perjantai 31. tammikuuta 2014

Hölläilyä

Moikka kaikille!:-)

Meillä lähti traileri maanantaina huoltoon joten ei olla päästy maneesille koko viikkona! Olen käynyt paljon pellolla ja maastossa kävelemässä ja viime sunnuntaina mulla oli Johkun tunti Ulpukalla. Menverryteltiin kavaleteilla jotka meni aluksi tosi hyvin mutta kun kävelytauon jälkeen vaihdettiin suunta niin Ulpukalla kävi vähän kierroksilla joka vaikeutti vähän tehtävän suorittamista. Ravasin aina välillä kavalettien yli jotta Ulpukka alkaisi taas keskittymään. Kun kavaletiy sujuivat kiitettävästi siirryimme hyppäämään jumppasarjaa jossa oli puomi ja neljä pystyä peräkkäin ja taas puomi. Tämä sujui tosi hyvin ja Ulpukka oli todella rauhallinen ja teki tosi hienoja hyppyjä! 


Vauva hepat syömässä!

Hyppäsimme ensin parin esteen rataa 80cm korkeudella ja Ulpukka hyppäsi super hyvin! Muutaman kerran näin itse askelen väärin mutta poni pelasti, kerrankin näin päin ;-) kävelin sillä välin kun muut tunnilla olijat hyppäsivät radan jonka jälkeen oli minun vuoroni taas mutta nyt vähän isommilla esteillä eli 90-100cm korkeudella. Ensimmäiselle esteellä toin Ulpukan vähän liian lähelle kun aloin säätämään laukkaa liian paljon. Mutta kun löysin hyvän rytmin niin jokaiselle esteelle tuli tosi hyvä lähestyminen ja Ulpukka hyppäsi paremmin kuin koskaan! Se käytti selkäänsä, hyppäsi hienoja pyöreitä hyppyjä hyvällä tekniikalla eikä edes ajatellut stoppaamista olin niin iloinen tunnin jälkeen! Siis Ulpukka oli parempi kuin ikinä aikaisemmin ratsastuksellisesti esteiden välissä.


Ulpukka ja jätti loimi :-D

 Edellisenä päivänä Ulpukka oli ihan päinvastoin eli kauhea! Se oli vähän tammamaisella tuulella ja jäkitti vastaan jonka seurauksena jouduin näpäyttämään raipalla vaikka Ulpukka ei sitä yhtään siedä että komennetaan raipalla! Ulpukka jännittyi ja siihen loppui sitten se yhteistyö... Laukkasin vain vähän vielä ympäri maneesia ja tein muutamat vaihdot joiden takia kaikki ongelmat alkoivat kun aloin vaatia liikaa täydellisyyttä ponilta... Huoh tyhmä! Huomenna lähdetään heti aamusta Tonjan kanssa maastoon tai pellolle riippuen kelistä ja pellon kunnosta! :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.