perjantai 26. heinäkuuta 2013

SHW day 1

Heippa vaan kaikille :)

Lukijoita onkertynyt nyt jo 170 kappaletta! Siis tajuatteko 1-7-0-l-u-k-i-j-a-a-! Itse en sitä vielä voi käsittää että niin montaa ihmistä kiinostaa seurata minun ja hevosteni menoja. Mutta siis asiaan! Tänään (Perjantai) oltiin Hangossa kisoissa. Olen jo 3-vuoden ajan kilpailut joka vuosi Hangon kisoissa koska niissä on se fiilis mitä muiden kisoissa ei ole. Pohja oli tänään ihan huippuhyvä sekä verkassa että radalla! Minunkin 120cm luokassa oli yli 70lähtijää ja vielä luokan loppulähtijätkin saivat hypätä tasaisella pohjalla eikä niin että sinne oli kaivautunut kamalia uria sun muuta. Ratsastin edellisenä päivänä kevyesti joskus yöllä, koska olimme koko päivän linnanmäellä ja illalla oli pakko mennä ratsastamaan vaikka miten väsytti! Taivutelin ja ratsastin Millin hyvin läpi käynnissä, se oli aika todella hyvän tuntuinen.
Huomatkaa sykeröt jotka tein vaivalla! ;-)


Lähdimme aamulla 7-aikaan ajamaan kohti Hankoa. Matka kesti reilu 1h joten olimme kahdeksan jälkeen paikan päällä. Lähdin heti äitin kanssa kansliaan ja sitten kävelemään rataa Johkun kanssa sillä välin äiti lähti laittamaan Milliä kuntoon. Aloitin verryttelyn kävelemällä piktin ohijin ja päästyäni verryttely-alueelle niin aloin pyytämään Milliä muotoon. Milli oli aika hyvän tuntuinen suusta pehmeä ja kevyt mutta niin että hyvä tuntuma suuhun säilyi kuitenkin. Aloitin kevyessä-ravissa työskentelemällä ja Milli oli siinäkin ihan hyvä, samoin laukassa. Otimme aika monta verkka-hyppyä ja sitten radalle. Luokka oli 110cm arv. 367.1 (A2/A2).Radan videon näette painamalla TÄSTÄ.
 
Olin itse aika tyytyväinen rataan vaikka ratsastin välillä huonoja lähestymisiä ja rikoin rytmiä mutta sain sen kuitenkin palautettua aiheuttamatt isompia virheitä. Luokka voittohan sieltä napsahti ja saatiin hieno Seahorse Week loimi kotiinvietäväksi vaikka se nyt olikin ponikokoa.... Siitä tulee nyt sitten vaikka Ulpukan loimi koska Millille se oli lievästi sanottuna pieni . Luokka oli avoin poneille, suomenhevosille ja lapsiratsastajille, ja siis KYLLÄ OLEN VIELÄ LAPSIRATSASTAJA TÄMÄN KAUDEN LOPPUUN SAAKKA! Kun joku sitä kilpailuissa oli kommentoinut että miten minä muka sain kisata tuossa kyseisessä luokassa. Olin kuitenkin erittäin iloinen voitosta, tämän kauden ensimmäinen voitto ja samalla minun ja Millin ensimmäinen yhteinen voitto! Rata oli hyvä ja valmentajakin iloinen puolestani :-)
Huono kuva pysäyttty 110cm radan videolta

