tiistai 10. syyskuuta 2013

ESRAN ALUE-MESTARUUS 2013

Moooi :)

Kaikki kuvat c)  Ellen Andersin


Olen nyt lukenut kaikkien blogit läpi jotka linkittävät bloginsa ja sieltä löytyi pari ihan kivaakin blogia, tai itseasiassa kaikki oli tosi kivoja ja niistä onkin vaikea valita 10-parasta teen arvostelut ja muut tällä viikolla joten postaus ilmesty varmaan tällä tai ensiviikolla. Mutta siis mistä mun piti postata oli Sunnuntain etelä-suomen junioreiden este alue-mestaruuksista jotka hypättiin 110cm tasolla. Oli super hauska päivä, lähdettiin ajoissa kisoihin ja ehdittiin nähdä lähes kaikki ponit ja kannustaa kaikkia Team Lorrislaisia muiden kanssa, Axel voitti ja Viivi oli kuudes poneissa eli ei hullummin! Sitten välissä oli suokii-luokka ja sitten vasta minun luokkani. Suunitelma oli päästä puhtaasti perusrata läpi kun kyseessä kuitenkin vain 110cm esteitä ja niistä meidän pitäisi mennä heittäen yli Millin kanssa, molempien itsevarmuus on kadonnut nyt viimeisten kisojen aikoina joten palattiin mielellään helppolle ja varmalle tasolle.

"Onpas ison näkönen oKSeri!"

Nyt lähti!

Fiiiuuu, nyt ei saa pudottaa puomeja!

Kävelin verkassa aika kauan ja yritin saada Milli keskittymään. Se oli aika pehmeä vaikka muuten olikin aika jännittynyt, kun se oli jotenkuten käynnissä hyvä otin ravia. Tein paljon siirtymisiä kootusta ravista pidempään raviin ja sitten vähän laukkaa vielä. Otin aika monta hyppyä pystylle ja toin sitä vähän tahallaan huonosti jotta se olisi varoivaisempi. Laukassa tein vain siirtymiä edestakaisin eteen-takaisin mutta laukan piti kuitenkin säilyä. Milli oli tosi hyvän tuntuinen! Kävin kävelemässä radan joka oli aika helppo mutta siellä oli paljon sellaisia kohtia mistä puomit tippuvat jos ei ole tarkkana. Verkkaan palatessa hyppäsin vielä okserin pari kertaa ja sitten radalle. Aloitin hyvässä temmossa ja siitä jatkettiinkin tosi hyvin 7-esteellä saakka mistä lähti TOSI kaukaata ja olin ihan varma että tästä ei elossa selvitä, mutta toisin kävi, puhtaasti läpi perusradan ja sitten jännittämään uusinnan alkua.


Hupsistarallaa :D


Hyvä, nyt uusintaan!
 
Äiti talutteli Milliä ja oli käynyt pesemässä sen sillä välin kun opettelin uusintaa. Kun uusinta oli hallussa taluttelin Milliä ja tsemppasin muita tuttuja radan reunasta. Uusintaan verkaksin vain yhdelle pystylle kääntäen tosi jyrkästi ja kun se toimi niin olikin jo mun vuoro mennä radalle. Aloitin hyvässä temmossa ja jo 1-esteellä joutui kääntäämään ja minulla meni tasapaino ja meinasin horjahtaa satulasta... Selvisin siitä mutat jalustin irtosi, ajattelin että minulla menee enemmän aikaa jalustimen kalastelemiseen kuin jos pistän jalat kiinni ja hyppään ilman jalustimia. Mentiin tosi kovaa (mun mielestä) saatiin puhdas rata ja se oli jo voitto mulle! Olin tosi tyytyväinen Milliin koska se ei ole koskaan ollut niin hyvä ratsastuksellisesti kuin mitä nyt, rata oli tosi kauhea ja ratsastin "rumasti" (kädet ja jalat heilui hypyissä, en ollut aina ihan tasapainossa) mutta pääasia oli että päästiin radasta puhtaasti läpi ja uusinnassa luotin Milliin ja annoin vain mennä! Sijoituttiin loppujen lopuksi juuri mitallien ulkopuolelle eli neljäs sija tuli, mutat siitäkin olen todella iloinen! Samalla pääsin mukaan meidän seuran alue-joukkueeseen joten sielläs itten seuraavat kisat myös 110cm tasolla!

"Nyt käännetään tiukasti ja voitetaan koko kisa....."

"....Noni.noni nyt käännetään...."

"....Eiku nyt mä lennän...."

".... Iiks, jalustin irtos, MUT EN TIPPUNU...."

Kuka jalustinta tarvitsee kun ilmankin voi mennä?

Milli sä pudotat kohta noi puomit!


Kääntyy, kääntyy!Loppukiri vielä!

We made it! Hyvä Milli :D

6 kommenttia:

 1. Ida eks ne jalustimet ois ihan jees vaihtoehto kumminki pitää jalassa ;) XD mut kivoja kuvia ja kiva postaus:) Milli luulee olevansa kyl 130cm radalla :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä turhaan! ;-) kiitti! :) Nojepp, vähän mahavaraa oli taas vaihteeks, mut mielummin näin kun et puomit tulee alas ;-)

   Poista
 2. Hyvä te! Hienosti meette! :) Tossa viimesessä kuvassa on poni jolla oon itse ratsastanut :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti!:) etsä kyllä tolöa oo menny koska se on sandran barbi, oot erehtyny hevosesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, no sit on kyllä aika saman näkönen! :) koska se on myös tollanen siro, just ton värinen ja sil on myös mexikolaiset ja se oli kai myös kisaamas :)) se on joku kuikhorns royal rose se poni :))

   Poista
  2. Ajjaa :) no toi on ihan hevonen ja sen nimi on barbie II :)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.