tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ypäjä Spring Show 25.4 
Kisa- aamu alkoi ällöttävän aikaisella herätyksellä, mulle on onneksi helppo nousta aikaisin koska mua aina jännittää kisat niin paljon että nukun todella levottomasti. Puin valkoiset kisahousut jalkaan ja napitin lempi kisapaitani kiinni. Nostin kotoa kisatakin ja muut kisoihin tarvittavat tavarat autoon matkalla tallille, Andyn ulkoilutus sujui siinä samalla. Talliin tultaessa heitin Lumille väkirehut kuppiin ja annoin Jokerille& Annille vähän heinää jotta ne eivät hermostuisi Lumin lähtiessä. Lumin syödessä väkirehuja kävin tarkastamassa vielä että olin edellisenä iltana pakannut kaikki varusteet mukaan ja lisäsin kaikki puuttuvat tavarat.

 
Tullessani takaisin talliin harjasin Lumin huolellisesti ja laitoin suojat& loimen päälle, ulkona oli n. -5 astetta pakkasta joten Lumi piti pukea lämpimästi. Kellon ollessa n. 5.30 lähdettiin ajamaan Ypäjää kohden auringon noustessa.

 

 
Matka sujui rauhallisesti, Lumi on maailman kiltein kuljettaa, sen olemassa oloa ei edes huomaa koska se seisoo niin nätisti trailerissa. Katsoin koko matkan Ypäjälle Gossip Girliä Ipadilta joten matka sujui mielestäni normaalia nopeammin.Perille saavuttaessa tarkistin että onko Lumi edelleen elossa koska se seisoi niin hiljaa koko matkan, olihan se tietenkin. Sen jälkeen kävin kansliassa tarkistamassa täytyykö Lumin rokotuksia näyttää mutta ne olivat ajantasalla KIPA:ssa joten pääsin suoraan kävelemään rataa. Rata oli erittäin "helppo", luokkana oli 105cm tulevat tähdet- osakilpailu arvostelu A.0.0 eli puhtaan radan suorittaneet palkitaan.

 
Kävelin ensin ulkona aika kauan jotta Lumi vähän vertyisi pitkästä matkasta ja mikä sen parempi kuin istua hevosen selässä ennen kello kahdeksaa auringon paistaessa. Maneesin päästessä tein huolellisen verryttelyn Lumin ollessa erittäin nihkeä ja pohkeen takana. Lumi oli kiimassa ja sitä jännitti selvästi minkä vuoksi se ei ollut yhtään menossa esteille tai halunnut ylipäätäänkään liikkua eteenpäin yhtään ylimääräistä. Mulla oli täydet käsissä jotta sain sen yli esteiden mikä ei ollut yhtään Lumin tapaista, se kun on aina todella innoissaan kun hypätään.

 
 
Rata oli puhdas ja se oikeutti jaettuun 1 sijaan ja ruusukkeeseen. Rata ei kuitenkaan ollut parhaasta päästä, jouduin kantamaan Lumin läpi koko radan ja kuin ihme pääsimme puhtaasti läpi. Sarjalle toin Lumin aavistuksen liian lähelle, sopivaa askelta esteelle oli muutenkin erittäin vaikea löytää kun hevonen ei yhtään halunnut hypätä. Kotiin ajaessa kävimme nappaamassa Forssan ABC:ltä aamupalaa ja Lumille pussillisen porkkanoita kiitoksena hyvästä tsempistä... ;-)
 

Kotiin tultua lastasin Lumin ulos trailerista ja kannoin varusteet talliin. Harjasin ja pesin Lumin huolellisesti, kylmäsin ja laitoin linimenttiä jalkoihin. Varusteet putsasin huolellisesti jonka jälkeen päästin Lumin ulos ilman loimea koska lämpömittari näytti + 15C ja ulkona oli todella lämmin!

 
Mitä piditte tällaisesta vähän erilaisesta kisapostauksesta?

2 kommenttia:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.