perjantai 20. marraskuuta 2015

Matoja ja muuttoa

Haha, ainakin on erikoinen otsikko! Tällä kertaa postausten väli ei venynyt 2 kuukauteen, ainoastaan pari viikkoa joten ehkä tämä kirjoitus kankeus tästä poistuu kohta. Mun molemmat hevoset, Jokeri ja Lumi muuttivat talli Wistille muutamaksi viikoksi ja ovat olleet siellä kohta jo viikon verran. Olen päässyt hyvin treenaamaan ja olosuhteet ovat huippu luokkaa. Tallilta löytyy lämmintä valuvaa vettä, solarium hevoselle, vesikarsinat, iso lämmitetty maneesi ja ihan huippu tallihenkilökunta joka hoitaa hevosia kuin omiaan.

Laitoin postaukseen ihania kesäkuvia sekaan jotta päästäisiin hetkeksi tätä kamalaa pimeää syksyä pakoon.
Jokerin kanssa olen ehtinyt jo käymään yhdellä "estetunnilla", Treenattiin ravipuomeja ja lopuksi hypättiin pari estettä. Jokeri ei epäröinyt kertaakaan vaan meni kyselemättä jokaisen esteen yli korvat hörössä. Ennen muuttoa kävimme myös Jokerin kanssa Karkkilassa, William Matthewn kaksipäiväisessä kouluvalmennuksessa. Ensimmäisenä päivänä tunnin tavoitteena oli saada hevonen venyttämään kaulaansa eteen alas ja myös pysymään siellä. Jokeri on erittäin ryhdikäs hevonen ja se tekeekin eteen alas- muodon ratsastamisen aika vaikeaksi koska Jokeri ei malttaisi pysyä alhaalla ja käyttää selkäänsä. Toisena päivänä verryttelin Jokerin Williamin neuvoessa jonka jälkeen hän kysyi saisiko kokeilla hevosta. Jokeri liikkui niin hienosti Williamin alla, selkä ylhäällä ja takajalat mahan alla, on se helppoa kun osaa!


Lumikin on ollut erittäin tyytyväinen muuttoon, sen mahakin on rauhoittunut ja häntä on pysynyt "valkoisena" ilman päivittäistä pesua. Tämä tarkoittaa siis sitä että joudumme ostamaan kotiinkin pelkkää kuivaa heinää jotta en talvellakin joutuisi pesemään Lumin häntää päivittäin. Huomenna mulla on Lumin kanssa Hauken valmennus erittäin pitkän tauon jälkeen, en meinaa pysyä paikoillani koska odotan niin innolla valmennusta!!!


Muutama viikko sitten käytiin myös Ypäjällä hyppäämässä Lumin ensimmäinen 120cm- luokka. Pari päivää ennen kisoja minulla oli Johkun valmennus joka meni vähän niin ja näin. (hyppäsin ensimmäistä kertaa polvella joka oli ottanut kaviosta osumaa...) Kisoihin olin päättänyt kuitenkin lähteä ja siinä suunnitelmassa myös pysyin. Päivää ennen kilpailuja mulla oli myös lääkäri ja he tarkistivat polven ja sanoivat että mulla on käynyt onni onnettomuudessa, mitään ei ollut rikki! Mulla on kyllä ollut uskomaton tuuri näiden hevosonnettomuuksien suhteen... toistaiseksi.


Ypäjän kisat menivät tuloksellisesti erittäin surkeasti 19vp 120cm luokasta... Tuossa kohtaa pitäisi varmaan miettiä että mitä tekee tuon kokoisessa luokassa kun virheitäkin tuli noin paljon. Virheet olivat 3 puomi ( okserien etupuomit takajaloilla alas), yksi "ohiajo" joka oli täysin mun syy (ohjasin Lumin huolimattomuuttani suoraan päin johdetta) ja sen lisäksi vielä 3 yliaikavirhettä. Johku kuitenkin sanoi radan jälkeen että ei mun pidä olla pettynyt taikka vihainen, nyt tiedetään että paremmalla ratsastuksella ja hyvällä rutiinilla Lumi hyppää helposti 120cm luokkia! On kyllä niin ihanaa että tukijoukkoihin kuuluu niin kannustavaa ja ihanaa porukkaa! Kiitokset siis huippuvalmentajalle Johkulle jota ilman en varmaan tietäisi miten päin kuuluu satulassa istua :D Kiitokset myös Ellalle joka jaksoi lähteä Ypäjälle mun avuksi ja tueksi.


Lumin super emä Millenium Girl joka sai toisen varsan nyt kesällä!
Ypäjän kisat olivat toiseksi viimeiset tälle vuodella, käytiin nimittäin vielä Lohjalla oman seuran mestaruuksissa hyppäämässä 100cm luokka jonka rata olikin tämän vuoden ehdottomasti paras! Lumi oli niin ihana ratsastaa radalla että jäin vahingossa yhteen kaarteeseen matkustelemaan ja fiilistelemään minkä vuoksi yksi turha kolautus puomi putosi. Meille ei tullut mitalia tänä vuonna mutta mun paras ystävä voitti KULTAA! Jess hyvä Sandra& Barbs <3

Kaapo viimesyksynä <3
Mari kävi kisojen välissä ja niiden jälkeen hoitamassa Lumin, sillä oli lantio ja selkä jumissa. Marin taikasormilla ja ihmekepeillä ja ällötys iilimatojen avulla lihasjumit saatiin avattua sekä nikamat  oikeille paikoille. Syy Lumin jumeihin löytyi kuitenkin nopeasti, tällä kertaa se ei istunut satulan päällä vaan se oli itse satula! Satula menikin vaihtoon heti ja uusi onkin jo melkein ostettu. Kokeilussa on tällä hetkellä aivan ihana Equipen satula sekä Prestige, näiden väliltä mun pitäisi valita kumpi tuntuu itselle paremmalle. Kiitokset siis myös Marilla joka jaksaa tsempata& auttaa mua ja Lumia. Käykää katsomassa myös Marin facebook sivut joihin Mari usein päivittelee erittäin hyviä vinkkejä ja tärkeitä asioita joita ei tule niin useasti mietittyä mutta jotka ovat hyvin tärkeitä hevosen hyvinvointia ajatellen.

Hyvää syksynjatkoa kaikille ihanille lukijoille! <3


4 kommenttia:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.