sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Koulukisat

Moikka! Viikko vierähtikin nopeasti hyvän ilman ja hienojen ratsujen kanssa. Unohdin melkein kokonaan teille kirjoittaa viime viikon Hauke valmennuksesta, tosin siinä ei ollut mitään normaalia kummempaa. Ulpukka meni tasaisesti molempina päivinä ja kotitehtäviä tuli ja niitä onkin nyt harjoiteltu ihan kunnolla.

Hauken valmennuksessa

Ulpukka poniii <3

hahahha XD
 Tico ja Ulpukka on molemmat olleet tosi kivoja koko viikon joten lähdin ihan positiivisin mielin Lauantain koulukisoihin. Perjantaina oli ensin rataharjoitus ja siellä ratsastin Papu- ponin, Ticon ja Ulpukan. Lauantain kisoissa menin kaikilla kolmella hevosella He B: 3 ja kaikki saivatkin ihan asialliset prosentit. Tico starttasi siis elämänsä ensimmäisen koulukisan ja oli aika jännittynyt radalla mutta suoritti kumminkin kaikki tehtävät kiitettävästi. Tulokseksi tuli 64% ja rapiat ja sijoituskin irtosi, hyvä Tico! Papu on pieni connemaara ori millä olen ratsastanut pari kertaa, se on tosi kiva poni! Papu teki mun mielestä erittäin hyvän radan laukkaohjelmassa mun olisi pitänyt saada laukka pyörimään vähän paremmin mutta muuten oli erittäin siisti ohjelma. Tulos ei kuitenkaan ollut niin hyvä, 57% ja vähän päälle, itse odotin vähintään 60% mutta sitten selvisi että tuomarilla oli erittäin tiukka skaala joten pisteitä ei irronnut yhtään ylimääräistä.

Olin kuitenkin tyytyväinen Papuun koska se oli niin hieno ja käyttäytyi ihan suvereenisti! Papulla olin luokassa 2a ja Ticolla ja Ulpukalla luokassa 2b joten sen takia oli eri tuomarit ja pisteetkin olivat ihan eri luokkaa.Ulpukka oli tavalliseen tapaan vieraassa paikassa jännittynyt kuin viulunkieli mikä johti siihen että se liikkui pohkeen takana ja luotiviivan alla mistä sitten rokotettiin aika reippaasti. Ulpukan tulos oli ihan asianmukainen koska rata ei ollut hyvä niin saatiin vain reilu 61%.
Ulpukka ratsastuksen jälkeen
Ulpukan jalat kylmätään aina rasituksen jälkeen kylmäsuojilla :)
Tänään eli Sunnuntaina suunnattiin kohti Peuramaata ja kenttä- aluevalmennuksia. Tulimme hyvissä ajoin paikalle. Lastasin Ulpukan ulos trailerista ja lähdin kentälle kävelemään, hyppäsimme ulkona. Ensin tehtiin itsenäinen raviverkka missä piti ravata kavalettien ylitse jotka olivat aseteltu ympäri kenttää. Sen jälkeen laukkasimme molempiin suuntiin kahden kavaletin yli isolla soikiolla. Kun verryttelyt oli tehty alettiin hyppäämään rataa. Radalla piti edetä aika paljon mikä kyllä onnistui hyvin Ulpukalta joka ei ole tehnyt tällä viikolla muuta kuin työskennellyt sileällä. Yksi stoppi tuli pienelle ristikon tapaiselle esteelle kun lähdin tuuppaamaan Ulpukkaa aivan liian kaukaa ja Ulpukka oli ihan että "mitä sä nyt teet?!?!?!?" Saatiin kuintenkin valmentajalta, Minnalta kamalasti kehuja miten ollaan kehitytty ja kuinka hyvä ratatempo löytyi heti.


Viikon ainut vapaa- päivä, maailman parasta banaani- mustikka smoothieta ja ryttareliten sarja! 
 Tästä on hyvä jatkaa taas treenejä ja ensiviikon loppuna on luultavasti Ticolla koulukisat ja samoin Ulpukalla ja sitten ehkä myös estekisat! :-)

2 kommenttia:

 1. olin kattomassa niitä koulukisoja ja on nyt ihan pakko tulla sanomaan, miten yllätyin siitä, kuinka hieno Tico on!
  Täällä blogissa olevista kuvista ei niin nää hevosen liikkeitä enkä pitänyt sitä mitenkään erikoisena, mut ku eilen näin sen ravin niin huhheijaa, ihan superhieno :D
  Ratsastit kans tosi kivan näkösesti ja onnea vielä sijotuksesta :)
  niin ja missä ne ens vkl kisat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän Tico on ;-) Kiitos paljon ihana kommentti! <3 Ne on brobyssä mutta nyt vielä on vähän auki että lähdetäänkö vai ei :)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.