maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kisavideo&valmennus


Heipä-hei :)

Eilen minulla oli kouluvalmennus Ticon kanssa joka meni ihan suht hyvin. Ratsastin myös illalla Ulpukan itsenäisesti ja tänään illalla minulla on estevalmennus. Milli ja Anni pääsivät eilen illalla ensimmäistä kertaa laitumelle ja olivat ihan innoissaan että "JESS täähän on hauskaa" rallittelivat hetken ja sitten alkoi loputon ruokhalu ;-) Tässä nyt vielä Ramseksen rata Lauantain kisoista.

"You have to work with what you have, to get what you want"

"You have to work with what you have, to get what you want"
"Hengenvaarallinen hevonen, ei todellakaan mikään lastenratsu!"
Prinsessa kaunehin :-**
 
"Onks täällä pakko juosta? Mä haluun syödä!"

Kouluhevonen ja estehevonen ;-)

Milli yritti varmaan olla hurja.

Höpsöt :D
Ticon valmennus meni todella hyvin eikä se ollut vajaan 30minuutin tunnin aikana ehtinyt edes väsähtämään. Aloitimme ihan kevyessä ravissa keskiympyrällä hakemalla kuolaintuntumaa ja asettelemalla hevosia kulkusuuntaan. Ticon seurana tunnilla oli myös toinen 4-vuotias jonka kanssa seruraava valmennus on jo sovittu ensiviikon puolelle. Kun ympyrä alkoi sujumaan saimme siirtyä suoralle uralle mutta asetus piti säilyttää. Pidimme pienen kävely tauon jonka jälkeen teimme laukannostoja. Tico teki varmaan elämänsä hienoimmat nostot, heti avuista ilman ryntäilyä! Lopuksi teimme vielä kevyessä ravissa suunnan muutoksia missä piti olla tarkkana että hevoset vaihtavat asetuksen ja saamme uuden ulko-ohjan ja sisäpohkeen läpi.

Hieno Ticonen!Kiva könötys xDMissä asetus? ;-)
Tämähän näyttää jo ihan ratsasukselta, takaosa alla ja istuntanikaan ei ole hullumpi :)


Ticon jälkeen ratsastin Ulpukan itsenäisesti kentällä. Aloitin heti käynnissä työskentelyn ja hain tervävää mutta rentoa käyntiä, vähän ristiriitaiselta kuulostaa mutta you know what I mean ;-) Takaosan sain aika nopeasti nopeaksi ja aloitinkin sitten heti ravi-työskentelyn. Ravissa samaa periaate eli rennosti mutta napakat takajalat. Ulpukka oli aika hyvä ja otin sitten vähän laukkaa. Ulpukka jää laukassa aika helposti paikalleen vaan pomppimaan ja laukka ei etene kunnolla. Ratsastin aika reipasta laukkaa ja tein vähän ravi-laukka siirtymiä. Parit vaihdot tein myös, alussa U vaihtoi aina ennen apujani ja silloin käänsin vain pois ja tulin uudestaan. Kun sain pohkeen kunnolla pitämään etuosan vähän avomaisessa asennossa niin vaihdot tulivat avuistani ja olivat ihan puhtaita ja ilmavia ;-) Lopuksi vielä työstin käynitä saadakseni siihen terävyyttä mikä jäi laukasta vähän puuttumaan. Kerran sain huomauttaa pohkeella ihan kunnolla että NYT eikä kohta ja sen jälkeen käynti oli aika hyvä! Oma vikani oli kuitenkin se että käynti pääsi tulemaan niin löysäksi ja poni turtumaan pohkeelle kun en ollut ottanut kannuksia taikka raippaa mukaan. Tänään illalla minulla on Johkun este-valmennus ja katsotaan miten menee.

Olen saanut nyt aika monia hienoja bannereita ja mietiskelen vielä hetken minkä niistä laitan, jos sinulta löytyy innostusta vielä tehdä sellainen niin lähetä valmis banneri osoitteeseen: idajaponit.99@gmail.com

8 kommenttia:

 1. Kun oot noin hyvä ratsastaan, niin mitä mun oitäis tehdä kub mun poni vetää päätä alas laukassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHA kiitos! :-D Ratsasta pohkeella reippaasti eteen ei niin että pamautat jalat kiinni hevoseen vaan purista pohkeilla jotta saat sen "takaa-eteen" eli aktivoit takaosan työskentelyä ja silloin hevonen tukeutuu paremmin myös ohjalle. Jos hevonen taas nykii päätä ylös ja alas laukatessa yrittäisin pitää käden vain paikallaa ja pitää vähän vastaan kun tunnet että se yrittää vetää pään alas, samaan aikaan taas pohkeella eteen :-) Toivottavasti vinkistä on hyötyä! Tsemppiä jatkoon!

   Poista
 2. Tee niin et valitset ite vaikka 3 tai 5 (ihan sama) sun mielestä hienointa, ni sitte me äänestetään niistä minkä laitat?:)
  Että toi Ramses on magee hevonen! Ja tico myös tosi hieno noin nuoreksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin vähän ajatellutkin niin! :D Ne on Tico varsinkin!

   Poista
 3. Siis mikä hevonen toi Ramses on? Todella hieno ja ratsastan todella todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on äidilläni kilpailtavana sen omistaa samat ihmiset kuin Millin :-)

   Poista
 4. Anni on äidin hevonen, erikoinen tapaus. Ramses on tanskalainen puoliveri ja sen omistavat samat ihmiset kun Millinkin. Tico on FWB.

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.