torstai 20. marraskuuta 2014

Papuilua& loppuviikon suunnitelmia

Tavalliseen tapaan mulla oli taas keskiviikkona estevalmennus Laakspohjassa. Ratsuna toimi Papu jonka kanssa ollaan tehty yhteistyötä jo parin kuukauden ajan n. 1-2 krt viikossa sileän työskentelyn ja esteiden parissa, pääsääntöisesti kuitenkin hypäten. Petra piti tuntia niin kuin aina, verryteltiin itsenäisesti n. 15- 20min. Tein Papun kanssa voltteja ja halusin että se ei yhtään paina kädelle. Kun otin ensimmäiset laukka askeleet niin Papu vain veti mua satulasta päästäkseen menemään isoa laukkaa, etupainoisena ja roikkuen mun kädellä. Ehei, sehän ei sopinut mulle, jännitin vbatsalihakset ja istuin niin kovin vastaan kuin mahdollista ja 1000 (ainakin tuntui niin monelta) voltin jälkeen se poni alkoi vihdoin kantamaan itseään!

Nyt olis ihana saada kesä takaisin! <3

"Hypyt" aloitettiin kolmella ravipuomilla ympyrällä, niiden jälkeen piti jatkaa pitkällä sivulla kahden yksittäisen puomin ylitse ja viimeisen puomin jälkeen nostettiin laukka. Tämä tehtävä meni muuten ihan hyvin mutta Papu oli aavistuksen liian innokas jonka vuoksi puomeille lähestyminen oli eteen- ja taakse soutamista. Tehtiin jotain muitakin tehtäviä puomien ja pienten esteiden avulla mutta mä en muista enää yhtäkään niistä (onhan valmennuksesta kulunut jo yli 24h postausta kirjoittaessani) joten hypätään suoraan viimeiseen rataan. Papu oli tunnin lopussa tosi kiva ratsastaa, sitä pystyi ratsastamaan eteen ilman että se vyöryi ja painoin edestä!! Radassa oli 9 estettä ja 13 hyppyä, hypättiin n. 60- 70cm kokoisilla esteillä. Yhtäkään kolautusta taikka puomia ei pudonnut ja Papu selvästi käytti omia aivojaan hypätessään, ei niin normaalia Papulla joka yleensä on niin innoissaan esteistä että menee niistä mieluummin läpi kuin yli ;-)


Sunnuntaina Laakspohjassa on seurakisat, hyppään Papulla 60cm, Viiulla 80cm ja Lumilla 90cm. Lauantaina mulla on Johkun kurssin 2/3- osa valmennus Lumilla. Viimeksi mentiin lähinnä vain puomeja ja kavalettejä joten nyt toivon että hypättäisiin kunnolla, me kun ei olla Lumin kanssa hypätty pitkään aikaan. Kenttä oli tänään ihan koppurainen joten ratsastaminen painottui lähinnä käynti työskentelyyn paria ravi ja laukka pätkää lukuun ottamatta. Tein takaosakäännöksiä ja pysähdyksiä jotka sujui lopuksi ihan hyvin, äiti auttoi mua vähän jotta saisin paremmin otetta myös Lumin etuosaan joka liirailee aina ihan omia teitään. Lopuksi Lumi oli ihan kiva, ratsastuksen jälkeen pesin Lumin ja sen hännän jotta se olisi valkoinen edes hetken.

Millaisia tehtäviä te teette hevostenne kanssa kun
kentänpohjat menevät ratsastuskelvottomaksi?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.