lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ypäjä 28.3

Tänään oli vihdoin 2015- kauden ensimmäiset "isot" kisat Lumin kanssa, viime kesänä käytiin Ypäjällä nuorten hevosten festivaaleissa hyppäämässä ja tuntuu kuin siitäkin olisi jo ikuisuus! Mä olen valehtelematta ikävöinyt sitä tunnetta kun aamulla saa herätä aikaisin, unta on takana vain muutama vaivainen tunti koska kisajännitys on niin kova että nukahtaminen on tuntunut mahdottomuudelta. Saan pakata kisavaatteet ja vimpan päälle putsatut varusteet edellisenä iltana autoon. Aamulla harjaan huolellisesti hevosen, laitan kuljetusloimen selkään ja suojat jalkaan. Matka kisapaikalle tuntuu ikuisuudelta, huoltoasemalta ostetun aamupalan syön autossa ja rupattelen äidin kanssa mukavia. Kisa- aamut ovat mun lempiaamuja vaikka inhoan aikaisin heräämistä normaalisti.

Metsämäki 2013, ehdottomasti parhaimpia kisamuistoja!
Tänään aamu sujui melkein samalla tapaa kuin äsken luettelemani rutiinit. Ypäjälle saavuttaessa äiti
lähti käymään kansliassa ja mä lähdin kävelemään rataa. Rata oli helppo, kaikki linjat ja etäisyydet oli suunniteltu niin että radalla pystyi laukkaamaan kunnolla eikä taaksepäin tarvinnut ratsastaa, Johku oli jälleen tehnyt tosi reilun ja hyvän radan. Korkeus oli 100cm ja yllätyinkin miten "pieniltä" esteet tuntuivat vaikka mä oon välillä ihan paniikissa 60cm luokissakin...

Ypäjällä satoi valitettavasti ihan kamalasti, onneksi olimme varanneet reilusti aikaa ennen verryttelyä joten pystyin satuloimaan trailerissa vaikka se vaatiikin vähän kiipeilyä ja paljon kärsivällisyyttä hevoselta. Kävelin Lumin kanssa hetken ulkona ennen kuin pääsin maneesiin. Maneesiin päästyäni aloin verryttelemään ihan samalla tavalla kuin kotona, ensin kevyttä ravia löysin ohjin ja Lumi saa katsella ja ihmetellä jos se niin haluaa, laukassa myös ihan rennosti vain hölkäten jotta lihakset lämpenevät. Kävely tauon jälkeen työstin Lumia hetken laukassa jonka jälkeen otin pari hyppyä ristikolle, toin Lumia tarkoituksella aavistuksen löysänä kauas jotta se skarppaisi vähän. Ristikon jälkeen siirryin pystylle johon toin sen ihan normaalisti hyvässä laukassa ja sainkin tosi rentoja ja pyöreitä hyppyjä. Ensimmäinen hyppy okserille oli vähän jännittynyt koska Lumi jäi tuijottamaan puomien kirkkaita värejä mutta toinen hyppy oli vastaavasti ihan super hieno!

Lumilla on kovat paineet niskassa, parin vuoden päästä pitäisi hypätä yhtä hienosti kuin emänsä aikoinaan ;-)
Kaikki nuoret hevoset pääsivät tutustumaan rataan 5 minuutin ajaksi 25- hevosen ryhmissä mikä on todella kiva, tavoitteena tässä on saada hevonen suorituksen aikana keskittymään paremmin hyppäämiseen eikä ainoastaan jännittämään vierasta hallia. Nyt pääsen vihdoin kertomaan itse radasta, se oli ehdottomasti henkilökohtaisesti mun parhaiten ratsastamia ratoja omasta mielestäni. Olin tarkka ja muistin säilyttää rytmin, päässä pyöri Hauken, Johkun ja äidin kaikki vinkit miten saada Lumi hyppäämään parhaalla mahdollisella tavalla. Radalla sattui mulle yksi pieni moka kuitenkin, yhden okserin jälkeen multa lipesi ohjat vähän liian pitkiksi koska en pitänyt käsiä suljettuna esteen päällä. Tämän seurauksen en ehtinyt kaarteessa kerätä ohjia ja saada hevosta kunnolla takaosan päälle, vaikeasta kulmasta ja nopeasti kaarteen jälkeen ratsastettavalle pystylle tuli harmillinen ja täysin turha pudotus. Rataan olin kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen ja vielä enemmän tyytyväinen olin Lumiin ja miten se käyttäytyi koko päivän ajan.

 
Sellainen kisareissu siis tällä kertaa ja ilmoitin tänään myös Lumin ensiviikoksi Hyvinkäälle nuorille hevosille avoimeen 100cm luokkaan. Huomenna luvassa on koulukilpailut Papun kanssa, olen viimeiset kolme päivää sillä ratsastanut ja se on ollut tosi kiva joten toivotaan että hyvä fiilis jatkuu huomennakin!
 
Ajattelin että jos kuvitan postauksen kesäisillä kuvilla kesä tulisi nopeammin X-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.