perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vauhdikas viikonloppu

Heippa kaikille "pitkästä" aikaa. Mun piti jo viikonloppuna kirjoitella teille mutta en kerta kaikkiaan enää jaksanut pitkien heppa päivien jälkeen ja päätin priorisoida sohvalla makoilun kirjoittamisen edelle. Viime viikonloppuna mulla oli todella paljon ratsastettavia yhdelle päivälle mahtui mukaan jopa 6 hevosta! Kaikkea sain kokeilla GP- tason kouluhevosista pukitteleviin pikkuponeihin mutta hauskaa oli vaikka illalla kaaduin sänkyyn tallilta tullessani.
Viiu <3

Pikku possu <3

Viikko sitten Perjantaina mulla oli Ulpukan kanssa harjoituskisat Peuramaalla. Ensin ratsastettiin koulurata ( He B:0) ja sitten esterata kouluradan jälkeen (90-100cm). Ulpukka oli ihan ok radalla, tai no ei edes ok itseasiassa erittäin huono ratsastettavuudeltaan. Ulpukkaa jännitti paljon ja sen huomasi siitä että se lopetti mun apuihin reagoinnin tai sitten se ihan pienestä pidätteestä meinasi pysähtyä. Se oli koko radan pohkeen takana ja kipitti eteenpäin, kuitenkin radan jälkeen saatiin kirjallinen ja suullinen palaute tuomarilta ja tuli kehuja hyvästä ratsastuksesta ja tarkoista teistä. Mua kumminkin huomautettiin siitä ett en saa potkaista ponia radalla niin näkyvästi, kun annoin Ulpukalle vähän reilummin pohkeesta kun piti mennä keskilaukkaa eikä mun poni mennyt eteenpäin, ei sitten yhtään! Saatiin kuitenkin 61% ja oltaisiin "voitettu" kouluosuus jos kyseessä olisi ollut kilpailu. Esteosuus meni kumminkin paremmin ja nyt vauhtia ei todellakaan puuttunut! Ulpukka hyppäsi virheittä jokaisen esteen mutta itse söhläsin yhden suhtautetun välin missä piti valita joko eteen 6 tai takaisin 7 mulla näköjään sitten harhaili ajatukset muissa maissa ja tultiin väli 6½ jonka takia stoppi ja toisella yrittämällä yli, että kun ärsytti! Oma tyhmä moka, ei saatu edes rusettia kun kaikki joilla oli yli 55% kouluosuudelta ja 0vp esteosuudelta olisivat saaneet hienon rusetin... Vitsi vitsi ei ne ruusukkeet ole tärkeintä vaan se että Ulpukka hyppäsi mielellään ja saatiin hyvät radat alle.
Ihana Tico <3

Super heppa Rollo <3
Sunnuntaina oli ei niin suunnitellut koulu- seurakisat Hangossa, jälki ilmoittauduin sinne perjantain  peuramaan kisojen jälkeen  jotta pääsisin ratsastamaan taas uudessa paikassa jos Ulpukan jännittäminen vähentyisi kun se saa enemmän ratoja alle. Mulla oli ilta startti joten lähdettiin kotoata vasta 2 jälkeen. Verryttelin Ulpukan kaikessa rauhassa maneesissa ja sain siellä aika hyvä fiiliksen. Ulpukka tuntui niin hyvältä ja teki kaiken mitä pyysin! Juuri ennen mun lähtövuoroa pääsin ulos kiertämään rataa ulkopuolelta, Ulpukka muuttui täysin. Se puri kiinni vasemmalta puolelta ja lopetti jalkojen kuuntelemisen, juuri samalla tavalla kävi Peuramaalla! Sitkeästi yritin saada sitä nopeaksi jalalle ja pehmentymään suusta. Kun rata alkoi Ulpukka oli jo vähän parempi, mutta ei kumminkaan niin hyvä kuin maneesissa. Ratsastin Ulpukan ensimmäisen He A luokan ja ohjelmana oli FEI he A world dressage challenge test 2009, eli valitsin ensimmäiseksi he A radaksi "vaikeimman" mahdollisen mutta selvittiin siitä ihan kiitettävästi. Rata oli tasainen ja pisteitä tuli 4,5-7 väliltä, suuria rikkoja oli vain 2 ja toinen tuli laukka- käynti- laukka tehtävässä kun nostin vahingossa väärän laukan mutta korjasin sen nopeasti. Toinen suurempi rike tuli lisätyssä laukassa kun jäin liikaa kiinni ulko ohjaan ja Ulpukka vaihtoi takaosalla. Olin erittäin tyytyväinen Ulpukkaan ja koko rataan koska se oli tasainen ja paljon parempi kuin Peuramaalla! Veikkasin että oltaisiin saatu jotain 58- 59% mutta iloisena yllätyksenä saatiinkin 61% tasan ja oltiin kolmansia, valitettavasti juuri sijoituksen ulkopuolella ja TAAS jäi ruusuke saamatta!

Ulpukka eilen rataharjoituksissa :)

Lumi eilen rataharjoituksissa :)

Tästä hepasta saatte kuulla lisää kohta blogissa, instagramista voitte
lukea jo suuren paljastuksen seuraamalla käyttäjää: idajaponit

2 kommenttia:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.