lauantai 4. tammikuuta 2014

Hyppyjä ja kokoamisia

Heippa ihanat!

Eilen Hanna kävi meillä pitkästä aikaa kuvaamassa niin saatte nähdä vähän tuoreita ratsastuskuvia heti kun Hanna ehtii niitä lähettelemään! Eilen ratsastin kotona omalla kentällä ja se on muuten ihan super hyvässä kunnossa! Tein paljon erilaisia tehtäviä, pohkeenväistöjä, avoja, sulkuja ja kokoamisia. Ulpukka oli aika villillä päällä johtuen edellisen päivän vapaa- päivästä. Mutta loppua kohden kun se alkoi olemaan avuilla se oli taas niin ihana, sen ratsastus saa mun päivän paranemaan lähes aina!

Andy lentää!

Tämän viikon alussa hyppäsin Ulpukalla vähän puomi ja kavaletti tehtäviä jotka meni tosi hyvin! Äiti neuvoi vähän kentänreunalla ja auttoi jos tuli jotain ongelmia. Ulpukka oli aika villinä kun se ei ollut pitkään aikaan päässyt hyppäämään joten mulla oli aika paljon pidättelemistä. Hyppäsin ensin vähän puomi- kavaletti- puomi tehtävää joka sujui tosi hyvin ilman mitään ongelmia! Sen jälkeen siirryin hyppäämään puomi- 1askel- 60cm pysty tehtävää joka tuotti sitten vähän enemmän ongelmaa kun Ulpukka alkoi imemään ihan tosi paljon sille pystylle ja hyppäsi ilman selkään ja esteen jälkeen lähti vain pukittelemaan. Korjasin sitä niin että käänsin aina pois jos tunsin että se lähti kaahottamaan estettä kohti. Esteen jälkeen jos se lähti pukittelemaan niin siirsin sen suoralla uralla käyntiin, taputin ja työstin hetken käynnissä nollatakseni tapahtuneen ja sitten tulin uudestaan. Muutaman kerran jouduin tätä toistamaan ennen kuin Ulpukka tajusi rauhoittua. Lopuksi hyppäsin vielä kolme 60cm korkeata pystyä in- and- out:ina ja jouduin tässäkin tekemään samaa jotta Ulpukka ei lähtisi lentämään esteen jälkeen. Lopuksi äiti meni hetken Ulpukalla ihan vain kokeillakseen millainen se on, tykkäsi paljon ja sanoi että on kehittynyt viimekerrasta! Jee! :-)

Eilen mulla oli koulutunti Daisyllä joka meni tosi hyvin ja sain sen ekaa kertaa laukassa tosi hyväksi! Tänään taas mulla oli estevalmennus Daisyllä joka meni paremmin kuin koskaan. Aloitimme itsenäisellä verryttelyllä jonka jälkeen hypättiin sellaista kiemura tehtävää, 3 estettä oli asetettu poikki radan ja se oli vähän niin kuin kolmikaarinen kiemuraura mutta aina välillä eteen tuli este. Ratsastettiin myös pieniä radan pätkiä jotka meni hyvin, kerran Daisy jäi tuijottamaan yhtä estettä joka oli minun vika kun en suoristanut sitä ajoissa, muuten Daisy meni moitteettomasti ja pysyi hyvin avuilla. Te jotka seuraatte mua instagramissa voittekin nähdä siellä 2 videonpätkää tämän päiväisestä treenistä.

Lelle poni prinsessanen<3

Tänään kävin maneesilla pitkästä aikaa ja ratsastin Ulpukan todellakin kunnolla! Ulpukka oli aika jännittynyt ja sinkoili joka suuntaan aloittaessani joten ravasin vähän normaalia pidemmät alkuravit. Sen jälkeen tein ravi- laukka siirtymiä koska jos aloitan suoraan laukkaamisen niin ulpukka tekee useimmiten vain laukanvaihtoja ja pukittelee joten sitä pitää aina vähän "huijata" jonka jälkeen sitä voi taas työstää laukassa normaalisti. Tein laukassakin aika pitkään hommia juuri kokoamisten avulla ja kiitin joka kerta  kun poni teki niin kuin tahdoin, se nimittäin hoksasi homman aika nopeasti eikä montaa toistoa tarvinnut tehdä ennen kuin se teki tosi hienoja laukka askelia! Sama homma ravissa, kokosin ihan lyhyisiin askeliin ja raipan avulla pidin takajalkoja aktiivisina jonka seurauksena sain pari hienoa raviaskeltakin esiin! Ulpukka oli kokoamisten jälkeen ihan poikki joten lyhyet loppu ravit, hali, tuhat taputusta ja lakritsikarkki suuhun ja sitten lopetin.

Huomiselle mietin joko puomi tehtäviä tai sitten lähden maastoon, kumpaa te tekisitte mieluummin? Ja ehdotelkaa erilaisia puomitehtäviä muutenkin!4 kommenttia:

 1. mikä sun instagram on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. idatuominen :) Oon yksityinen mut hyväksyn kyllä kaikki sellaset jotka vaikuttaa asiallisilta! :)

   Poista
 2. kun omaa ei ole -blogissa julkaistiin just hyvä puomikavaletti harjoitus et kannattaa kokeilla sitä, vaikutti ainakin hyvältä! ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin sen! Täytyypi koikeilla joku päivä! :) Just hyvä Ulpukalle jonka täytyis tehdä tollasia jumppa treenejä! :)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.