sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

SRS 27.4

Tänään oltiin kisoissa Salossa Ulpukan kanssa. Lähdimme aamulla 8 jälkeen ajamaan Saloon, tulimme hyvissä ajoin paikalle. Kävimme äidin kanssa hakemaan Ulpukalle vettä ja kävelemään 90cm rata ja tietenkin näyttämässä rokotustodistus. Rata oli erittäin helppo ei teknisesti mitenkään kummallinen, pari linjaa ja yhden okserin jälkeen piti kääntyä "väärään suuntaan" tai mun mielestä epäloogisesti mutta en sitten kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Kun kello oli puolikymmenen niin lähdettiin trailerille laittamaan Ulpukkaa kuntoon. Tein aika pitkät alkukäynnit jotta Ulpukka saisi rauhassa katsella ympärilleen ja ehtisi vähän rentoutua. Tein samanlaisen sileän verkan kuin kotona ja hyppyjen kanssa Johku oli auttamassa.

 © ransu.kuvat.fi
Rata alkoi todella hyvin ja ei ollut mitään kummallisuuksia KUNNES tultiin sille okserille mistä piti kääntyä vasemmalle epäloogisesti ja no käännyin oikealle... Tajusin kuitenkin nopeasti että lähdin väärään suuntaan joten käänsin ympäri ja hyppäsin sarjan. Saimme kumminkin 4vp koska poikkesin tieltä tehdessäni U- käännöksen. Rata oli kuitenkin erittäin hyvä ja Ulpukka hyppäsi mielellään ja se on tärkeintä!
 © ransu.kuvat.fi
Sitten alkoikin reilu 1h odottelu 100cm luokan alkuun. Tämä oli Ulpukan ensimmäinen alue 100cm ja muakin vähän jännitti! En verrytellyt tällä kertaa yhtä paljon kuin 90cm luokkaan vaan tarkistin vain että poni on avuilla ja sitten ei muuta kuin menoksi. Otettiin tietty Johkun avustuksella muutama verryttelyhyppy  jonka jälkeen lähdin radalle. Rata oli aavistuksen verran vaikeampi nyt ja siinä oli aika paljon linjoja missä piti tehdä ratkaisuja, ne ovatkin mun heikko kohta kun jään vaan ajelemaan  tekemättä mitään. Selvittiin kuitenkin perusrata 0vp ja olin ihan että jess, hanat auki ja nyt mennään.....VÄÄRIN! Mun ei olisi pitänyt muuttaa rytmiä vaan säilyttää sama ja vaikka kääntää tiukemmat tiet kaahaamisen sijaa, ei me kovaa menty mutta reippaasti. Uusinta meni kumminkin hyvin mutta viimeinen este oli aika massiivinen kirkkaan- sininen laineokseri ja Ulpukka olisi vähän joutunut venymään normaalia enemmän mutta kun se jäi kaarteessa jo vähän tuijottamaan estettä niin siihen tuli turha kielto, tai mentiin itseasiassa ihan kunnolla sekaan ja yksi puomikin katkesi. Kielto oli osittain mun vika osittain ponin.. Mutta mitä pienistä olen ihan hurjan tyytyväinen molempiin ratoihin ja varsinkin Ulpukkaan joka ei ottanut nokkiinsa vaikka mä kerran tai kaks möhlin lähestymiset ihan kokonaan!
 © ransu.kuvat.fi

2 kommenttia:

  1. Sulla on ainakin mun silmään tosi kiva ja siisti tapa ratsastaa! Blogikin on tosi hyvä ja tykkään sun kirjotusasusta ja kuvista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii ihana kommentti! Kiitos kiitos :)

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.