tiistai 18. kesäkuuta 2013

facebook& hyviä uutisisa!

Jeee! Milli sai terveenpaperit eläinlääkäriltä, sanoi että ihan vähän aristaa ravatessa jalkaa ja että sitä pitää kylmätä joka päivä 3-4pvän ajan ja kävelyä/keventelyä 2-3pvä ja sitten taas ihan normaalisti. Eläinlääkäri sanoi myös että hänestä on ihan OK että lähdemme kisoihin sunnuntaina, jess! Tänään kävelin Millin 30min ja ratsastin siis sen käynnissä vain läpi kunnolla ja sitten kevyttä ravia kierros molempiin suuntiin.
Miksi mä könötän tolla tapaa?! Pilaa koko kuvan!


BLOGI ON MYÖS NYT MUKANA FACEBOOK:SSA JOTEN TSEKATKAA SE OSOITTEESTA: https://www.facebook.com/IdaJaPonit  TYKÄTKÄÄ SIVUSTA JA SAAKAA OMALLE FB KÄYTTÄJÄLLE UUSIEN POSTAUKSIEN LINKIT!

Menin tänään myös Ulpun ja Ticon molemmat olivat siis "tauon" jälkeen hommissa. Ulpukalla ratsastin vähän pidempään koska halusin sen kunnolla läpi ja kun se alussa vikuroi avuilta pois jatkuvasti niin jouduin työstämään sitä vähän pidempään. Aloitin ihan perus alkukäynneillä, kevyttä ravia ja sitten laukkasin pari kierrosta ja annoin kävellä hetken. Sitten aloin työstämään ravi-käynti siirtymisillä, ne menivät muuten hyvin mutta Ulpukka jännitti ylälinjan aina siirtyessä käyntiin mutta kun toistoja oli tullut n. 10kpl se alkoi rentoutumaan ja menemään ehkä vähän liiankin pehmeäksi (tyhjäksi). Ratsastin aika paljon eteen päin jotta saisin pään ylös kun U hakee helposti kuolaimen alle kun en saa sitä rehellisesti pohkeen eteen. Lopuksi muoto oli aika hyvä ja se oli yli selän käyttäen takaosaa. Ratsastuksen päätteksi otettiin vähän poseerauskuvia joista 10/13 oli tärähtäneitä koska Ulpu liikkui koko ajan....
Eh... Miten niin liian lyhyet jalustimet...:D

Ähh.. Mä luulin että se takaosa oli paremmin alla :( Ja miksi nojaan taaksepäin? Miksi peukut ei ole pystyssä!


Ticon kanssa aloitin varovasti käynnissä hakemalla sitä kuolaintuntumalle ja kävelemällä isoin askelin eteenpäin reippaasti. Aloitin ravin aika nopeasti missä Ticon ylälinja jännittyi ja sen muoto jäi liian lyhyeksi ja korkeaksi. Tico on vielä niin nuori että pyrin ratsastamaan sitä enemmän eteen alas tyyppisessä muodossa jotta se uskaltautuisi tukeutua käteen. Luulen että Tico tukenee kädelle paremmin heti kun se saadaan raspattua, sielä saattaa olla joitain piikkejä sun muita mikä hankaloittaa meidän työn tekoa.
Taas joku typerä könötys! Tämä yksi selvimmistä kuvista, muita ette tahdo edes nähdä!

Huomenna Millin kanssa kävelyä ja jalkojen kylmäystä (sillä on BackOnTrack jääsuojat vai mitkä onkaan niin niitä se saa pitää jalassaan 4krt päivässä) ja luulen että huomenna alan keventelemään jo vähän enemmän jos se tuntuu hyvälle. Ulpulla lähdemme hyppäämään ja äiti pitää minulle estetuntia....... Ticolla taas samaa työskentelyä kuin tänään ja vielä paremmin yritän saada sitä tukeutumaan kädelle.

 MUISTAKAA KÄYDÄ TYKKÄILEMÄSSÄ FACEBOOKISSA https://www.facebook.com/IdaJaPonit

3 kommenttia:

 1. Moi! Mulla olis pari kysymystä jos ehtisit vastailla:

  -kuinka kauann olet ratsastanut?
  -kuinka monta hevosta sinulla/teillä on?
  -kuinka usein kilpailer? missä lajissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mielelläni! :)

   - Olen ratsastanut n. 12vuotta. Mutta valmentautuen ja säännöllisesti niin 7vuotta :-)
   - Meillä on omia hevosia 3kpl Anni, Lady ja Lelle. Mutta meidän atllilla on juuri nyt 6hevosta joista ratsastan 3:a Milliä, Ticoa ja Ulpukkaa.
   - Kilpailen kesällä useimmiten lähes joka viikonloppu tai vähintään jokatoinen viikonloppu vähän sen mukaan missä ja milloin on meille sopivia kilapiluja. Kilpailen sekä etse-että kouluratsastuksessa.

   Poista
 2. Vähäks hiano ratsastusta aivan ihana ja kaunista by frida @#3_2<3 .

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.