tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kisoja 29.3& 4.4

Viime Sunnuntaina 10 piti jo olla ratsastusvaatteet päällä ja matkalla tallille. Autoin äitiä laittamaan Annin kuntoon jonka jälkeen ajettiin Laakspohjaan koulukisoihin. Ratsuna toimi Vanity Padraigh, eli Papu, luokkana he B:3, tuttu ja turvallinen rata siis. Koska unohdin kisoista kirjoittaa heti niiden jälkeen ja muistini on sen verran huono niin en muista kovinkaan paljoa radasta taikka verryttelystä. Rata oli ihan siisti yksi pieni rike tuli kun jäin liikaa keskittymään ratsastamaan kulmaan niin Papu tipahti raville, siinä meni sijoitus. Tulos oli kuitenkin ihan hyvä 64,7% ja ensimmäinen ei- sijoittunut.
Urmas oli la- su pitämässä valmennusta Laakspohjassa ja osallistuin Papun kanssa. Olisin muuten mennyt myös Lumilla mutta olimme kisoissa joten ehkä ensi kerralla sitten! Papu hyppäsi ensimmäisenä päivänä hyvin mutta oli tosi "röyhkeällä" tuulella ja vain vei mua kuin märkää rättiä ennen ja jälkeen esteiden. Lopputunnista löytyi jonkin näköinen yhteinen sävel ja saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Toisena päivänä Papu oli alusta lähtien paljon paremmin kuulolla ja pystyin kaikkiin linjoihin ratsastamaan haluamani askelmäärän eikä niin että Papu vain säntäsi kuin päätön kana esteen jälkeen. Hypättiin rataa 80-100cm korkeudella, eli hypättiin isoimpia esteitä mitä olen koskaan Papulla hypännyt. Kerran tultiin sarjalle tosi, tosi huonosti, Papu kuitenkin rehtinä ponina hyppäsi mutta seuraavalla kerralla otti stopin. Kolmannella yrittämällä Papu hyppäsi ihan super hienosti!!!

 


Niin kuin äsken mainitsin niin oltiin Lumin kanssa kisoissa jonka vuoksi ei päästy valmennukseen. Lauantaina ajettiin heti aamusta Hyvinkäälle, Riders Inn:iin hyppäämään 4-6 vuotiaille avoin 100cm. Rata oli suhteellisen helppo eikä vaikeita asioita ollut laisinkaan, värikkäät esteet vitivalkoisessa maneesissa oli ainut "jännittävä" asia. Lumi oli verryttelyssä ihan todella jännittynyt enkä saanut siihen oikein kunnon otetta, itseänikin jännitti vähän jonka vuoksi ratsastin jo verryttelyssä huonosti. Rata itsessään ei ollut katastrofi yhtä linjaa lukuun ottamatta, pitkä 5- askeleen linja johon otettiin 5& ½ askelta, Lumi hyppäsi ylöspäin jonka seurauksena okserin takapuomi alas. Hävetti niin paljon ajatella kuinka surkeasti ratsastin, olin ihan unessa ja rata oli epätasainen ja omasta mielestä ehdottomasti surkeimpia ratoja mitä olen ratsastanut. Ratavideo alapuolella, ei se kauhea ole mutta kuitenkin aika kauhea...

 
Onnistuneen kisapäivän takaa hyvä tiimi, Tonja& äiti ovat parhaat groomit mitä toivoa voi!

Ai kaulalla makaan? pyh!Tää on ihana kuva! Lumi näyttää niin innokkaalta!

 
Kuvista kiitokset Tonjalle ja Tiitille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.