tiistai 12. toukokuuta 2015

Kyvyt esiin ja muuta kivaa

Mari kävi hoitamassa Lumin Ypäjän kisojen jälkeen ja sillä olikin selkä ja takajalat aika jumissa minkä vuoksi otetaan pieni tauko treenaamisesta. Nuoren hevosen kanssa on tärkeätä muistaa antaa niiden levätä kovan treenaamisen ohella. Lumin selkälihakset ovat kasvaneet ja sen satula on liian ahdas sille jonka vuoksi olemme etsineet sille uutta satulaa mutta hyvää ei ole löytynyt. En halua jatkaa hyppäämistä huonolla satulalla ja nyt käytössä on vain koulusatula joten kisoihin ei päästä ennen kuin sopiva satula on löytynyt koska mulle on tärkeintä hevosen hyvinvointi ei ne kaikki ruusukkeet ja kilpailut.
Mari hoiti Milliäkin ja teki senkin rautakangen kanssa ihmeitä!!!
Mari tekee erittäin hyvää työtä ja onkin auttanut Lumin kanssa todella paljon, hän osaa aina kertoa jos Lumilla on jotain lihasjuttuja tai muita ongelmia mitä pitäisi jumpata tai hoitaa ja sen avulla olemme pystyneet ennalta ehkäisemään suurempia taukoja Lumin kanssa.
Viimeviikon maanantaina Mari hoiti Lumia toisen kerran, tällä kertaa mukana oli iilimatoja. Lumille laitettiin 4 iilimatoa, kaksi sään molemmin puolin ja kaksi takapuolen päälle. Iilimatojen avulla lihakset aukesivat ja tulivat ihan muhkuraisiksi pehmetessään. Itse en olisi uskonut että noin pienistä madoista on noin iso apu! Lumi on ollut nyt ratsastaessa ihan erilainen, se liikkuu eteenpäin omasta tahdosta ja liikkuu paljon laajemmin (myös pukit ovat isompia). Lumi oli myös reilun viikon tauolla ja sai ihan vain tarhailla ja annoin sen olla

 
Pari viikkoa sitten oltiin myös kyvyt esiin- kilpailuissa Jokerin kanssa. Jokeri pärjäsi oikein hyvin ja pääsikin suoraan finaaliin siitä hyvästä. Pisteitä Jokeri sai 8.0-8.2 väliltä ja ruuna käyttäytyi niin hyvin että tuomaritkin kehuivat sitä jälkeenpäin :-D
  
Kuvat ovat ottanut Leena Kahisaari :-)

8 kommenttia:

 1. Oi vitsi Jokerista on tulossa hieno ja kasvanu ihan jäätävän paljon, niin ikävä vaikka onhan siitä kohta jo kolme vuotta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku- mies on varmaan sen 180cm säkäkorkeudeltaan! Sun täytyy sitten tulla kisoihin katsomaan kun niin pitkälle päästään! :-)

   Poista
 2. Oo mikä läsipää sukkajalka <3 Niin makea, olen myyty!

  VastaaPoista
 3. Upea läsipää! Lisäksi kirjoitat kivasti&selvästi, jään seurailemaan :-)

  VastaaPoista
 4. Ei kai sentään 180cm???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko ihan 180cm mutta todella lähellä ainakin, iso se on kuin mikä!

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.