maanantai 24. marraskuuta 2014

Johkun kurssi 2/3Tänään oli taas Johkun kurssi aikaisin aamulla ja tällä kertaa hypättiin ihan kunnon esteitä ja ratoja. Olin nuorten hevosten ryhmässä Julian& Essin kanssa, oltiin tosi saman tasoisia ratsukoita kaikki joten pystyttiin hyvin tekemään koko tunnin samoja harjoituksia! Verryttely oli pikku- maneesissa joka oli Lumin mielestä aika jännittävä paikka ja sen vuoksi liikkui hirmu tahmeana jalalle. Kun päästiin isoon- maneesiin otin heti laukkaa vain reippaasti eteenpäin jotta Lumi saisi pöllöillä turhat energiat tiehensä mutta olikin mun onneksi tosi rauhallinen vaikka onkin vain kävellyt viimeiset kaksi päivää. Aloitettiin tunti ravipuomeilla ja volteilla, tää sujui hyvin. Nostettiin ravipuomit ristikoiksi jotka piti hypätä ravissa, mun piti tarkasti keskittyä että katson eteen enkä jää tuijottamaan estettä. Ennen kuin hypättiin kunnon rataa niin hypättiin kertaalleen yksi pysty ja okseri jonka alla oli pelottavat "laatikot", se meni ihan hyvin vaikka Lumi teki okserille aika ison hypyn.
 


Ensimmäinen rata oli pieni ja helppo, Lumi meni tosi sujuvasti radan ja sain paikat osumaan hyvin! Yksi suuri moka multa oli kun lähestyin kahden askeleen sarjaa niin vaikka tiesin että sarja on ahdas niin toin Lumin isosti sisälle enkä muistanut istua satulaan välissä joten tuliin sarja yhdellä askeleella.. Hups! Toisella yrityksellä päästiin kahdella askeleella kun kuskikin muisti ratsastaa eikä vain "ååkailla". Hypättiin toinenkin rata perään vähän isompana ja Johku sanoi että "nyt koittakaa ratsastaa niin hyvin kuin vain osaatte" mä en varmaan oikein ymmärtänyt mitä se sanoi koska ratsastin niin huonosti kuin vain osaan... Lähestymiset eivät onnistuneet ollenkaan, rytmi vaihteli jatkuvasti ja sain Lumin tekemään huonoja hyppyjä. Sain lyhyen kävelytauon jälkeen tulla koko radan uudestaan ja se sujui jo huomattavasti paremmin, paikoittain Lumi jäi pohkeen taakse ja oli vahva mutta rytmi säilyi radan läpi. Johkun valmennus oli taas tosi opettavainen ja sain hyviä vinkkejä miten ratsastaa huomenna kisoissa Lumia :-)
https://www.facebook.com/video.php?v=890754717611029&set=vb.100000295265723&type=2&theater <-- tosta linkistä pitäisi näkyä yksi rata video :)

Kumikuolain oli kaarteissa liian pehmeä koska uskokaa tai älkää mutta silloin Lumi oli vahvimmillaan, johtuen tietenkin siitä että en saa sitä tarpeeksi hyvin takaosan päälle vaan jään vaan kannattelemaan sitä käsillä. Oon kuitenkin tosi tyytyväinen miten helppo Lumi on tuoda esteille, keväällä se vielä ryntäsi ilman mitään kontrollia jokaiselle esteelle mutta on satojen kavaletti- puomi toistojen avulla rauhoittunut ja on nykyään erittäin helppo tuoda esteelle. Ensiviikonloppuna on Hauken valmennus jota taas odotan kuin kuuta nousevaa, sieltä saan aina niin paljon parannettavaa omaan ratsastukseen! Älkää käsittäkö väärin, Johkun valmennukset ovat ihan älyttömän hyviä mutta toisesta näkökulmasta voi välillä huomata asioita mitä toinen ei huomaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.