tiistai 12. elokuuta 2014

LSR koulukisat 9.8

Lauantaina (9.8) käytiin Lohjan seudun ratsastajien järjestämissä seurakoulu kisoissa Viiulla ja Ulpukalla. Heräsin aamulla kuuden jälkeen ja meninkin heti talliin harjaamaan ja laittamaan Ulpukkaa Tonjalle kisakuntoon. Viiun omistaja kurvasi Viiu kyydissä meidän pihaan hakemaan minua ja Ulpukkaa vähän ennen kahdeksaa. Kun poni ja varusteet olivat trailerissa niin lähdettiin matkaan kohti Heinäsiä. Paikanpäällä puin omat kisavaatteet päälle ja laitoin Viiun kuntoon omistajan avustuksella. Verryttelyssä tein paljon siirtymisiä ja yritin pitää ponin nopeana avuille, Viiu olikin maneesin verkassa ihan hyvän tuntuinen. Suoritus ratsastettiin ulkona ja ennen omaa rataa sai tulla ulos ratsastamaan pienelle kentän kaistaleelle. Viiu tuli tosi jännittyneeksi ulos saavuttaessa ja en saanut sitä enää pohkeen eteen vaan se jäi pitkäksi ja hitaaksi.Ensimmäisenä ratsastin He C:1 luokan, saman minkä menin brobyyssä pari viikkoa sitten. Tällä kertaa tavoitteena ei ollut rusetti vaan radan sisäpuolella pysyminen. Rata meni vähän niin ja näin, ei todellakaan meidän tasoinen suoritus mutta pysyttiin aitojen sisäpuolella! Oikaistiin kulmissa koska poni ei kuunnellut pohkeita, jouduin puskemaan ja pusertamaan saadakseen ponin ylipäätään liikkumaan. Pisteitä saatiin mielestäni vähän liian paljon koska rata oli oikeasti aika huono. Tulos oli siis 60,..% ja sija  6/16.

Hehe näytän aika iloiselta.. xD

Seuraavan luokan alkamista jouduttiin hetki odottelemaan ja laitettiinkin Viiu siksi aikaa traileriin tauolle. Kun oli aika mennä verryttelemään niin otin raipan mukaan verryttelyyn ja menin kevyessä istunnassa todella reipasta laukkaa jotta Viiu heräisi henkiin. Viiu oli nyt vielä parempi verkassa kuin mitä edellisessä luokassa! Ulos päästessä keskityin vain siihen että poni menee eteenpäin ja sielläkin laukkasin kevyessä istunnassa kunnolla eteen. Luokkana oli He B:3 eli mulle erittäin tuttu rata. Viiu meni paremmin eteen tällä radalla kuin mitä edellisessä mutta oli edelleen tosi hidas, etenkin laukassa. Nyt saatiin 59,..% mutta sijasta ei ole mitään havaintoa. Olin tähän rataan paljon tyytyväisempi kuin edelliseen ja oli ymmärrettävää että Viiu oli jännittynyt koska sen kaikki kisat yhteensä voi laskea kymmenellä sormella.

Hupsista, ponin koko etuosa pitäisi saada ylös niin olisi vähän parempi!

Hieno Viiulainen! <3
Viiu teki parhaansa mitä siinä tilanteessa pystyi,
ihana poni joka kyllä tekee työtä koko sydämmellä!
Tonja meni myös Ulpukalla He B:3 luokan ja he menivätkin harjoittelukertojen määrää ajatellen erittäin hyvin! Tulos oli 62,..% ja se riitti sijaan 16/ 28. Jos haluatte lukea tarkempaa selostusta miten Ulpukka meni kannattaa käydä lukemassa siitä Tonjan blogista osoitteesta: http://treenatentavoitteisiin.blogspot.fi/2014/08/huikean-viikonlopun-huikea-lauantai.html

Meistä kaikista ei löytynyt parempaa kuvaa... :D
Seuraavassa postauksessa saatte lukea miten estekilpailut samaisessa paikassa sujuivat. Pahoittele että postaukset tulevat näin myöhään mutta ajattelin että on kiva saada kisoista kuvia mukaan tekstin sekaan. Kaikki postauksen kuvat on ottanut Tonja ja Tiiti, iso kiitos heille! :-)

Hulmuharja <3

4 kommenttia:

 1. Videot ois kiva kans täällä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne varmaan olisi, jos sellaisia olisi olemassa ;-) Julkaisen yleensä aina ratavideot jos sellaiset on joku saanut tallennettua kameralle/ puhelimelle :-)

   Poista
 2. komeesti kuitenkin meni,tsemppiä ;)

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.