keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Lopettaa vaiko jatkaa?

Heipparallaa,

nyt on tosiaan viime postauksesta vierähtänyt reilu tovi! Hevoset ovat voineet hyvin ja kehittyneet tasaisesti. Viime postauksessa juttelin Jokerin kuulumisia ja tänään luettuani postauksen asiat mistä puhuin tuntuvat lasten leikiltä. Jokeri on taas mennyt hurjasti eteenpäin, tänään viimeksi treenattiin kunnolla ja saatiin tosi paljon hyviä pätkiä. Ollaan menossa 2- päiväiseen kouluvalmennukseen Jokerin kanssa parin viikon sisällä josta sitten varmaan kirjoitan teillekin.


Lumi on kilpaillut syksyn aikana aika vähän mutta se mitä se on kilpaillut on mennyt todella hyvin. Laitan tuohon alapuolella listan kisatuloksista menneen syksyn ajalta. Ollaan Lumin kanssa alettu käymään Mikko Forstenin valmennuksissa ja Lumi on ottanut suuren harppauksen eteenpäin vain muutaman valmennuksen aikana. Laukkaa työstetään aavistuksen verran eritavalla kuin aikaisemmin ja sen myötä Lumin laukka on vahvistunut. Mikko myös ratsastanut Lumia niin että kun mä kiipeän selkään saan oikeanlaisen tunteen pyllyn alle mitä sitten kotonakin yritän tavoitella.Lumin kisatuloksia:

- Kerava 6.9 110cm 0vp 
- Laakso (aluemestaruus) 12.9 110cm (AM5) 0-8vp sija 7/33 
- Ypäjä 26.9 110cm 0vp
- Ypäjä 27.9 (halli joukkuemestaruus) 110cm 0vp 
- Lohja 11.10 (seuramestaruus koulu) he B ~ 63%


Kaikki muut hevosetkin ovat menneet todella hyvin. Rokkarin kanssa oltiin jo hyvällä mallilla ennen kuin loukkaannuin, sen laukka oli jo ihan kunnollista laukkaa eikä mitään ravi- laukka sekoitusta. Viiun kanssa kävin Lohjalla hyppäämässä 80cm 0-0vp tuloksella ja sijoituttiin 2sijalle!! Papu hyppäsi samaisissa kisoissa myös 80cm 0-4vp tuloksella, Papun elämän toinen 80cm luokka ja se hyppäsi niiiiin hienosti. Uusinnan viimeinen pysty tuli alas, mutta niin kuin Hauke aina sanoo "The last fence is always the riders" eli "viimeinen este on aina ratsastajan", näin asia olikin, lopetin ratsastamisen ennen viimeistä estettä ja se kostautui. Olen myös ratsastanut paljon Misulla, ihan super ihanalla tammalla jonka omistaja on Kanadassa vaihdossa ja saan sillä aikaa ratsastaa Misulla niin paljon kuin haluan. Misu on todella hieno ja osaava estetamma ja se palkitsee heti kun selässä tekee oikein mikä auttaa mun omaa ratsastusta eteenpäin.


Misun lisäksi sain todella hauskan projektin nimittäin ex. laukkahevosen Ineksen joka pitäisi opettaa esteille. Ensimmäinen hyppykerta oli vauhdikas ja omistajan kanssa mietittiin että mitä tästä oikein tulee. Kerta toisen jälkeen Ines on kuitenkin yllättänyt ja hyppää kerta kerralta paremmin. Viimeksi kun kävin hyppäämässä hypättiin ja sujuvasti 90cm rataa ongelmitta!


Pari viikkoa sitten mua potkaisi hevonen polveen jonka vuoksi jouduin olemaan ratsastamatta jolloin Tonja, Johku ja Maija ratsastivat Lumia, sen lisäksi Mari kävi myös hoitamassa Lumin. Kiitos siis kaikille jotka auttoivat mua silloin! Perjantaina mulla on uudestaan lääkäri jolloin polvi kuvautetaan ja saan tietää jatkuuko mun liikuntakielto vaiko ei. (ratsastustahan en ole laskenut liikunnaksi vaan Maanantaina olin jo hevosenselässä särkylääkkeiden avulla) Viikonloppuna lähdetään Ypäjälle hyppäämään 120cm luokka Lumin kanssa, jännää! Olen myös miettinyt lopettaisinko bloggauksen vaiko en... löytyykö ruudun takaa enää ketään joka jaksaa näitä postauksia lukea vaikka niitä tulee epäsäännöllisesti aina parin kuukauden välein?

Mutta näillä sanoin päätän tämän postauksen ja lähden ratsastamaan Lumia. Palaillaan, sitten kun taas löydän inspiraatiota kirjoittaa!

18 kommenttia:

 1. Olet ehkä parempi ratsastaja kuin bloggaaja, näitä päivityksiä tulee niin harvoin ettei kukaan muista sinun enää bloggaavan. (edellinen postaus 5.9 eli kaksi kuukautta sitten) ja välillä lukijasta tuntuu ettet kirjoita "omalla suulla" joten ehkä instagram on enemmän sun juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! Millä tapaa tarkoitat että en kirjoita "omalla suulla" ? :)

   Poista
 2. älä lopeta,tai jatka ainakin ig:tä!! :)

  VastaaPoista
 3. Jatka vain. Kiva seurata teitä :)

  VastaaPoista
 4. mäkin tykkään seurata vaikka tulisikin harvoin postauksia :)

  VastaaPoista
 5. Mustakin super kiva lukea näitä, vaikka harvoin tuleekin ! Ehdottomasti jatka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että jaksatte edelleen seurata vaikka mulle voitaisiin myöntää "vuoden surkein bloggaaja"- palkinto :D

   Poista
 6. Älä lopeta, sun postauksia on aina kiva lukee!

  VastaaPoista
 7. Kuinka teillä meni Ypäjällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni, ei ehkä tuloksellisesti mutta fiilis oli ihan hyvä! Julkaisen siitä postauksen kunhan ehdin sen viimeistelemään!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kyllä apu kelpaa, varsinkin näin syyspimeällä apu olisi tervetullutta! Mulle voi laittaa s- postia osoitteeseen idajaponit.99@gmail.com :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.