tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hyppelyä

Eilen minulla oli Ulpukan kanssa Johkun valmennus. Ticon ratsastin kotona ja hyppelin ensimmäistä kertaa sitten viime kesän. Millin kanssa olin heti aamusta Maaritin-tallilla vähän "tuuppailemassa" ja Ladyn selkään nousin eile ensimmäistä kertaa saikun jälkeen.
Hullu koira.....
Heti aamusta puoli kymmeneltä olin kävelemässä Millin kanssa kohti naapuri-tallia. Saapuessamme paikalle siellä oli juuri tunti menossa mutta kävelin kauan Millin kanssa koska se oli aika sählä ja hyppi ja pomppi turhia kokoajan. Sain sen aika hyvin ravissa ja käynnissä menemään aj tein enimmäkseen siirtymiä ja avoja jotta saisin sen avuille. En saanut takaosaa ollenkaan aktiiviseksi koska kun laitoin Milliin pohkeet kiinni se vain hypähteli ja oli ihan mahdoton. Tein laukassa aika paljon töitä koska se on helpoin askellaji. Ratsastin vähän vastalaukkaa molempiin suuntiin ja sitten parit vaihdot. Milli teki hyviä vaihtoja ja tulivat heti kun pyysin eikä askeleen jäljessä! Lopuksi tein kevyessä ravissa lisäyksiä ja äitikin sanoi että se lisää aika kivasti.

Sitten olin koko päivän parvekkeelle ottamassa aurinkoa kunnes sitten jouduin menemään estevalmennukseen Ulpukalla. Tonja oli harjannut Ulpukan sillä välin kun itse kannoin varusteet autoon. Pakkasimme ponin traikkuun ja ajoimme Talli-wistille. Satuloin Ulpukan ja menin verryttelemään. Ulpukka oli verkassa jo todella kiva ja hyvin läpi. Aloitimme hyppäämällä pientä pystyä vasemmasta kierroksesta jonka jälkeen pysty muuttui oxeriksi ja hyppäsimme sen oikealta pari kertaa. Lisäsimme vähän esteitä oxerin perään ja teimme pieniä radan pätkiä. Ulpukka oli muuten ihan hyvä mutta kolautteli jatkuvasti eikä ollut ollenkaan varovainen! Kerran Ulpukka veti 3 estettä peräkkäin ihan kunnolla alas ja vähän taisi hetkahtaa siitä koska kun tulimme uudestaan niin se nosti koipiaan niin paljon että huhu :D Lopuksi menin vielä Jennan ja Petran kanssa maastoilemaan ja käytiin yhdellä pellolla hyppäämässä ojia! Ulpu ei kyllä hypännyt ojia kuin kerran kun se oli jo ollut tunnilla. Teimme vähän laukkaspurteja ja Ulpukkakin kuumui niin että meinasin tippua kun se höpsö rupesi pukittamaan!

Vähän jaljessä hypystä...

Ei jaksa nostaa jalkoja!

Ja nyt sitten nostellaan niitä jalkoja!

Tää oli hassu kuva :D


Kun olimme tulleet kotiin niin laitoimme Ticon&Ladyn kuntoon ja Tonja talutti Ticoa sen aikaa kun menin nopeasti kaikki askellajit läpi Ladyn kanssa. Ladyhän palasi sairaslomalta ja sen takia menin niin vähän aikaa. Lady oli ihan normaali oma itsensä vähän toispuoleinen ratsastaa ja aika jäykkä lantiosta mutta muuten ihan hyvä! Ei possuillut eikä tehnyt muutakaan tyhmää! Viisas 5-vuotias tuo meidän Lätty<3


Pitikse tohon väliin tehä askel vai?

Mini oxeri

80cm hienosti yli!

Tässä taas ei niin hienosti yli :D

Ladyn jälkeen hyppäsin Ticon selkään. Olin rakentanut kentälle vähän puomeja ja esteitä mitä ajattelin hypätä. Verkka oli nopea mutta toimiva. Aloitin vain ravaamalla puomien yli. Tico meni yhden askeleen ravivälit ilman väliaskelta joten jouduimme aika paljon pidentämään välejä koska en halunnut jarrutella Ticoa hirveästi. Nostimme puomeja kavaleteilla ja niistä tuli InAndOut tehtävä. Sitten laitoimme pienen pystyn jonka korotimme 80cm korkeuteen. Tico meni todella hyvin ja kun se ei yleensä tee muuta kuin menee esteistä läpi niin tälläkertaa se hyppäsi hienosti ja tiputti vain 2kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.