perjantai 18. tammikuuta 2013

Esteitä&Hankitreeniä

Heissaan :)

Blogissa on juuri nyt yhtä lukijaa vailla 100 lukijaa !!!!!!!! OMG!!!!! Oikeasti tää tunne minkä sain avatessani bloggerin ja näin 99 lukijaa niin meinasin pyörtyä viimeksi lukijoita oli 94 (?) Mutta olen luvannut erikois-erikois-postauksen 100 lukijan kunniaksi ja tod.näk. raja tulee ylittymään lähiaikoina joten olisin todella kiitollinen jos joku keksisi jonkun super-hyvän erikois-postauksen!
Miten olisi: Epäonnistumisia-video, hevoset-vuosienvarrella, My Day video, Talli-esittely..?

Kun olen saannut tarpeeksi ehdotuksia tulen tekemään kyselyn mihin voitte vastata. Kysely tulee olemaan tuossa oikeassa sivupalkissa kävijämäärän yläpuolella, joten bongailkaa sitä siitä sitten.

Ainut negatiivinen asia kun 100 lukijaa tulee täyteen en enään tule lisäämään lukijakuvia :/ 

Lukijakuvat laitan tähän;lukijakuva 95
lukijakuva 96
lukijakuva 97
lukijakuva 98
 
lukijakuva 99
Koulutkin alkoivat ja aamut muuttuivat painajaisiksi, noei sentään. Onko teillä alkanut koulu hyvin? minulla ainakin. Kokeita ei onneksi ole vielä ollut eikä läksyjäkään ole kertynyt paljoa.

Hevosille kuuluu hyvää kunnon-kohotus merkeissä mennään edelleen eli hankitreeniä,kävelyä ja tavoitteellista harjoittelemista... Niin siis mikä oli ?! :D Mulla tosiaa lipsahtanut ratsastus ja kun täytän kalenteriin aina mitä hevosten kanssa olen tehnyt niin kappas vain Millin viikko näytti että 4kertaa ratsastettu ja 2kertaa vain kävelyä (sallin vielä tuon mutta...) Ulpukalla sen sijaan 2-3 kertaa selästa ja 1-2 kertaa kävelyä, pitäisi otta itseään niskasta kiinni ja vain mennä pellolle rämpimään vaikka se onkin ei-niin-kivaa-puuhaa. Maanantaina kuitenkin pääsin Talli-Wistille Ulpukan kanssa vähän hyppimmään. Maneesilla oli ruuhka joten hyppääminen oli aavistuksen hankalaa, mutta sainpahan jotain hypättyä.

Aloitin verryttelemällä Ulpukan pyröreällä kaulalla ja sellaista "humputihumputi" ravia hetken jonka jälkeen aloin kokoamaan ohjia käteen ja ponia pohkeen eteen. Ulpu oli todella mukava alkuverryttelyssä, pehmeä kädelle ja pohkeiden ympärillä. Aloitin hyppäämällä pienen-pientä ristikkoa harjoitusravissa molemmista kierroksista. Ponihan on viimeksi hypännyt Pantsun kurssilla joten ylihyppääminen ristikolle on aika lieväilmaisu miten poni ristikon ylitti.. :''D Parin kerran jälkeen hypyt rauhoittuivat ja poni hyppäsi normaalisti pyöreällä kaarella esteen yli.

Ristikon jälkeen hyppäsin n.70cm korkuista pystyä molemmista suunnista. Esteelle poni lähestyi todella hyvin ja odotti minua, mutta, esteen jälkeen se ampaisi pukki-pieru-laukkaa täydessä vauhdissa. Jos asia olisi toistunut kerran tai kaksi niin OK, mutta Ulpukkahan teki sen useaan otteeseen saman asian. Sain ponin korjattua vain simppelisti pysäyttämällä esteen jälkeen tai ohjaamalla seinää-päin. Jouduin tekemään samaa pysähdystä-seinää-päin-ajoa pariin otteeseen ennenkuin se tajusi että se ei voi lähteä tuolla tapaa. Vaihdoin tehtävää pienelle 80cm oxerille minkä poni ylitti moitteetomasti. Lopuksi tein vielä kevyessäravissa "lisäyksiä" pitkillä sivuilla, tai miksi niitä tahtoo kutsua, ratsastin vain reippaasti eteen ja raipalle autoin takajalkoja pysymään tahdissa.

Tuulessa ja Tuiskussa :) Ilman treeniä, ei pärjää. Näillä mennään.
Otsalampun voimalla.

Millin kanssa en ole hypännyt sitten viime valmennuksen. Olen enimmäkseen ratsastanut ilman satulaa pellolla ja vain kävelyttänyt.

Oikeaoppinen laskeutuminen;


Step 1.

Step 2. 
Step 3.

14 kommenttia:

 1. eivitsi ida toi step 2 kuva!! :D nomut kivoi kuvii noi muutki! (: tee joku my day-video tai talliesittely? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah ;:D Jepp toi onnistuu paremmin ku on satula ;) Juuu !

   Poista
 2. Tota tota et noi vaik et miten alotit ratsastamisen tai sillee sun eka poni jolla ratsastit ja hoitoponit vuosien varrella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten aloitin ratsastuksen ni löytyy sieltä mun omalta esittely sivulta, ja toi "ponit-vuosienvarrella" ni se olis niinkun video vai ? :)

   Poista
 3. Haha kivoi kuvii! :D Tee talli esittely videooooo!!

  VastaaPoista
 4. Ida saanko kysyä ..mitä ihmettä kuvassa step 2 tapahtuu??!?!?:DD

  Mut tallin esittely !!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah :D joo totanoin voin opettaa sulle ton kuperkeikan ! ;)

   Poista
 5. Hei mistä toi sun kypärä on ostettu ? Se on tosi kivan nökönen!(: ja my day video ois kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ostettu tostatosta K-Maataloudesta Lohjalta, taino me pyydettiin sitä omistajaa et jos se vois tilata mulle sellasen, ni se otti sinne sit pari kappaletta kun noi oli/on aika "suosittuja" kypäriä.

   Poista
 6. hahah ida step 2xDD tee my day video :))

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.