lauantai 28. joulukuuta 2013

Maastoilua

Heippa kaikki ja hyvää joulua näin vähän myöhässä! Meillä meni joulu suht rauhalllisissa merkeissä sukulaisten ja perheen kera. Sain tosi kivoja lahjoja ja asioita mitä en ollut edes toivonut! Paljon vaatteita, kasvonhoito tuotteita, kameralle kolmijalan, lahjakortteja, yhden heppakirjan, pari käsilaukkua,  koruja ja paljon muutakin! Kivoin oli kyllä tuo tukijalka kameralle nyt on helpompi videoida kun ei aina tarvitse miettiä mihin kameran saa laitettua! Katsotaan koska tekisin seuraavan videopostauksen!:) 

Viime viikonlopun naamiais kisoissa esitettiin Ulpukan kanssa aikamoisia ninja hyppyjä! C) Susanna. N 

Ulpukka ja muut hepat saivat viettää jouluaattona vapaa päivää ja muutenkin olen mennyt tämän viikon vähän kevyemmin. Maanantaina kävin maneesilla Ulpukan ja Annin kanssa. Tonja ratsasti Annin maneesille ja minä Ulpukan. Sillä välin kun ratsastin Ulpukan niin Tonja käveli Annilla. Ulpukka oli alussa tosi kovin kiinni vasemmalle ja muutenkin erittäin vahva mitä se ei yleensä ole ollut. Taivuttelin ja ratsastin avoja saadakseni Ulpukkaa vähän jumpattua. Kun se alkoi pehmetä niin se lopetti pohkeeseen reagoinnin joten sain ottaa raipan avuksi. Tein vähän ravi- laukka siirtymiä saadakseni Ulpukan avuille ja se toimi hyvin Ulpukka oli laukassa tosi pehmeä ja hyvä. Ratsastin reippaasti eteen jotta Ulpukka ei jäisi pomppulaukkaan ja pohkeen taakse. Kun Ulpukka tuntui hyvälle niin ravasin vielä loppuravit vähän pidemmällä kaulalla ja annoin Ulpukan venyttää askelta kunnolla. 

Paras pikku poni koko maailmassa! 

Ulpukan jälkeen hyppäsin Annin kyytiin, sillä tosin oli ollut vapaa päivä edellisenä päivänä joten virtaa riitti. Aluksi vain ravasin pehmeällä tuntumalla ja taivuttelin molempiin suuntiin. Anni yritti aina välillä karata avuilta ja vain lähteä kovempaa jolloin yksinkertaisesti vain pysäytin sen ja peruutin muutaman askeleen ja sitten jatkoin matkaa. Pari kertaa jouduin tuon toistamaan kunnes Anni tajusi kantaa itsensä  ja pystyin ratsastamaan normaalisti ilmaan että jouduin jatkuvasti jarruttelemaan. Laukassa tein vähän sulkuja uralta keskihalkasijaa kohti jotka menivät hyvin mutta vasemmalle oli vähän vaikeampaa. Sitten tein vähän vaihtoja niin että näin peilistä että ne olivat puhtaita. Kun Anni tuntui kivalle niin lopetin ja käveltiin hevosten kanssa kotiin.

Ensimmäisiä yhteisiä hyppyjä Ulpukan kanssa! 

Tiistaina oli vapaa päivä kaikilla hevosilla. Keskiviikkona kävin maneesille ratsastamassa mutta Ulpukka oli kiimassa joten ratsastuksesta ei tullut juuri mitään koska neiti oli sitä mieltä että ei tarvitse totella mitään! Kun huomasin että Ulpukka alkoi heittäytymään hankalaksi niin ratsastin sen vaan niin että se tuntui suht hyvälle ja lopetin, en jaksanut alkamaan tappelemaan koska en olisi voittanut siinä yhtään mitään. Torstaina Tonja ratsasti Ulpukan, en tiedä miten meni kun en itse ollut paikalla kun kävin taluttamassa yhtä hevosta samaan aikaan enkä ehtinyt sen jälkeen enään tallin kyselemään kuulumisia kun piti jo rientää suihkun kautta juhliin. 

Hurja Napsu poni <3

Eilen eli Perjantaina ratsastin itse, taino kävin maastossa. Aluksi kävelin aika pitkään ja sitten aloin tekemään ravi laukka intervalleja. Kaikki jyrkät ylämäet kävelin ja sitten loivat alamäet ravattiin tai laukattiin todella kootussa laukassa. Pitkillä suorilla laukkasin ja aina kun Ulpukka meinasi aloittaa pukittamisen niin kokosin sen lyhyeeseen laukkaan jotta se joutuisi työskentelemään pukittamisen sijaan. Ulpukka ei säikkynyt yhtään autoja tai muita vastaan tulevia asioita, ainoa sapelihammastiikeri mikä tuli vastaan oli lenkkeilijä punaisessa takissa. Ulpukka ei heti huomannut kyseistä lenkkeilijää vaan keskittyi ihan johonkin muuhun ja kun siirryin tien toiselle puolelle jotta lenkkeilijä pääsisi meidän ohitse jäämättä alle niin Ulpukka huomasi hänet ja hyppäsi yhteen pieneen ojaan, siinä kohtaa meinasin tippua! Kävin myös vähän kävelemässä yhdessä metsässä missä on paljon ylä- ja alamäkiä suht leveällä hiekkapohjaisella "polulla". Polulle oli myös satanut vettä joten yhdessä kohta oli noin 15cm syvä iso vesilätäkkö jonka läpi pystyi laukkaamaan, aluksi Ulpukka ei ollenkaan pitänyt ajatuksesta mutta kun oltiin muutama kerta siitä menty niin se ihan innostui siitä ja meni vain täysillä siitä läpi korvat hörössä! Yleensä kun maastoilen niin ratsastan Ulpukan kuitenkin oikein päin ja teen väistöjä ja taivutuksia jotta ei se ole pelkkää hömppäilyä ;) Oli tosi kivaa olla maastossa pitkästä aikaa, Ulpukkakin tykkää vähän vaihtelevammasta liikunnasta. 

Koska pääsee taas hankeen treenaamaan?!?!

Mitä te saitte joululahjaksi? Miten te vietitte joulun? Onko siellä missä te asutte jo lunta? 

10 kommenttia:

 1. Niin ihana Napsu nois hanki kuvissa! <3

  VastaaPoista
 2. millon sulla on seuraavat aluevalmennukset? Ja ootko menossa seuraaviin aluevalmennuksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista koska ne on, kipasta voi käydä kattomassa siellä on koko vuoden aluevalmennukset. Oon menossa, tällä kertaa vuorossa on esteitä! :)

   Poista
  2. kävin kipassa ja ne on kait ens viikonloppuna ja se ilmo menee tänää umpeen :D

   Poista
  3. hetrsileijjaa kiitos ihan miljoonan tuhannesti ihana! Meinasin unohtaa ilmoittautuu! :D Noni, nyt oon kuitenki ilmottautunu, huh kiitti vielä :D

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.