tiistai 25. elokuuta 2015

Viimeajan tapahtumia

Hei kaikille!

Viime postauksesta on vierähtänyt jo tovi ja vaikka kuinka olen yrittänyt kirjoittaa postausta teille, en ole sitä koskaan saanut julkaistua. Paljon on tapahtunut viime postauksen jälkeen. Nyt Lumilla vain maastoillaan kevyesti pari päivää koska se on rokotettu ja raspattu.


Salon kisojen jälkeen lähdettiin hankoon kahdeksi päiväksi kilpailemaan. Torstaina hyppäsin 100cm luokan josta sujuva& hyvä rata 0-0 tuloksella joka edellytti 8 sijaan. Perjantaina Lumi hyppäsi ensimmäisen 110cm luokan josta tuli perusradalla harmittava pudotus sarjan B- osalta. Rata oli kuitenkin sujuva ja olin ihan tyytyväinen rataan vaikka meillä oli Lumin kanssa vähän erimielisyyksiä radalla.
Hangon kisojen jälkeen treenattiin kotona aika paljon mutta kisoihin ei ehditty. Mä olin töissä kesällä varsinkin viikonloppuisin eikä mulla muutenkaan ole ollut hirveästi hinkua kisakentille kun meillä on kotonakin niin paljon ongelmia ratojen hyppäämisen suhteen.


Koulukisoihin uskaltauduttiin kuitenkin yksi viikonloppu he B:3 luokkaan josta pienten rikkeiden kanssa saatiin 61,8%. Lumi oli sitä mieltä että kun pilli on viheltänyt niin sitten  ruvetaan hyppäämään eikä silloin enää ravata! Käytiin myös Evitskogissa harjoituskisoissa hyppäämässä 110cm luokka ihan ok radalla josta kuitenkin taas yksi turha puomi. Hyppäsin myös Viiulla 80cm luokan 0vp tuloksella ja 1 sija!


Kotona olen ratsastanut myös Lumin lisäksi Rokkarilla ja Jokerilla. Rokkari on todella mukava suomenhevos- ruuna joka haluaa aina mielyttää ratsastajaansa. Sen kanssa työskenteleen pelkästään perusjuttujen parissa ainakin näin alkuun jotta löydetään hyvä yhteinen sävel ja voidaan sitten alkaa nostamaan tehtävien vaikeustasoa.Jokeri on tehnyt taas ison harppauksen eteenpäin. Selkään pääsen itse jo kiipeämään ilman avustusta, Jokeri myös seisoo nätisti ja odottaa että asettelen jalustimet ja kiristän vyön. Ratsastettavuudeltaan se on todella herkkä, lähtee nätisti eteen pohkeesta ja tulee hyvin takaisin. Ohjauksen suhteen meillä on eniten ongelmia, ei olla oikein aina samaa mieltä suunnasta mutta eiköhän sekin rupea sujumaan kun treenataan vähän enemmän!  Pieniä esteitäkin ollaan ylitetty ravissa ja laukassa ja ne onkin Jokerin suosikkeja koska se oikein imee kohti estettä aina. Jokerikin rokotettiin juuri joten nyt sekin vain tarhailee pari päivää.


Kesäloma loppui nyt myös ja arki on alkanut. Koulu on lähtenyt mukavasti rullaamaan ja rutiinit ovat jo alkaneet asettumaan päähän. Kesä 2015 oli säiden puolesta surkea! Töissä pääsin ratsastamaan paljon hevosia mikä oli todella hauskaa ja sainkin hyviä "ahaa"- fiiliksiä erilaisilla hevosilla. Kuitenkin ehdin tekemään kaikkea kivaa esim. köydä AC/DC- konsertissa, weekend- festivaaleilla ja tutustuin kesän aikana aivan mielettömän ihaniin ihmisiin joiden kanssa tuli koettua kaikkea ikimuistoista.4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla sun kuulumisia! Vitsi ku olisin itekki päässy weekendiin oli varmasti kivaa :) Jos sulla on jotain valkoisen hevosen puunaus vinkkejä takataskussa niin saa kertoa, nyt kun itsekkin sen värisen hevosen kanssa olen tekemisissä niin tulisi tarpeesee :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan huikea kokemus tuo weekend, ekaa kertaa kävin! En voi sanoa muuta vinkkiä kuin että lämminvesi ja shampoo! Kaikki muut niksit on kokeiltu, ei auta. Älä koskaan mieti että "noh putsaan huomenna tän läikän paremmin, ei se tästä pahene" - oi KYLLÄ se pahenee! Putsaa ja pese heti! Mä en ole välttynyt Lumin tulon jälkeen päivääkään kunnon hoitamiselta. Mutta tsemppiä valkoisen kaverin puhtaana pitoon ;-)

   Poista
  2. Hahah okei, kiitos vinkistä ;)

   Poista
 2. http://www.hevari.fi/product_details.php?p=1543

  Tämä on aika must tuote kimojen omistajille. Suosittelen pesuaineeksi Teepolia tai Vetrolinen kimoshamppoita. 😊

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.