torstai 20. kesäkuuta 2013

OMG!

150 lukijaa on täynnä, megasuperhyperälysuper iso WAU!!
 Minulla on yksi video kehitteillä teille se ilmestyy tänne lähiaikoina kun saan sen valmiiksi. Sitä odotellessa saatte lukea eilisestä hyppelyistä Ulpun kanssa ja tässä iso läjä kuvia myös Tildasta kun olin Lindan&Mikin luona ratsastamassa.

Mini ristikko :-)

60cm
80cmVähän suttuinen... Onko tuo muurahaiskarhu ja muurahainen selässä ;-) hehe Linda u know...

Maasto esteitä! ;-)

Fiuu! Muistaakseni tämän jälkeen mentiin tuhatta ja sataa!

Alkoi se lopuksi antamaan periksi!

Hieno Tilda!
 
Äitillä oli miedän "naapurissa" (n. 15min automatkan päässä) 2 hevosta ratsastettavana joten äiti kysyi jos haluan tulla hyppäämään. Siellä on todella hyvä estekalusto ja hyvä pohja joten sehän sopi mainiosti kun U  oli ilman kenkiä. Aloitin tekemällä ihan perus verryttelyn, U oli todella rento ja ei jännittänyt ollenkaan vaikka oli aivan uusi paikka. Aloitin hyppäämällä pienen ristikon yli laukassa. Se sujui mutkitta ja siirryin pienelle ristikko oxerille jonka alla oli pieni sininen "matto" sekin sujui ongelmitta. Kävelin hetken ja sitten hyppäsin isoa n. 90cm korkeudella olevaa muuria joka oli keltainen. Ensimmäisellä kerralla mentiin ohi kun U jäi kyttämään sitä ihan järkyttyneenä koska emme aikaisemmin ole hypänneet muuria, toisella kerralla meni hienosti yli. Jatkoin siitä sitten musta valko raidalliselle lankku pystylle siitä myös ensimmäisellä kerralla ohi mutta toisella yli. Sen jälkeen hyppäsimme lainelankku-sarjaa jonka A-osa oli 80cm ja B-osa 100cm. Ulpu hyppäsi hyvin sisälle ja sitten tunsin että nyt mennään ohi, ja niin mentiin, se meni seuraavalla kolmennellakin kerralla siitä ohi ja sitten hyppäsin B-osaa yksittäisenä ja silloin ei mitään ongelmia. Seuraavalla kerralla mentiin sekä A-ja B-osasta yli sujuvasti. Lopuksi hyppäsin rataa n. 60-100cm tasolla. Ensimmäisellä kerralla mentiin muuten puhtaasti mutta sarjan B-osalta se sujahti ohi ensimmäisellä yrittämällä. Hyppäsin radan vielä kokonaan uudestaan käynti tauon jälkeen ja silloin ei mitään ongelmia paitsi viimeiselle linjalle tuli vähän liian lähelle mutta tulin sen vielä uudestaan ja silloin meni hyvin. Ulpu oli todella hyvän tuntuinen ratsastaa ja vaikka nyt kyttäili aina välillä esteitä niin kaikista mentiin yli.

Tänään Ulpulla oli kengitys joka sujui ongelmitta ja nyt ponilla on popot jalassa ja 2 hokkireikää joka jalassa koska luvassa on varmaan jossain vaiheessa derby-kisat tai valmennus ruoholla ;)
Molemmilla yhtä tärähtänyt ilme ;-)

Ihana Milli!<3

Ratsastin tänään Ramseksen, Ticon ja Millin. Ensin minulla oli äitin valmennus Ramseksella joka ei mennyt ihan hirveän hyvin johtuen siitä että en osaa ratsastaa! Harjoiteltiin vähän väistöjä ja vastalaukasta käyntiin siirtymisiä. Loppua kohden nekin sitten meni ihan kiitettävästi. Ensimmäistä kertaa varmaan puoleenvuoteen kun äiti pitää minulle tuntia niin että tulee kentän reunalle VAIN minua varten ja istuu sielä ja neuvoo mitä pitää tehdä. Neuvoohan se aina hevosen selästä mutta ei se ole sama asia, se ei keskity samalla tavallla. Minulle aina sanotaan että "oletpas onnekas kun äitisi on noin hyvä ratsastaja ja valmentaja!" hmm... Jeppjepp jos se vain jakaisi minunkin kanssa niitä valmennuksia useammin kuin kerran puolessa vuodessa ;-) Mutta asiaan siis tunnin jälkeen olin niin poikki että muistin minkä takia en tykkää kouluratsastuksesta yhtä paljon kuin hyppäämisestä, se vaati niin paljon ratsastajalta täytyy keskittyä 100% siihen mitä tekee! Minäkin olen niin levoton ihminen että kun hyppään minun "puoliautomaateilla" niin eihän oikeastaan tarvitse keskittyä ihan 100%, taino täytyy ja täytyy en osaa pukea sanoiksi mitä tarkoitan....

Tico oli tänään todella hyvä! Ihan perus juttuja taas että se hakee eteen-alas ja työntää takaa-eteen mikä onnistui aika hyvin! Laukannostot menivät myös ihan hyvin, toiseen suuntaan ei aluksi halunnut laukka nousta mutta kyllä sekin sieltä lopuksi tuli.

Tällaisen mä väänsin Ticon harjaan ;-)

Millin kanssa tein PITKÄT alkukäynnit ja sitten vain ravailin ja laukkailin ympäri kenttää pitkin ohjin ja se sai venyttää kaulaa alaspäin. Ottaessani ohjat ja aloittaessani työstämisen Milli oli aika vahva joten sain tehdä paljon työtä että sain sen pohkeen eteen. Sain äitin koulurääkissä myös "ahaa" elämyksen mitä en kylläa aijo paljastaa ;-) Mutta kun hoksasin miten se tehdään niin kaikki hevoset alkoivat toimimaan ihan erillailla kuin yleensä positiivisessa mielessä.

Halihali pusipusi<3


Milli: hei tuolla on ruokaa.....


Beautiful<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.