesti suurinpiirtein 10 minuuttia. Nuoren kanssa pitää muistaa myös että ei tämä homma ole niin vakavaa vielä, enneminkin täytyy saada hyvä mieli hevoselle jotta se tykkää lähteä töihin.


Aina ei mene niinkuin strömsössä, silloin pitää vain itse pysyä rauhallisena.
Jokerin kanssa kaikki toiminta on erittäin helppoa ja se oppii uudet asiat nopeasti, jokeri on myös erittäin rohkea mikä on positiivinen asia. Selkään pääseminen ilman avustajaa oli aluksi haastavaa kun Jokeri halusi vain tunkea päätä mun syliin mutta karkkien ja muiden hämäyksien avulla olen saanut sen opetettua seisomaan nätisti paikallaan selkän noustessa.


Ratsastaessa aloitan yleensä vain kävelemällä ohjat tuntumalla ja ohjaan ruunaa liikkumaan oikein. Kevytravi sujuu ongelmitta ja Jokeri liikkuu hyvin omalla moottorilla, tasainen ohjastuntuma on kuitenkin vähän kateissa ja sitä treenataankin jatkuvasti. Laukassa homma toimii muuten ihan hyvin mutta ohjaus on paikoittain kateissa, väillä juostaan nurmikolla ja välillä kentällä, mutta eiköhän sekin ala toimimaan kun enemmän treenataan. Hyppyjäkin ollaan otettu, tosin pienille esteille (max. 80cm) ja todella säästeliäästi ollaan hypätty (max. 5-8 hyppyä/ ratsastuskerta). Pellollekin uskaltauduttiin ravailemaan ja sielläkin Jokeri käyttäytyi niin esimerkillisesti!


Jos teillä on jotain lisää kysymyksiä liittyen Jokeriin tai nuorien ratsutuksessa niin laittakaa kommentteihin, vastaan mihin pystyn! :-)


6 kommenttia:

  1. Hieno hevonen, ja olet onnentyttö kun saat ratsastaa sitä. Taidat myös olla aika taitava, en ikinä uskaltaisi nuorta ominpäin kouluttamaan. Jään mielenkiinnolla seuraamaan.

    VastaaPoista
  2. Onko tää se Totilas varsa?

    VastaaPoista
  3. Kivan oloinen blogi, liityn lukiaksi. Käyppä sinä kurkkaamassa minun blogia: kisataanratsailla.blogspot.fi

    VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.