lauantai 3. toukokuuta 2014

Kisakuvia& Hauken valmennus

Moikka!


Maanantaina mulla oli Hauken valmennus sekä Lumilla että Ulpukalla. Niin mikä tämä Lumi nyt siis on? Lumi on MUN uusi hevonen, 5- vuotias estetamma jolla on paljon kapasiteettiä ja hyvä suku. Lumin emä on varmasti vanhemmille lukijoille tuttu, se on nimittäin Milli! Lumi tuli mulle koeajalle ensin 2 kuukaudeksi jonka jälkeen päätettiin se ostaa. Mä en sanoin tai kirjoituksen kautta pysty välittämään teille sitä tunnetta mikä mulla oli kun äiti sanoi että mulla on nyt oma hevonen. Olen niin iloinen ja onnellinen että ei sitä pysty edes kuvailemaan, välillä joudun nipistämään itseäni jotta tajuaisin että se on todella totta. Lumin kanssa ei tähdätä vielä tällä kaudella minnekään vaan treenataan rauhassa ja rakennetaan lihaksistoa ja luottamusta ja loppukaudesta katsotaan jos käytäisiin kilpailemassa jossain seurakisoissa. Lumi on erittäin viisas hevonen ja uskomattoman kiltti, se on myös rohkea mutta kiltteydestään huolimatta ratsastaessa siltä löytyy luonnetta ja paljon, mutta tässä tapauksessa se on erittäin positiivinen asia.
Hauken valmennus huhtikuussa <3Mutta nyt tiedätte kuka Lumi on joten palataan takaisin Hauken valmennukseen. Aloitettiin puomi, pysty, 1askel, puomi tehtävällä ravissa. Lumi oli jotenkin erittäin löysän ja laiskan oloinen ja sain todella tsempata koko valmennuksen läpi pitääkseni sen laukassa. Hauken vaikeat harjoitukset eivät kyllä myöskään helpottaneet tilannettani. Huonosti mennyt valmennus ei johtunut Lumista vaan siitä että istuin vain selässä enkä ratsastanut niin kuin yleensä. Vaikka Lumi mulla on ollutkin jo kohta 3kk niin se on kuitenkin nuori eikä nuoria hevosia ole koskaan helppo ratsastaa enkä vielä ole löytänyt puoliakaan kaikista nappuloista tuossa hevosessa. Melkein koko tunti meni otsa hiessä tsempatessa kaikista tehtävistä läpi mutta viimeinen 4 esteen rata sujui hyvin, hypättiin myös ensimmäistä kertaa sarjaa Lumilla. Mentiin pääsääntöisesti vain erittäin pieniä ja matalia esteitä max. 80cm korkeudella. Hauke kehui hevosta laadukkaaksi ja sanoi että uskoo että meistä tulee vielä hyvä pari :)
"En varmana mene ravia, nyt laukataan!"


"Jeeee, PUKKILAUKKAA!!!"

Maailman paras Milli<3 Tämä siis Lumin emä jolla kilpailin
viimekaudella pääsääntöisesti 120cm luokkia ja muutaman isomman :)
Lumin tunnin jälkeen vaihdoin vain seuraavan hevosen kyytiin ja aloin verryttelemään Ulpukkaa. Ulpukka oli aavistuksen väsynyt edellisen päivän kisoista mutta ei mitenkään pahasti. Aloitettiin hyppäämällä pientä pystyä jonka päällä vaihdettiin aina suuntaa, tämä sujui hyvin. Sen jälkeen tultiin 2-3 pientä rataa 80cm korkeudella ilman mitään ongelmia ja Hauke kehui paljon mun ratsastusta mikä oli kiva kun Lumin valmennuksen jälkeen mua harmitti niin paljon kun en yhtään osannut ratsastaa. Sitten esteitä nostettiin sinne 90- 100cm korkeuteen ja tultiin uusi rata, rata meni ihan hyvin mutta paljon olisi kuitenkin voinut parantaa. Tunnin päätyttyä sain taas hirveästi kehuja kuinka hyvin ratsastan Ulpukkaa ja miten paljon se on kehittynyt viime näkemästä, tosin sillä että hypättiin ulkona voi myös olla vaikutusta siihen että Ulpukka hyppäsi paremmin.Mistä tämän postauksen kuvasta piditte eniten? 

4 kommenttia:

 1. Olitko torstaina niinisalossa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin aluevalmennuksissa siellä to-pe :)

   Poista
 2. ihan uskomatonta! miksi et ole lumista aikaisemmin kertonut? Paljonko Lumi muuten pystyy hyppäämään maastakäsin vai oletteko kokeilleet? :) fiilis on varmaan ihan mahtava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumin entisen omistajan pyynnöstä jätin kirjoittamatta :) Sain kumminkin luvan heti kirjoittaa kun hevonen on meidän, ei siihen sillä tapaa mitään erityistä syytä taitanut olla :) Ei olla irtohypytetty koskaan Lumia, enkä tiedä tullaanko koskaan edes tekemään sitä. On se kyllä upeata herätä aamulla ja saada mennä harjaamaan ja ratsastamaan omalla hevosella :D

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.