lauantai 26. tammikuuta 2013

Kooste & rataharjoitukset


 
Koostetta pitkästä aikaa.
 
Niinkuin videosta huomaa niin kävin ratsastamassa pitkästä aikaa Lellellä. Ratsastin about 10 minuuttia koska ei ollut hirveästi aikaa kun minun pit lähteä kisakallioon. Aloitin käynnissä vain hakemalla ponin pehmeälle tuntumalle ja pyöreäksi. Poni oli alusta asti todella hyvä ratsastaa. Alloitin kevyessäravissa tempon vaihteluja ja taivuttelin sisälle-ja ulos. Laukassa poni oli kaikkein haastavin koska minulla oli _aivan_ liian lyhyet jalustimet kun en ehtinyt alkaa säästämään niitä (Frida 7v. oli ratsastanut viimeksi). Pari kertaa Lelle jotain vikuroi (videossa 2-3 huonoa pätkää) mutta kun laitoin pohkeet ympärille ja vain ratsastin sekin meni ohi. Lopuksi taas vain keventelyt ja kävely. Kokonaisuudessaan hyvin onnistunut ratsastus maailman hienoimalla kouluponilla<3
 

 
 
Oltiin Millin ja Ulpukan kanssa Torstaian Wistin tallin rataharjoitksissa. Aloitin keventelemällä Ulpukan. Johku jatkoi minun jälkeeni Ulpukalla. Johku ratsasti ensimmäisen kerran Ulpukalla ja sanoi että olen tehnyt hyvää työtä. Ainut mistä Johku moitti oli se kun Ulpu lähti esteen jälkeen täyttä laukkaa. Tiedän itsekkin että se on huono tapa mutta Johku korjasi Ulpua siinä kohtaa paljon ja kun oli minun vuoroni ratsastaa poni ei lähtenyt esteen jälkeen minnekkään vain odotti. Lopuksi hyppäsin 9 esteen radan n. 80cm korkeudella se sujui ihan hyvin.
 
Ulpukan jälkeen sain hypätä valmiiksi verryteldyn Millin selkään. Äiti oli verrytellyt Millin minulel valmiiksi ja oli ratsatsanut Millin todella herkäksi joten kun minun piti aloittaa laukkaaminen niin se käytti niin hyvin takaosaa että siellä oli vaikea istua. Milli lyhensi laukkaa pikkurillin siirtämisestä ja pidensi heti käskystä, hieman yliliioiteltua mutta siltä se tuntui. Aloitimme verryttely hypyt pienellä pystyllä n.90cm ja hyppäsimme sitä molemmista suunnista. Emme tehneet hirveästi mitään verryttely hyppyjä pari vain ja sitten sama rata mikä Ulpukalla mutta 100cm tasolla. Radalla Milli oli ihan todella hyvä vain että itse en ollut ihan hereillä ja yksi pumoi tippui. Hyppäsin myös 110-115cm radan joka meni puhtaasti ja lähestymiset onnistuivat jokaiselle esteelle. Loppu kommentti Johkulta oli; Ei muuta kuin kisoihin! Se oli helpotus kuulla että Johkun mielestä Millikin on alkanut edistyä kanssani.
 
Molemmat ponit hevoset menivät hyvin. Tänään olisi tarkoitus lähteä naapuri-maneesille tuuppailemaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.