sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Dreams can came true when you belive in them.

Heippa! :)


Kysely on päättynyt ja My Day ja Talli esittely saivat yhtä paljon ääniä. Yritän toteuttaa vaikka molemmat niin pikaisesti kuin mahdollista. Mutta kiitos kaikille äänestäneille!
Tänään olen lähdössä Krevolaan koulu valmennukseen Ulpukalla. Pitäkää peukkuja että menee hyvin! ;)

 
Eilinen päivä oli todella onnistunut ratsastuksen suhteen. Pääsin "maneesi-kammostani" yli menemällä yksin sekä Ulpukan että Millin kanssa maneesille, eikä mitään sattunut. Noh, ei minulla oikeasti mitään maneesi-kammoa ole. En ole tohtinut mennä maneesille jos siellä on valmennus tai paljon väkeä. Milli ei aina ole kovin hyvin käyttäytyvä alku verryttelyssä ja Ulpukka saattaa muuten vain heittää välillä takapäätä niin jos ne vahingossa saattaisi potkaista toista hevosta niin sehän olisi hirveätä. Sen takia en maneesilla ole käynyt mutat eilen oli pakko ja hyvä niin, sillä molemmat hevoset olivat ihan super-hyviä.

Aamulla sain nukkua niin pitkään kuin tahdoin ja vanhempani hoitivat aamutallin. Heräsin siinä 9-9:30 paikkeilla ja löhösin sitten kotona 12 asti jolloin kävin ruokkimassa hevoset. Kun hevoset olivat saaneet ruoat menin takaisin sisälle ja vaihdoin vaatteet. Noin 2 tuntia ruokinnan jälkeen hain Ulpukan tarhasta ja satuloin sen. Kävelin pellon yli maneesille.
Aloitin käynti työskentelyllä. Ulpukka oli aavistuksen vahvempi vasemmalla ja puski lapaa ulos. Aloitin tekemällä takaosa käännöksiä jokaisessa kulmassa. Otin yhden filtin pois ja aloitin keventämisen. Jatkoin "takaosa-käännöksiä" ravissa, eihän ne oikeasti takaosakäännöksiä ole mutta hain samaa periaatetta eli ulkoohja ja ulkopohje kääntää. Kun poni alkoi rentoutua ravissa ja tulemaan suoremmaksi otin toisenkin filtin pois. Kävelin hetken jonka jälkeen otin harjoitusravia. Tein avotaivutuksia pitkällä sivulla ja keskihalkaisialla pari askelta väistöä. Ulpukka meni heti käskystä sivulle, Ulpukka teki varmaan elämänsä hienoimmat pohkeenväistöt eilen. Lopuksi työskelin laukan vielä pyreäksi ja sujuvaksi. Aloitin keskiympyrällä tavallista reippaamassa laukassa. Tein tempon vaihteluja ympyrällä. Tein pari laukka-käynti-laukka siirtymistä, ne sujuivat ihan moitteetta, poni ei ravannut askeltakaan vain siirtyi pehmeästi käyntiin ja käveli ryhdikkäästi. Lopuksi kevensin ponin pitkällä kaulalla ja kävelin kotiin.

 
Ulpukan hoidettuani hain Millin tarhasta ja satuloin sen. Otin otsalampun ja heijastinliivin päälleni, ulkona oli jo alkanut hämärtää. Kävelimme pellon yli maneesille. Ensimmäinen ongelma oli se että maneesin ovi ei auennut, taino en saanut sitä auki joten työnsin ja revin ovea (liukuovi) mutta se ei edes liikahtanut. Kävin pyytämässä apua oven avaamiseen aj pääsin sisälle maneesiin. Aloitin ihan tavallisesti kävelemällä. Heti kun otin ohjat käteen Milli otti ja pukitti. Tuo Millin uusi tapa "en todellakaan ole mikään este/kouluhevonen vaan RODEORATSU"-juttu alkaa käydä hermoille... Noh hetken se siinä sätkyili ja joka kerta kun se niin teki otin sen minimaalisenpienelle voltille ja pyöritin siinä niin kauan että se taas rauhoittui. Noin 20minuuttia se taisteli vastaan että "ei en työskentele." mutta lopuksi antoi periksi. Tein tavallisen alku verryttelyn eli kevyessä ravissa jonka jälkeen laukkaa. Laukassa Milli oli todella kiva. Verryteltyäni hetken otin jalustimet pois ja työskentelin ravissa ympyrällä. Milli oli taipuisa (minkä nyt pystyy) ja pehmeä suustaan. Jatkoin työskentelyä laukassa tein parit vaihdot ja käynti-laukka siirtymiset. Lopuksi yritin saada Millin venyttämään niin alas kuin vain uskalsi ja kyllähän se venytti jonkin verran, otti jopa tukea kädestäni. Jess! Kävelin kotiin ja hoidin sen pois.


4 kommenttia:

 1. Maneesikammo, söpöö ;)
  Ei mut kiva postaus ja jee noita erikoispostauksia odotellessa! Pyh mäki haluun maneesille.. :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli maneesi kammo maneesit mis on paljon ihmisii on pelottaviii :o

   haha :D kiitos!

   Poista
 2. sulle ois haaste
  http://titijajenni.blogspot.fi/2013/01/35-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta toteutan heti ehdittyäni! ;)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.