Veimme Millin takaisin trailerille ja se sai siellä mussuttaa heinää ja odotella seuraavan luokan alkua. Vuorossa oli 120cm avoin kaikille arv. 367.1 (A2/A2) lähdin ihan luokan loppupäässä lähtönumerolla 67. Aloitin verkan taas käynnissä ja sen jälkeen otin kevyttä ravia. Milli oli muuten ihan tosi hyvä mutta se oli selvästi väsynyt eikä oikein ollut niin tarkka jaloistaan, ei tiputellut mutta minulla oli täystyö pitää Milli terävänä ja saada hypyt nousemaan edestä. Tämä 120cm oli isoin ja vaikein 120cm minkä olen hypännyt (äiti sanoi näin), mutta minusta se ei tuntunut kummoiselta. Perusrata oli kuulemma tosi hyvä ja siisti, en itse ollut kuitenkaan samaamieltä koska löysin videota katsoessani niin paljon korjattavaa.... Uusinnassa tuli 2tiputusta ensimmäinen isolle oxerille johon tultiin pitkällä lähestymisellä, tulimme hyvään paikkaan mutta koska Milli oli väsynyt enkä saanut sitä tarpeeksi teräväksi ennen estettä niin puomi alas, minun moka. Toinen pudotus tuli viimeiselle esteelle, Johku sanoi että jos tulee iso hyppy jatka 5:llä ja muuten sitten menet 6:lla. Tuli iso hyppy ja olin jatkamassa, ensimmäiset 3askelta Milli pidensi mutat sitten kun käskin pohkeella se ei enään reagoinut. Olimme niin lähellä viimeistä estettä että en enään ehtinyt kertakaikkiaan ottamaan Milliä takaisin (se ei olisi ollut edes reilua hevoselle) joten tultiin linja 6:lla ja ihan juuresta hypättiin, ja tiputus siis. Olin ihan tyytyväinen tähänkin rataan ja tiesin heti missä meni vikaan ja huomenna korjaan virheet ja yritän ratsastaa 0-0 kun menen hyppäämään Junior-Cupin osakilpailun joka hypätään 120cm korkeudella. En ole siis J-Cupiin muuten osallistumassa mutta halusin hypätä 2 päivänä ja se sopi sitten mainiosti siihen. Tämän päivän 120cm radan voitte katsoa painamalla TÄSTÄ.
 

8 kommenttia:

 1. Voi ihana milli ja ihana ida <3 ;-) ootte parhaimmat <3 ja sika hyvät radat!! ;o

  VastaaPoista
 2. Jeejee onnea :D
  mulla olis pari kysymystä kilpailemisesta:
  -kuka vei sinut 'kilpailun maailmaan'?
  -onko kilpaillessa pakko olla SRL-kortti?
  -onko pakko edustaa jotain tallia/seuraa?
  -missä luokissa alkaa pukukoodi?(olen ymmärtänyt että se ei ole niin tärkeä kaikissa kisoissa?)

  Kiitos jos viitsit vastata mun typeriin kysymyksiin, mutta minkäs sille voi jos mulla on hieman lahonnut pää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha voi vitsit en teidä jos osaan edes vatsata kaikkiin :D
   - Äiti kylläkin, heti kun hallitsin ponini niin eikun suoraan kisoihin vaan ;-)
   - Juu, kyllä varmaan jos tarkoitat sitä missä on jäsennumerosi ja mikä lisenssi sinulla on, mutta uksoisin että on pakko jos aikoo kilpailla.
   - En tiedä sitäkään mutta uskoisin että kyllä.
   - Kaikissa kisoissa pitää olla siisti asu ja kaikki turvakypärät ym. mutta alue-tasolla kilpailessa pitää olla valkoiset/vaaleat housut saappaat/chapsit+kengät mutta takki voi olla minkä värinen tahansa eikä tarvitse olla edes kisatakki. Kansallisissa/kansainvälisissä pitää olla kilpailu-asu, saappaat/chapsit+kengät, vaaleat/valkoiset housut ja kisatakki ellei tuomari anna lupaa hypätä ilman. Käy ihmeessä lukemassa SRL:n sääntöjä niin saat varmasti oikeat vastaukset kysymyksiisi ---> http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot

   Poista
 3. Näin teijät tänään hangossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajjaa kiva :D olisit tullut moikkaamaan! En pure ;-) eikä Millikään! :D Oon tulossa sinne huomennakin! :-)

   Poista
 4. Oon sulle tosi kateellinen( ;) ), omalla ponilla en voi kilpailla koska ei ole seuraa mihin liittyä :/ mutta tsemppiä teille, kilpailkaa munki puolesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :-( Miksi et pysty liittymään? Kiitos! :-)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.