sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Valmennus uuden tuttavan kanssa..

Moikka taas!


Eilen eli Lauantaina mulla oli aika pitkä mutta hauska päivä! Päivä alkoi siihen että heräsin yhdeksän jälkeen lattialta, älkää kysykö mitä oon riehunut.... Jatkoin siitä sitten vaatteiden vaihdon jälkeen tallille. Tonja olikin jo tallilla ja suunnattiin Annin ja Ulpukan kanssa pellolle! Ensin käveltiin aika pitkään kunnes Ulpukan mielestä kävely sai riittää ja lisäsi peltoreissuun vähän actionia! Ravasin ja laukkasin Ulpukalla varovasti tosin Ulpukka lähti kyllä täyttä pukkilaukkaa ympäri peltoa pariin otteeseen.... Yöllä oli satanut reilu 20cm lunta joten pohja oli tosi hyvä eikä yhtään epätasainen. Ratsastuksen jälkeen hevoset ulos lumimyräkkään ja kolasin pihalta suurimman osan lumesta pois jotta saatiin heinäkärry liikkumaan. Putsattiin yhdessä Tonjan kanssa karsinat ja lisättiin uudet purut jokaiseen karsinaan plus vielä vesi ämpäreiden tyhjennys ja uudelleen täyttö. Kello oli 14:10 kun huomasin että apua munhan pitäisi olla jo matkalla Laakspohjaan valmennukseen. Nopeasti sisälle vaihtamaan vaatteet ja kauhealla kiireellä äiti vei minut Laakspohjaan.



Hullu koira! :D







Laakspohjassa mulla oli siis Markku Söderbergin valmennus, Cessillä! Alun perin oli tarkoitus mennä Daisyllä mutta se ei onnistunut joten sain kunnian nousta Cessin selkään ja mennä valmennukseen sillä sen sijaan! Mutta hei nyt varmaan jokainen istuu ja miettii että mikä ihmeen Cessi?! Cessi on siis Lindan uusi vajaa 170cm korkea tamma joka saapui Belgiasta pari viikkoa sitten. En mitään sen suurempia yksityiskohtia ajatellut hevosesta kirjoittaa koska luultavasti tämä on viimeinen kerta kun valmentaudun sillä. Mutta palataanpa takaisin itse valmennukseen. Aloitettiin itsenäisellä verryttelyllä, taivuttelin Cessiä paljon ja yritin löytää siitä jonkin näköisiä nappuloita koska olen istunut tasan 10minuuttia kyseisen hevosen selässä ennen valmennusta. Aloitimme tunnin tekemällä pohkeenväistöjä. Cessi jäi helposti liian lyhyeksi kaulasta kun jäin itse liikaa suuhun kiinni. Sitten tehtiin avoja yhdellä pitkällä sivulla ja ravattiin puomien yli toisella pitkällä sivulla ja tämä menikin tosi hyvin vaikka vähän Cessi kiemurteli jalkojeni välissä. Sitten vuorossa oli laukka, Cessillä on aika iso ja suuriliikkeinen laukka joten mulla oli vähän vaikeuksia pitää pylly satulassa, sen lisäksi Cessi otti vähän kuumaa kun olin niin epätasapainossa siellä kyydissä.







Aloitimme hyppäämisen radalla joka sisälsi pystyn suoralla linjalla uusi lähestyminen ja okseri, pysty kaarevalla uralla jumppasarjalle josta käännettiin seuraavalle pystylle. Tehtävä muodosti siis S- kiemuran. Tämä sujui aika hyvin vaikka jumppasarja tahtoi jäädä välillä aavistuksen lyhyeksi mutta kyllä Cessi vanhana konkarina senkin handlasi! Hypättiin lopussa vielä rataa n. 80- 90cm tasolla ja se sujuikin aika mallikkaasti ja Cessi oli paljon paremmin mun avuilla kuin tunnin alussa ja pystyin ratsastamaan sujuvampia etäisyyksiä. Tänääm taas uudestaan valmennukseen. Illalla mulla on Ulpukan kanssa Johkun valmennus ja pidetään sormet ristissä että menee yhtä hyvin kuin viimeviikolla!




2 kommenttia:

  1. kerro enemmä tost daisyst?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daisy on 7- vuotias FWB tamma ja se ei vielä oo kilpaillut hirveästi mutta se osaa jo kaikki he A asiat+ vaihdot tosi kiva hevonen! Mä nyt hyppään sillä ja treenaan muutenkin kun sillä ei ole mitään ratsastajaa ja sen omistaja itse ei ehdi sillä ratsastaa :/

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.