keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pantsun valmennus 7.10

Maanantaina kävin ensimmäistä kertaa Millin kanssa Piia Pantsun valmennuksissa. Tykkään tosi paljon Piian valmennuksista ja hänellä on todella teknisesti vaativia tehtäviä. Aikaisemmin olen ollut Piian valmennuksissa Napsulla& Ulpukalla mutta nyt oli Millin vuoro. Piia tykkää isoista ja massiivisista esteistä ja sen takia lähdin sinne Millin kanssa, koti valmennuksessa harvemmin hypätään 110cm korkeampaa ja se on tavallaan hyvä mutta sitten tavallaan huono. Kisoissa jännitän useasti esteiden kokoja kun en ole niin isoja tottunut hyppäämään, tietenkään ei aina voi hypätä mitään jätti-isoja esteitä koska se rasittaa ja kuluttaa hevosta paljon. Kurssi oli 2päiväinen mutta olin vain yhtenä päivänä kun meillä oli enemmän teknillisiä ja vaikeita tehtäviä sen lisäksi  teimme paljon sileän työskentelyä.
LoR rataharjoitukset 110cm

Aloitimme vain kevyessäravissa tekemällä siirtymiä eteen-taakse-eteen-taakse eli temponvaihteluja. Ne sujuivat hyvin meiltä mutta Piia olisi koko ajan halunnut että Milli kulkee enemmän peräänannossa ja siksi jouduin siirtymään käyntiin ratsastamaan voltille. Kun Milli antoi periksi siirryin takaisin samaan tehtävään kuin muut ja silloin teimme avoja ja sulkuja uralla. Avot olivat minulle vaikeampia koska minun ulkoavut ovat usein heikompia kuin siäavut. Teimme myös pohkeenväistöjä jotka onnistuivat paremmin kuin mitä olin ajatellut. Sen jälkeen tulimme kavalettejä eri askelmäärillä. Ensin tultiin 3kavalettiä jotka olivat peräkkäin. Ensimmäinen askel oli 4-5 sitten 5-6 ja sitten 6-7 ja viimeiseksi 7-8, tämä oli aika helppo harjoitus mielestäni eikä tuottanut sinäänsä erityisesti ongelmia meille.

Kansallinen 120cm
Kun aloitimme hyppäämisen tulimme linjaa minkä väli oli muistaakseni 26m(?) ja siihen tultiin ensin 8-odottavaa askelta jonka jälkeen 7-etenevää, tosin Millin kanssa se tarkoitti ihan normaalia laukkaa. Sitten hyppäsimme kaarevalla uralla olevia pystyjä jotka menivät ihan hyvin. Sitten hyppäsimme radan n. 110-120cm tasolla. Ensimmäisellä kerralla ratsastin vähän liikaa eteen mutta toiselle kerralle löysin hyvän rytmin. Rata oli teknisesti erittäin vaikea ja yhdessä kohtaa jouduinkin tekemääbn voltin koska seuraava este tuli niin nopeasti vastaan.


SHW 120cm

Piian valmennus oli kertakaikkiaan erittäin hyvä! Sain kotiin vähän vinkkejä mitä treenata ja ensi kerralla jos menen Piian valmennukseen niin menen Millillä taas koska Piia avulla sain Millin hyppäämään ylöspäin ja laukkaamaan eteen mutta ei pitkänä. Loppukommentit olivat ne mitkä melkein kaikilta aina kuulen eli; Hieno hevonen jolla kapasiteetti riittää pitkälle, kuitenkin erittäin haastava ja tarvitsee taitavan ratsastajan joka pystyy hallitsemaan niin vahvaa ja suurilaukkaista hevosta. Myös pitää kiinnittää huomiota että hypyssä kantapäät pysyvät alhaalla ja että ei Milli pääse pitkäksi kaarteissa. Kotona tehdään jatkuvasti erillaisia treenejä jotta saisin laukan säilymään mutta niin että se ei olisi pitkänä! Nuo kantapäät ovat sitten sellainen juttu että niitä ei auta kuin vain treenata, treenata ja treenata!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) nyt alkoi kyllä entistä enemmän tekemään mieli piian valmennukseen :/ hän on kyllä niin hyvä valmentaja! omatkin hepat hyppää aina paremmin piian tuntien jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin on, ite tykkään tosi paljon!

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.