keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tuuppailua&baanailua

Heips! Oona tuli mielle Tiistaina ja jäi sitten yöksi ja lähti eilen, eli Keskiviikkona. Ratsastettiin Milli ja Ulpukka molempina päivinä. Olin kuitenkin jo aikaisin pirteänä Tiistai aamuna ratsastanut Ladyn. Se oli aika "laiska", tai kun pyysin sitä liikkumaan eteenpäin tuli aina joku protestointi mutta lopuksi päästiin kuitenkin yhteisymmärrykseen siitä että miten pitäisi liikkua. Lady on kyllä niin kiva hevonen!
Oona löysi kentän laidalta ehkä maailman suloisimman linnun-poikasen, nostettiin se takaisin pesään.

Oonan tultua lähdimme heti ratsastamaan Ulpukalla. Hoidimme sen kuntoon ja menimme kentälle ratsastamaan. Verryttelin Ulpukan itse ensin ja voihan pieksunhengselit se oli laiska! Siis eihän Ulpukka normaalistikkaan ole "villi" mutta silloin se oli kyllä niin laiska että huhu. Ratsastin sitä aika pyöreänä (etupainoisena) ja yritin saada sitä jollain tavoin avuille. En oikeastaan jaksanut ratsastaa "kunnolla", yritin ratsastaa eteenpäin mutta kun ei onnistunut niin luovutin vähän ajan päästä ja päästin Oonan selkään. Oona sitten otti ohjat käteen ja pisti ponin kulkemaan, noei kuitenkaan sai hetken työstää ihan kunnolla että se alkoi liikkua eteenpäin jalasta ja nosti selän ylös ja muutenkin vähän ryhdistyisi. Oonan ratsastettua hoidimme Ulpukan pois.
Ulpukan jälkeen ratsastin Millin. Kun aloitin Milli alkoi kyttäämään viereisellä pellolla olevaa traktoria (eihän se ole ollut siinä kuin koko kesän ajan...). Se "pelkäsi" sitä ihan tosissaan koska sain oikeati käskyttää ja tehdä kompromissejä jotta saisin sen siihen päähän kenttää. Tein vähän töitä käynnissä että saisin sen pyöreäksi. Ravissa se oli ihan ok hyvä mutta laukka tuntui aika tosi hyvälle! Vaikka sen muoto oli vähän huono niin se oli jotenkin ihan hyvän tuntuinen kuitenkin. Ratsastin ravissa vähän ilman jalustimia jos pystyisin istumaan sen selässä siten paremmin (ei toiminut) otin lopuksi 2-3 hyppyä pienelle ristikolle ilman jalustimia. Nostimme ristkon 70cm pystyksi ja tulin sitä jalustimet jalassa. Kerran tuli huono hyppy kun luulin nähneeni askeleen ja ratsastin sitten siihen mutta hupsis lähdimmekin ihan tosi kaukaata, mitäköhän olen taas nähnyt sielä selässä. Lopuksi vielä "eteen-alas" niin paljon kun Millin kansa sitä vain pystyy ratsastamaan. Olin ihan tyytyväinen Milliin koska se tuntui niin hyvälle vaikka se pellolla oleva traktori oli aika hurja....

"Nyt se traktori kyllä hyökkää!"


Kiva istunta hehe...

Mielenkiintoinen tuo sisäkäsi joka kuvassa ja tuo tuloi-istunta on ihan 5/5Kattokaa sen kaulaa! :o


No nyt on takaosa alla! ;-)

Jotta ei näiden kuvien katselu olisi niin tylsää niin huomatkaa ilmeeni ;-)


Johan nauratti!


Ei varmana tiputa!


No lähtihän se ravikin suurentumaan!

kivat kädet!


Tässä Milli on aika hieno mutta noi kädetHeheee oon laamaaa <333333
 Käytiin oonan kanssa uimassa ja syötiin ja mässäiltiin ja sitten nukkumaan. Aamulla söimme aamupalan ja sitten heti ratsastamaan. Ratsastin ensin Millin. Se ei ollut yhtään niin kiva kuin edellisenä päivänä se oli ihan hyvä suusta mutta en vain saanut sitä yhtä hyvin pyöreäksi se jäi koko ajan vähän liian korkeaan mutoon. Aloin ratsastamaan jalalla todella paljon eteenpäin ja tein askelen pidenyksiä sun muuta sellaista niin johan alkoi toimia! Muoto ei ollut edelleenkään hyvä mutta iha kelvollinen. Saatte nyt vain kamalasti kuvia koska kello on jo melkein kaksitoista yöllä ja mun pitäisi mennä nukkumaan....
Joku wnb taivutus....D:

 

Parhaat!

"Nyt lähetään heti lenkille!"
 Ulpukan kanssa käytiin pellolla baanailee. Oona meni ensin aika pitkään ja yritti saada jtain koulukiemuroita ratsastettua mutta Ulpukka oli aika menossa niin ei oikein sitten toiminut. Menin itse selkään myös hetkeksi mutta Ulpukka tuntui vähän väsyneeltä joten otin yhden laukka spurtin mistä irtosi pari pukkiakin sitten vielä loppuravit ja lähdettiin kotiin. Vietiin Oona sitten kotiin.
Mulla on kyllä varmaan maailman kaunein poni!<3

Mä sitten kevennän näissä viimeisissä kuvissa...Toivon todella että katson kevennystä xD
 
Meidän jengi<35 kommenttia:

 1. lupasit etttä tulee videota ni tuleeeks sitä sit :) ? mut tosi kiva postaus tää oli näinki kiva mut oisin oottanu jotai yhteistä vidistä tai jotai ssemmosta :* vidis = videopostaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy kattoo mitä tuolta löytyy, videopostausta en saa kasaan mutta ehkä jotain ratsastuskoosteita?:)

   Poista
 2. Miksi oot ilman kypärää joissakin kuvissa(siis ihan ratsailla)? Omasta mielestäni on aika typerää ratsastaa ilman kypärää, mutta tämä oli ihan oma mielipide ;)

  VastaaPoista
 3. Joo se oli vahinko! Jotenkin ajatuksissan lähdin kentälle ottamatta kypärää mukaan... Yleensä kuitenkin ratsastan aina kypärä päässä! Minustakin se on typerää, turha ottaa riskiä että sattuu jotain ku sen voisi välttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että löytyy näinkin viisaita ratsastaja neitejä! ;)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.