keskiviikko 13. elokuuta 2014

LSR estekisat 10.8

Ei niin putkeen menneiden koulukisojen jälkeen oli mukava palauta omalle mukavuusalueelle eli esteiden pariin. Kisat alkoivat aamulla aikaisin ja Viiu oli mukana päivän ensimmäisessä luokassa puomi/ ristikko luokassa. Itse en mennyt kyseistä luokkaa vaan Viiun omistaja, he suorittivat ensimmäisen yhteisen puhtaan radan ja saivat punavalkoisen ruusukkeen kotiin vietäväksi! Viiun toinen luokka eli 80cm alkoi vasta myöhemmin päivällä joten se odotteli aika kauan trailerissa sillä luokkien välissä hypättiin myös 60cm. 

Ykköseste kunnon ilmavaralla! 
Kun vihdoin koitti se aika että lähdetään verryttelyyn niin Viiu oli alusat asti tosi valppaana ja kivan oloinen. En verrytellyt kovin kauaa koska poni tuntui aika hyvälle, otin pari hyppyä pienelle pystylle ja vähän korkeammalle pystylle. Okserin ylitin myös ensin pienenä ja sitten vähän isompana, verryttelyaikaa oli juuri sopivasti ja pääsinkin heti odottamaan radalle valmistautuvana ratsukkona. Radankävelyssä kauhistelin isoja ja tuhteja oksereita vaikka todellisuudessa eivät ne olleet kummoisen kokoisia. Johku joskus mulle sanoi että esteiden koko vaihtelee päässä ihan sen mukaan millä hevosella on kisaamassa esim. Ulpukan kanssa kyseiset 80cm esteet tuntuvat lasten leikiltä kun Viiun kanssa mua jännitti että selvitäänkö edes niistä. 

Tässä myös yksi niistä hurjista oksereista! 
Rata alkoi pienellä okserilla jonka jälkeen laukattiin pitkä pätkä kakkoselle josta jatkettiin odottavat seitsemän laukkaa kolmoselle. Nelonen oli tavallinen pysty, vitonen yksi niistä hurjista oksereista jonka jälkeen jatkettiin kaarevalla linjalla kutoselle. 7-8 oli taas linja joka tosin oli niin pitkä että tein kasille kokonaan uuden lähestymisen. Sitten ylitettiin perusradan maalilinja ja jatkettiin uusintaan, Viiulla ei ole hirveästi vaihteita varsinkaan jos halutaan mennä kovempaa joten meidän vahvuus uusinnassa on tiukat tiet. Viiua voi kääntää ihan miten vain ja hypyttää "mistä vain" sillä se on todella reilu poni ja se hyppää aina eikä koskaan tiputa! Selviydyttiin uusinnastakin virheettömästi ja saatiin niin kova aika että sijoituttiin neljännelle sijalle. 
Hieno ponnynen!
Uusinnan viimeisellä esteellä! Kuskin nokka ylös!
Sen lisäksi että sijoituttiin 80cm luokassa neljänneksi niin voitettiin prix de LSR C- cup luokka ja oltiin toisia prix de LSR B- cupissa! Cupeissa oli mahdollista sijoittua kun osallistui sekä este että koulukisoihin ja sijoituksista sai pisteitä ja yhteispisteet ratkaisivat voittajat ja sijoittuneet. 

Jee tän kauden ensimmäinen "oikea" voitto!!!! :-)


Postauksen kaikki kuvat c) Tiiti Talala


4 kommenttia:

 1. Tyylikäs ja viihdyttävä,kelpasi katsoa ;)

  VastaaPoista
 2. vau hienosti meet tolla viiulla!! siitä ois kiva lukea joku tarkempi postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä siitä vaikka oman välilehden niin pääsette lukemaan :)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.