sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Harjoituskilpailut ja hyppimistä

(HUOM! Postaus kirjoitettu Lauantaina)

Moikka!
 
En muista mainitsinko asiaste teille mutta kävin eilen (perjantaina) harjoitus kouluratsastus kilpailuissa Ulpukalla. Paikalla oli kuitenin ihan virallinen tuomari ja valkoiset aidat kirjaimineen. Ratsastin He B:0 radan ja tavoitteeni oli pysyä radalla, muistaa koko rata ja saada yli 53%. No, kaiken tuon toteutimme ja olen niin iloinen ja fiiliksissä eilisestä kisasta että saatte nyt super-positiivisen postauksen toivotaan että positiivisuus huokuu läpi tekstistäni myös.

Mitä tuon kuvan laadulle tapahtui? :D

Verryttelyaikaa minulla oli n. 30minuuttia ja aloitin ihan vain käynnissä vähän taivuttaen ja katsomalla että poni on avuilla. Kun otin kevyttäravia niin taivuttelin siinäkin ja yritin saada Ulpukkaan vähän enemmän liikettä, kun Ulpukka jännittyy se usein jää pohkeentaakse ja alkaa vain juoksemaan joten sen kanssa on tärkeätä että se rentoutuu. Laukassa Ulpukan jännittyneisyys näkyi parhaiten koska se jäi aina kaarteissa vain pieneen ja pomppuiseen laukkaan joten sain ratsastaa sitä kunnolla eteen laukassa. Annoin Ulpukan kävellä hetken jonka jälkeen tein vähän pätkiä radasta harjoitusravissa. Otin pari askelenpidennystä lävistäjällä, niistä en kyllä paljoa eroa saanut poniin koska se ei liikkuunut yhtään eteenpäin omalla moottorilla. Tein myös peruutuksia ja voltteja ja sitten olikin minun vuoroni mennä radalle. Sain kiertää rataa rauhassa ja meinattiinkin jo siinä vaiheessa hypätä radalta pois kun ratsastin liian syvälle kulmaan....

Ulpukka osaa mennä vaikak silmät kiinni!
Rata alkoi pysähdyksellä joka jäi vähän vinoksi mutta muuten oltiin aika suorassa. Ensimmäinen keskiravi oli aika mielenkiintoinen koska poni ei kyllä yhtään pidentänyt askelta saatika mennyt eteenpäin, tai siltä se ainakin tuntui en tiedä miltä näytti. Peruutus meni myös ihan päin piparia, Ulpukka teki niin että kun tulin peruutukseen ja siirsin pohkeen taaemas merkiksi siitä että nyt mennään taaksepäin niin se tippui kädelle ja alkoi vetämään ihan hullunlailla, se teki saman kerran täällä kotona ja siinä kohtaa en pystynyt tekemään mitään. Käynti osuus oli tosi hyvä ja samoin käynnistä laukannosto oli ihan super hyvä! Keskilaukat sujui odotettua paremmin samoin siirtymiset raviin! Lopputervehdys oli mielestäni myös tosi hyvä. Ulpukka oli kertakaikkiaan paras! Se käytäytyi super hienosti, ei kytännyt mitään ja muutenkin oli yhtä rauhallinen kuin yleensä kotonakin. Lopputulos oli 64,600% ja voinko olla muuta kuin tyytyväinen tuohon tulokseen ?! Ulpukan ensimmäinen kunnon koulukisa ja selvittiin noinkin hyvin! Katsotaan jos katsoisin seuraavaksi estekisojen sijaan koulukisat meille :-) Tosin tuomari taisi olla hyvällä päällä kun noin hyvät pisteet saatiin, totuus ratsastuksestani tulee varmaan näkymään sitten jos menisimme "oikeisiin" kisoihin.
Hieno ponyyy<3

Minulla oli Millin kanssa äidin estetunti torstaina ja Milli oli tosi kiva! Aloitin verryttelyn ihan vain taivuttelemalla kaikissa askellajeissa pohkeenläpi ja katsoin että Milli tulee takaisin ja lähtee eteen kun pyydän. Kun äiti tuli niin aloitimme pienillä kavaleteilla ympyrällä. Minun piti olla tarkkana että Milli ei pääse pitkäksi vaikka laukkaisin eteenpäin. Kun oltiin menty kavalettejä ympyrällä niin äiti kokosi pienen esteen jolle piti säilyttää sama tempo ja terävyys kuin kavaleteilla. Estettä nostettiin vähän kerrallaan kunnes se oli about 150cm ja siitäkin Milli pomppasi hyvin yli, ensin kylläkin tuli kielto kun kuskilla meni pupu-pöksyyn, ei se sitten kuitenkaan tuntunut yhtään pahalta vaikka este oli niin iso se vain näytti siltä kun meillä on aika lyhyet puomit kotona ja kun äiti oli laittanut kolme kavalettia päällekkän niin se näytti isolta. Laskimme sitten esteen ehkä 130cm korkeaksi ja ja tulin sitä sitten molemmista suunnista aika mielenkiintoisilla teillä. Milli hyppäsi super-hyvin lopussa, nyt lähdetään huomisiin alue-mestaruuksiin hymy korvissa! Äidin estevalmennukset ovat aika mielenkiintoisia mutta oikeasti tykkään tosi paljon sen tavasta valmentaa koska se puuttuu pieniin asioihin joilla on iso vaikutus, asioihin joista muut eivät edes ole sanoneet. Viimeksi kun äiti piti tuntia meidän piti hypätä pitkää-vettä ensimmäistä kertaa ja kysyin että miten siihen ratsastetaa "katso vain askel ja tule vain reippaalla laukalla ja sitten sen pitäisi kai hypätä, tai niin ne kaikki huiput mun mielestä tekee" ja nyt sitten hypättiin 150cm korkuisia esteitä... :D No, niinkuin sanoin niin tykkään äidin tunneista tositosi paljon varsinkin este!

Viime viikon rataharjoitukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.