lauantai 1. maaliskuuta 2014

Ypäjä 1.3

Näitä kisoja olikin jo odotettu! Kauden ensimmäinen alue- startti ja samalla ensimmäinen ulkopuolinen kilpailu. Herätys soi kello neljä aamulla ja siitä pirteänä talliin hoitamaan Ulpukka. Varusteet pakkasin jo edellisenä päivänä traileriin joten poni vain puuttui kyydistä. Matka sujui hyvin ilman sen suurempia kummallisuuksia ja oltiinkin perillä Ypäjällä 7- aikoihin. Kävin kansliassa näyttämässä rokotukset jonka jälkeen ajoimme Haimi- Hallille katsomaan jos sieltä löytyisi paikka autolle ja trailerille, löytyihän sieltä. Ensimmäiseksi kävin kävelemässä radan joka olikin positiivisella tavalla helppo, 3 suhtautettua väliä ja yksi sarja. Vaihdoin vaatteet ja sitten aloin satuloimaan Ulpukkaa joka oli ihan ihmeissään minne oli joutunut! Kävelin selästä käsin kankealla ja jännittyneellä rautakangella jota yritin epätoivoisesti taivutuksien ja väistöjen avulla rentouttaa.

Yksityiskohtia mun kisa- asusta. Ranteessa vähän blingiä,
 uudet saappaat jossa on myös vähän blingiä ja mun elämäni rakkaus, eli mun kypärä!
Classy& simple.
Juuri ennen kuin luokka alkoi niin kävin vielä Hauken kanssa kerran radan läpi ja suunniteltiin tarkasti jokainen askel. Pääsin heti verryttelyyn joka oli aika hektinen kun ponit, äidit ja valmentajat säntäilivät verryttelyalueen poikki joka suuntaan. Jatkoin siitä mihin jäin maneesin ulkopuolella eli taivuttelemiseen käynnissä. Aloitin ravaamisen ihan "mummoravissa" ja annoin Ulpukan vertyä omaan tahtiin koska se oli niin jännittynyt että jos olisin käynyt heti sen kimppuun ja pistänyt sen töihin niin se olisi luultavasti jännittynyt vain enemmän. Kun nostin laukan niin Ulpukka oli heti tosi hyvä, pohkeen edessä, pehmeä ja rento. Otettiin aika paljon verryttely hyppyjä kun hyppäsin kumminkin vain yhden luokan ja tavoiteltiin tasaista rytmiä ja rentoa ponia jo verkassa. Radalle päästessäni ravasin vähän ympäri kisa areenaa tutustuen kaikkiin seinillä roikkuviin mainoksiin jotka taisivat olla kuskin mielestä pelottavia, poni ei korvaakaan liikauttanut kun niistä ravattiin ohi... Rata alkoi todella hyvin ja näin hyvin etäisyydet. 3 ja 4- esteen väli olisi tullut hyvin mutta nelos esteen alla oli kamala valkoinen lankku, ihan varmana sieltä olisi hyökännyt sapelihammastiikeri syömään pikku Ulpukan! Kielto siis siihen, takaisin esteen eteen, peruutus ja uusi laukannosto ja sitten seuraavalla ylityksellä reippaalla ilmavaralla yli. Loppurata meni paremmin kuin koskaan! Toiseksi viimeiselle esteelle tuli hassu "dyykkaus" mitä se aina välillä tekee niin tuon sen liian lähelle estettä, en tiedä miksi se hyppäsi nyt niin kun paikkakin oli hyvä!

Haukelta tuli kuitenkin pelkkää positiivista kommenttia omaan ratsastukseeni liittyen ja hän sanoi myös että en olisi voinut estää kieltoa oikeastaan mitenkään koska se veti liinat kiinni niin aikaisin että en ehtinyt edes reagoida!


Kotiin tultuani ratsastin myös Ticon. Tein aluksi aika pitkät alkuravit ja ratsastin siäpohkeen läpi jotta saisin paremman ulkoohjan tuen. Treenasin laukassa sitä että saisin sen kunnolla ylämäkeen ja tein myös vähän vastalaukkaa ja lopuksi laukkasin puomi- kavaletti tehtävän ylitse. Tico on niiiiiiin ihana! <3 Ratsastuksen jälkeen kunnon harjaukset koska Tico on alkanut vaihtamaan talvikarvaa niin sitä irtoaa ihan älyttömästi!Tico ja aurinko <3
Viimeviikolla oli ihana aurinkoinen päivä!


Kuinka moni muu on jo avannut kisakauden ja miten teillä on mennyt?

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Minkä luokan menitte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos paljon! :) hyppäsin 90cm! :)

   Poista
 2. Hyvä postaus!!:) Onko muuten minkä merkkiset noi sun uudet saappaat?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) apua, en koskaan tiedä mitä vastata kun tätä kysytään mutta paketissa luki ainakin Romitelli boots, olisikohan se merkki? :D

   Poista
 3. miksi menit vaan yhen luokan yhtenä päivänä ja ratavideo ois tosi kiva! :) ja tee postaus mitä kaikkii muit heppoi ratsastat ulpun lisäks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauken neuvojen mukaan mentiin ja hän suositteli että menisin vain yhden luokan ja sitten yksi syy oli myös se että Ulpukan kanssa hyppään ensimmäiset 100cm luokat vasta ulkokentillä joten ei olisi ollut edes ollut luokkia mitä hypätä! :) täytyy pistää toive- postaus listalle! ;-)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.