lauantai 8. helmikuuta 2014

Hauken valmennus

Heissulivei! :-)
Eilen ja tänään mulla oli Hauken estevalmennus. Ensimmäisenä päivä olin itse ihan hukassa mutta toisena päivänä sitten sujuikin ihan kiitettävästi. Mulla on videota vain Sunnuntain valmennuksesta mutta ei se varmaan haittaa...? Käytiin eilen myös Wisteillä illallisella, siellä oli muitakin Hauken valmennettavia ja oli ihan tosi hauskaa! Ruoka oli ihan taivaallista ja seura entistä parempi!


Perjantai: Hyppäsin suoraan ratsastushousuihin koulun jälkeen ja juoksin autolle ja sitten ajettiin kisakallioon Talli Wistille. Valmennukset olivat kuitenkin reilu 15 minuuttia myöhässä joten ehdin hyvin kävellä alkukäynnit ennen valmennuksen alkua. Kun pääsin maneesiin otin loimet pois ja aloin keventämään. Montaa kierrosta en ehtinyt ravaamaan kun Hauke pysäytti minut ja kysyi "Have you lost something or did you loose something on the floor?" olin ihan ihmeissäni kunnes tajusin että ai niin, KATSE YLÖS! Otin vähän laukkaa ja sitten aloitimme kunnon hommat. Ravasimme pääty ympyrällä pienien kavalettien ylitse ja kun se sujui niin nostimme laukan ja hyppäsimme niiden ylitse. Kavaletit olivat molemmilla sivuilla ympyrää ja 2 kavalettiä peräkkäin niin että siitä tuli in- and- out. Kun pelkät kavaletit sujuivat lisäsimme pienen pystyn mukaan ympyrälle ja siinä olikin sitten kädet täynnä että ehti ratsastaa kunnolla seuraavalle tehtävälle esteen jälkeen. Otimme pienet välikäynnit jonka jälkeen hyppäsimme yhtä linjaa johon tuli sujuvat 4 askelta. Ensimmäisellä kerralla olin tulossa 5 askeleella kun en tajunnut että se linja oli oikeasti pitkä ja Ulpukka kielsi kun toin sen niin huonosti! Toistimme tehtävän pari kertaa ja sitten aloimme hyppäämään radanpätkiä 90- 100cm korkeudella. Kerran Ulpukka kielsi punaiselle isolle pystylle kun toin sen ihan todella huonosti ja tuli ns. "half- distance" eli ei oltu ponin kanssa ihan varmoja lähdetäänkö kaukaa vai läheltä ja Ulpukka ratkaisi asian kieltämällä, joka oli ihan ok koska minä tein ison virheen ja sitten pääsin sen korjamaan uudella yrityksellä.
Alkukäyntejä käpsytellessä tuli vähän kylmä! :D
Lauantai: Aloitimme itsenäisellä verryttelyllä jonka jälkeen hyppäsimme kahta pientä pystyä maneesin molemmissa päissä. Sain alusta asti tosi hyvän otteen Ulpukasta ja oli helppo katsoa askeleet esteelle ja muutenkin tehtävä meni todella sujuvasti! Sitten hyppäsimme pientä sarjaa jonka jälkeen sujuvat 7 askelta pystylle. ensin Ulpukka pysähtyi pystylle pari kertaa mutta se ei haitannut ollenkaan koska korjasimme ponia ja tultiin uudestaan ja fiuu se lensi siitä yli kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Sitten hyppäsimme vielä radanpätkiä loppu tunnista ja ne meni tosi hyvin mitä nyt kerran menetin rytmin ja keskeytin radan ja niin kuin videolta näkee oli aikamoinen nära på tilanne kun sähelsin vähän omiani esteen jälkeen... Kaiken kaikkiaan Hauke oli todella tyytyväinen ja sanoi että olen kehittynyt ratsastajana ja että nyt hänen ei enään tarvitse pelätä mitä tapahtuu kun ratsastan vaan kaikessa on perin pohjin suunniteltu ratsastus ja keskityn todella hyvin. Hauke sanoi myös että Ulpukan laukkaa täytyy edelleen työstää ja saada lisää voimaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.