maanantai 5. marraskuuta 2012

Hauke Luther :)

Anteeksi laitan nytten vasta päivitystä Hauken tunnista, en vain ehtinyt aikaisemmin. Mutta niiin! On se kyllä ihmeellinen valmentaja saa aina Millin toimimaan!

Mulla oli tää sama tunne kuin
 kuvassa valmennuksen jälkeen!
Aluksi kerroin Haukelle että Milli on ollut aavistuksen kuuma eikä oikein tahdo totella puolipidätteitä ja vie minua kuin märkäärättiä. No, aloitimme ympyrällä kevyessäravissa. Milli oli aavistuksen villinä kun hevosia tuli ja meni ovesta sisään. Ympyrään listtiin puomi-kavaletti-puomi raviharjoitus. Se meni ihan hyvin ja Milli rauhoittui jo vähän. Ainut mistä siinä se huomautti oli omat käteni, työnsin ne eteenpäin joka kerta kun Milli nykäisi ohjia minulta, mutta nykiminen loppui samantien kun suljin nyrkit ja pidin kädet yhdessä. Hauke myös irrotti martingaalin minulta ( o-ou :D). Ajattelin että mitäköhän tästäkin tulee, saan ihailla millin silmiä yläkautta. MUtta toisin kävi, MIlli rentoutui niskasta vähän enemmän ja tuli takaisin pienestäkin pidätteestä. Hauke kertoi myös että ratsastaa ite melkein joka hevosella ilman martingaalia jotta yhteys hevosen suuhun ei olisi niin epätasainen ( kun martingaali ottaa ohjaa vastaan se samalla nykäisee hevosta suusta ja milli varsinkin herkkänä hevosena nykii päätä silloin ylös ja alas).

Jatkoimme ratsastamalla sarjoja ja suhtautettuja välejä kaarteessa. Ne menivät super hyvin. KAIKKI etäisyydet onnistuivat SARJASSAKIN pystyin odottamaan hevosta! WAU! oikeasti olin niin iloinen tunnin jälkeen! Milli oli super koko tunnin ajan ja opin ihan hirveästi! :D

väsynyt mutta hieno poni!<3
Olin tänään Ulpukan kanssa maneesilla ratsastamassa. Sekin meni todella kivasti! Tein alussa pitkät alkukäynnit. Yritin saada Ulpukkaa lopettamaan suun aukomisen (se tekee niin kun on jännittynyt tai ei ymmärrä apuja) sain sen ihan hyvin ohjastuntumalle ja keventelin hetken. Sen jälkeen tein ravi-käynti siirtymisiä ja yritin pitää sen nopeana takaa ja tasaisena kädelle. Ravi-käynti siirtymisien jälkeen tein vähän Ulpukalle haastavamman tehtävän, eli tein ravi siirtymisiä, pidensin ja lyhensin askelta. Se alussa vain rupesi pukitamaan jonka jälkeen meni todella kivasti! Tein loppua kohden vielä pari kertaa käynnistä laukan noston. Nekin meni todella kivasti! Lopuksi tein loppuraveissa diagonaalilla pari "lisäystä" ei ne mitään erikoisia ollut, mutta poni hiffasi mistä oli kyse ja ainakin yritti pidentää askeltaan ja säilyttää tasaisen tahdin.
lukijakuva 85
lukijakuva 86

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.