torstai 6. maaliskuuta 2014

Tapahtuma rikas viikko

Huhu, onneksi tämä viikko on pian ohi! Kamala määrä kokeita ja niihin lukeminen stressaa ihan hirveästi mutta kun aikaa löytyisi niihin lukea tuntuu kuin kirjat olisivat täyttä hepreaa, jollain muulla samoja ongelmia? Ratsastaa olen tehnyt niin paljon viime päivinä että en muista koska viimeksi olisin ratsastanut yhden viikon aikana näin monta kertaa! Tänään on ensimmäinen ns. "vapaa päivä" vain 1 hevonen ratsastettavana ja huomiseksi täytyy opetella vain yksi sivu saksaa. Mutta ei pidä valittaa nyt kun kerrankin tapahtuu jotain. Ja varoitan jo nyt suurta kuva määrää koska mulla oli vähän vaikeuksia valita vain muutama kuva. Laatu on erittäin heikkoa mutta ei se varmaan maata kaada..?
Tonja ja Tico <3
Ypäjä 1.3 90cm 4vp c) eleh.kuvat.fi
Maanantaina suunnattiin talli Wistille ratsastamaan Tico ja Ulpukka. Ticon kanssa suunnitelmissa oli vähän hypätä pitkästä aikaa ja Ulpukka piti vain ratsastaa suhkoot kevyesti muuta kumminkin vaatia kuuliaisuutta ettei ihan löntystämiseksi menisi. Ticon kanssa ei ollut mitään ongelmia, se ei jäänyt maneesissa kyttäämään mitään eikä säikkynyt mitään vaan oli oma rento itsensä. Hypätessä se eteni hyvin esteiden ylitse, toki alussa oli vähän haparointia ennen estettä mutta ei kertaakaan pysähtynyt esteen eteen. Ratsastin hyppyjen jälkeen vielä hetken sileällä saadakseni pienen kontrollin Ticoon joka innostui hyppäämisestä aikalailla!

Alkuraveja

Pieni video Ticon maanantain hyppelyistä!


Yksi "wistiläinen" ratsasti Ulpukalla sillä välin kun minä menin Ticolla. Mulla oli valmiiksi verrytelty hevonen joten aloitin heti kunnon ratsastuksen. Ulpukka oli suusta aika sitkeä joten taivuttelin paljon ja raipan avulla aktivoin takajalkoja. Ulpukan pehmetessä suusta aloin tekemään laukassa kokoamisia ja eteen ratsastuksia, Ulpukka oli tosi kiva vaikka olikin vähän jäykkä. Tämän viikkon Ulpukka on jäänyt vähän vähemmälle liikunnalle kun on ollut niin monta ratsastettavaa mutta nyt otan viikonlopun aikana itseäni niskasta kiinni ja ratsastan Ulpukan kunnolla läpi ja treenaan ensiviikolla kunnolla.
Ypäjä 1.3 90cm 4vp c) eleh.kuvat.fi

Ypäjä 1.3 90cm 4vp c) eleh.kuvat.fi
Keskiviikkona ratsastin kaiken kaikkiaan 4 hevosta mutta saatte kuulla vain Ticon& Ladyn ratsastuksista. Ticon kanssa menin aika kevyesti kun se oli kumminkin mennyt ennen vapaapäivää 4päivää putkeen rankasti. Tein paljon laukka- ravi siirtymisiä ja lopuksi Tico teki super hienoja laukannostoja tarvitsi vain ajatella laukkaa ja Tico ja laukkasi hienosti. Nyt kun Ticon laukka on vahvistunut niin täytyy alkaa kiinnittää huomiota että se ei juokse vaan kantaa itsensä kunnolla, mutta tämäkin paranee kun Tico saa lisää voimaa takaosaan. Tein myös pohkeenväistöjä jotka ovat parantuneet kerta kerralta.


My love <3Ticon jälkeen vuorossa oli Lady. Mulla on vähän ristiriitaiset tunteet tätä tammaa kohtaan. Lady on kiltti ja ihan kiva ratsastaa, Lady liikkuu ihan hurjasti ja siinä on hurjasti laatua mutta jokin siinä hevosessa vain on että en innostu ideasta ratsastaa sillä. Äitihän sillä pääsääntöisesti ratsastaa ja minä vain katselen ja neuvon maasta jos siihen on tarvetta. Lady on helppo ratsastaa mutta samalla älyttömän vaikea! Ladyn kanssa täytyy olla erityisen tarkkana että se pysyy pohkeiden välissä ja ulko ohja pysyy jatkuvasti pehmeällä tuntumalla. Sisäohjasta ei saa vetää liikaa koska silloin Lady nostaa pään taivaaseen ja liihottelee mihin sattuu. Ladyn kanssa keskityin lähinnä siihen että se kulkisi suoraan ja olisi pohkeiden välissä ja tottelisi apujani vastustelematta.Niin taisin äsken mainita että ei saa roikkua sisäohjassa... hupsista!"pientä" hölkäilyä...
Liitokavio Lady <3
Taas mä roikun siinä sisäohjassa!


4 kommenttia:

 1. Teillä vaikuttaa aina menevän niin hyvin(eikä siinä mitään, hyvä että sujuu :) ) mutta pukitteleeko yms. nää "sun" ponit? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun näyttää siltä, tosin taidan aina jäädä hehkuttamaan niitä hyviä kohtia... :D mutta siis ei kyllä varmaan ole yhtäkään ratsastus kertaa kun Ulpukka ei pukittaisi toki poikkeuksiakin on! Mutta kyllä nää "mun" hevoset pukittavat! :)

   Poista
 2. wow ida! Ni e jättefina! *_* :D superrr♥ du e så duktig :)

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.