perjantai 1. toukokuuta 2015

Rataharjoitukset ja paljon kuvia

Ypäjän kisoja edeltävänä Torstaina mulla oli Wistillä rataharjoitukset jotka menivät ihan super hyvin! Lumi hyppäsi ihan mielettömän hyvin ja en itsekään mokaillut pahemmin! Johku oli tehnyt taas tosi kivan radan missä sai sujua kunnolla eikä taaksepäin tarvinnut ajatella ollenkaan. Aloitettiin verryttelemällä yhdellä pystyllä ja okserilla joka sujui tosi hyvin, ainut moite oli että mun pitää muistaa pitää ohjat kädessä ja ratsastaa myös kaarteet.




Verryteltyämme hypättiin pienempi rata 80- 90cm korkeudella joka sujui tosi hyvin, sarjalla käänsin aavistuksen liian myöhään jonka vuoksi sarjaväli jäi Lumille pitkäksi. Rata koostui 10 esteestä, rata alkoi okserilla josta jatkettiin pysty- pysty linjalle, okserille josta "dog- leg" linjalla pystylle, lävistäjällä olevalle sarjan a ja b osalle jonka jälkeen jatkettiin kuuden askeleen pysty- okseri linjalle mistä viimeiselle pysty- pysty neljän askeleen linjalle. Ensimmäisellä kierroksella tuo kuuden askeleen linja missä piti edetä aika paljon jäi liian pitkäksi kun en tajunnut kuinka isopa laukkaa oikeasti piti ratsastaa.







 Toisella kierroksella hypättiin aavistuksen isompana rata ja nyt se sujui tuota "dog- leg" linjaa mukaan laskematta oikein hyvin, Lumi oli hyvin mun avuilla ja löysin hyvä tasaisen rytmin. Lopuksi sain vielä tulla muutaman kerran tuon haastetta tuovan linjan jotta sekin sujuisi yhtä hyvin kuin muu rata. Olin todella tyytyväinen valmennukseen ja täytyy taas kiittää Johkua miten hyvää työtä se tekee, ilman Johkua en koskaan uskaltautuisi hyppäämään 100cm ja siitä ylöspäin olevia luokkia Lumilla. Johkun valmennukset ovat todella reiluja sekä ratsastajalle että hevoselle ja me ollaankin Lumin kanssa saatu paljon lisää itseluottamusta tämän kevään aikana kun ollaan ehditty enemmän tunneille.






Postauksen hienoista kuvista kiitokset Hannalle joka jaksoi
lähteä valmennukseen mukaan kuvaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.