keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Valmennuksia mahan täydeltä!

Heippa! :)


Lauantaina kirjoitin teille viimeksi ja silloin kerroin miten Cessin kanssa oli Markun kurssi mennyt. Sunnuntaina oli aamulla taas Markun valmennus Cessillä ja Tiistaina koulutunti Cessillä. Markun valmennuksen jälkeen kiipesin pitkästä aikaa Ticonkin selkään! Sunnuntai illalla mulla oli kanssa Johkun este tunti Ulpukalla ja Maanantaina ratsastin Lindan ponilla, Tildalla. 


Lelle poni<3

Cessi:  Sunnuntaina mulla oli siis Markun kurssin toinen päivä ja aloitettiin itsenäisellä verryttelyllä. Edellisestä päivästä viisaantuneena olin pyytänyt että Cessillä laitettaisiin pelhamit joka osoittautuikin ihan hyväksi päätökseksi. Cessi oli alusta alkaen tosi kiva ratsastaa ja kaikki välit mentiin käsketyillä askelmäärillä. Aloitettiin tekemällä temponvaihteluja kaikissa askellajeissa jonka jälkeen hypättiin ympyrällä pienen kavaletin yli. Sitten hypättiin vähän odottava 7 askelen linja 60- 70cm korkeudella kun linja tultiin uudestaan niin linjalla olevat pystyt nostettiin 80cm korkeiksi. Sen jälkeen hypättiin kaarevalla uralla pysty jonka alla oli vesimatto jonka jälkeen jatkettiin lankku okserille ja sieltä vielä lävistäjällä olevalle sarjalle. Vaikein tehtävä koko päivänä oli varmaankin trippeli- 4askelta- pysty linja. Muut ryhmässäni ratsastivat poneilla joten jouduin menemään kaikki välit aluksi poni väleillä mutta ei se ainakaan minua haitannut koska Cessi tuli hyvin takaisin ja pysyi avuilla vaikka vähän kuumui kun jarruttelin niin paljoa. Lopuksi hypättiin aika pitkä rata joka meni tosi hyvin! Viimeiselle linjalle Cessi jäi kaarteessa vähän pohkeen taakse ja lähestyminen ei onnistunut kovinkaan hyvin mutta kokenut hevonen pelasti!Hurjan kokoinen trippeli!

Tiistaina vuorossa oli koulutunti Cessillä. Alun perin mun piti mennä Tildalla mutta Linda passitti mut sittenkin Cessillä, tosin ei se mua ollenkaan haitannut Cessi on niin kiva ratsastaa! Aloitettiin ravissa ratsastamalla kolmikaarista- kiemurauraa ja aina kun ylitimme keskihalkaisijan niin piti koota ravia. Tämä oli aluksi vaikeata kun ratsastin liikaa kädellä mutta kun aloin käyttämään istuntaa niin Cessi kokosi ravin todella hyvin! Sitten siirryttiin keskiympyrälle ja tehtiin samaa tehtävää eli piti koota ravi ja ratsastaa sen jälkeen varovaisesti eteen ja taas koota hevonen takajaloille, nyt tämä sujui tosi helposti ja sain Cessistä irti aika hyvää ravia! Tämän jälkeen tehtiin vielä pohkeenväistöjä neljännesuralta uralle. Oikealle ei mitään ongelmia ja vaikeutimme tehtävää jopa vähän niin että minun piti muuttaa ravin tahtia väistön aikana. Kun teimme samaa juttua oikealle alkoivat ongelmat jotka kylläkin olivat aika pieniä mutta ongelmia kumminkin. Oikealle minun on itse vaikeampi tehdä väistöjä ja työnsin vahingossa aina Cessin takapuolen edelle mutta parin yrityksen jälkeen sain sen korjattua suoraksi ja sitten Cessi teki taas tosi hienoja väistöjä! Cessi on kyllä aivan super ihana hevonen!


Ensimmäinen kerta Cessin selässä.

Ulpukka: Sunnuntaina minulla oli illalla Johkun estevalmennus joka meni taas ihan super hyvin! Aloitimme "apila- tehtävällä" joka meni todella hyvin vasemmalle mutta oikealle eli minun heikompaan suuntaan niin laskeuduttiin aina välillä väärään laukkaan. Koko tunti tehtiin melkein töitä apilan kanssa ja aina välillä tehtiin joku erillinen rata joka alkoi ja päättyi apila tehtävään. Ulpukka ei kieltänyt tunnin aikana kertaakaan ja esteet olivat kumminkin 90- 100cm korkeudella. Ulpukka jopa pelasti minut kerran kun toin sen ihan päin pyllyä aika isolle okserille niin kiltisti se vain kiipesi siitä ylös. Kerran kumminkin toin sen niin huonosti että tuli pudotus mutta sen kummempia mokia ei tunnilla tullutkaan! Eniten moittimista tuli minun käsistä jotka olivat liian rauhattomat ajoittain mutta kun loppu tunnista tajusin miten Johku halusi että teen pidätteet niin Ulpukka meni entistä paremmin! Perjantaina ja Lauantaina on taas Hauken valmennukset, JEE! Ne on ihan parhaimpia ja tykkään niin paljon Hauken tavasta valmentaa ja joka kerta olen saanut "ahaa- elämyksen" ja pystynyt treenaamaan kotona jotta seuraavassa valmennuksessa voidaan taas nousta seuraavalle tasolle.
Tilda: Maanantaina mentiin Wisteille ja sain ratsastaa Lindan pienellä j pyöreällä Tilda- ponilla. Aluksi Tilda luikerteli jalkojeni välissä eikä kävellyt askeltakaan suoraan. Aika kovin sain tehdä ensin töitä sen kanssa ennen kuin se alkoi antamaan periksi ja sain ravin tempoa muuteltua mieleni mukaan. Äiti yritti yllyttää vähän piffaamaan sillä koska alussa kun se vältteli minun käskyjä niin se ihan itse teki pari askelta piaffia, ja hienoa sellaista! Laukassa tein eniten töitä vain sen kanssa että Tilda kokoaa laukkaa ja siirtyy takajaloilleen sen sijaan että juoksee vain apujen alta miten sattuu, lopuksi Tildan laukka oli tosi kiva ja helppo ratsastaa ja tempoa oli helppo säädellä.Lelle rakkain <3


Tico: Sunnuntaina kävin nopeasti Ticon selässä kun pelto oli vihdoin siinä kunnossa että siellä voi ratsastaa! Aluksi kävelin pari kierrosta ja sitten vähän aikaa kevyttä ravia ja lopuksi kierros laukkaa molempiin suuntiin. Tico oli lopettaessani ihan poikki, reppana. Oli kumminkin kivaa ratsastaa Ticolla pitkään aikaan ja alan nyt taas ratsastamaan Ticolla aina kun ehdin kun pohjatkin ovat ratsastus kunnossa jippii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.