perjantai 27. kesäkuuta 2014

Super Lumppari!

Sunnuntaina erittäin huonosti menneiden kisojen jälkeen oli vielä ratsastettava Lumi. Ratsastin todella kevyesti mutta kuitenkin tehokkaasti ja hevosen piti olla 100% avuilla kokoajan. Tonja oli pitkästä aikaa ottamassa kuvia Lumista, nyt osa oli jopa julkaisu kelpoisia! (kuvat ovat hyviä mutta kuvattava kohde ei ole ollut tarpeeksi edustava nettiin) Lumi on ollut nyt koko "kesän" laitumella ja onkin pyöristynyt tosi kivasti joten älkää välittäkö tuosta mahasta :D Mun istunta on aivan järkyttävä näissä kuvissa joten ignooratkaa mut ja ihailkaa hevosta!

Maanantaina mulla oli Hauken valmennus mihin piti alun perin lähteä Ulpukan kanssa mutta se oli todella väsynyt aamupäivällä ja vain makoili laitumella joten päätimme ottaa Lumin sen sijasta. Mulla oli yksityistunti joka oli tosi kiva ja sain tosi paljon neuvoja ja onhan se aina ihan eri juttu olla yksin valmennuksessa. Verryttelin itsekseni kevyessä ravissa jonkin aikaa kunnes Hauke käski tulemaan kahdeksikolle ravailemaan. Keskityttiin ensin mun keskivartaloon joka piti saada ryhdistäytymään ja sen lisäksi mun piti taas muistaa kantaa sisäkättä jotta en vahingossakaan jää siitä vetämään. Tehtiin samaa laukassa mutta suunnan muutoksen kohdalla tehtiin ensin ravin kautta vaihto ja sen jälkeen vaihdot lennossa, jotka onnistuivat todella hyvin! Sen jälkeen aloimme tulemaan yhtä linjaa missä oli kavaletti- pysty- kavaletti ja tätä tultiin ensin ravissa ja sitten laukassa. Sen jälkeen alettiin hyppäämään jumppa- sarjaa missä oli puomi- okseri- puomi- puomi- puomi- pysty- puomi- puomi- okseri- puomi eli edessä oli pikku vauva Lumpparin haastavin tehtävä PUOMIT! Ensimmäisellä kerralla päästiin jumppaan sisään mutta sitten lähdettiin kyllä uloskin sieltä yhtä nopeasti. Maassa makaavat puomit sekoittivat Lumin kokonaan kun se yritti niidenkin ylitse hypätä vaikka olisi pitänyt vain laukata. Puomit otettiin välistä pois hetkeksi ja sitten niitä lisättiin yksitellen takaisin jumppa- sarjaan ja lopuksi Lumi meni koko linjan ihan Super hyvin! Sain hirveästi kehuja kuinka ollaa kehitytty ja muutenkin hyvästä ratsastuksesta :-)

Mutta sitten tuli Tiistai, vuorossa oli jälleen Hauken silmän alla tiukka valmennus. Lumi oli alusta alkaen tietenkin aavistuksen väsyneen oloinen ja sainkin ratsastaa paljon jalalla alussa jotta se heräisi. Olimme ensin ulkona ja aloitimme hyppäämällä puomi- pysty- 4laukkaa- pysty tehtävää. Ehdin tehtävän tulemaan 2 kertaa ja kun kolmannella kerralla olin tulossa niin ensin välähti iso salama ja sitten hetken kuluttua jyrisi todella lähellä ukkonen, Lumi säikähti sitä ja kielsi. Tulin uudestaan ja Lumi vähän epäröi mutta pienen rohkaisun jälkeen meni tehtävän taas kiltisti. Päätimme lähteä jatkamaan valmennusta sisälle maneesin koska oli turha ottaa riskejä. Maneesissa teimme tehtävää missä oli kavaletti- 3laukkaa- pysty- 3laukkaa ja kavaletti. Tämä tehtävä sujui ihan hyvin oikeassa kierroksessa mutta vasemalle se oli täysi katastrofi. Saatiin kuin saatiin kuitenkin vasemmalle pari onnistunutta kertaa. Hypättiin myös samanlaista jumppa- sarjaa sisällä kuin edellisenä päivänä. Ensimmäisellä yrittämällä oli taas vähän ongelmia kun Lumi yritti hypätä välissä olevien maapuomien yli. Toisella kerralla mentiin jo kuin ammattilaiset, toistimme tehtävän pari kertaa vähän isompana ja kun Lumi hyppäsi hyvin niin lopetimme. Lopuksi Hauke vielä kehui kuinka kiva hevonen Lumi on kun se on niin rehellinen& positiivinen nyt täytyy vain saada kunto kasvamaan ja paljon sileän työskentelyä.
Loppu kevennykseksi vielä tällainen hieno jumppa- kuva! :-D

2 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen tämä uusi hevosesi ja luonnettakin taitaa olla. Odotan innolla teidän ekoja kisoja, koska ne muuten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi, luonnetta todella löytyy :-D Ensimmäiset kisat ovat jo niin nopeasti kuin ensiviikon Keskiviikkona Hästbackan tallilla, evitskogissa! :D

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.