tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vastauspostaus

Kysymyksiä tuli tosiaan aika vähän, aikaisemmin niitä on tullut niin paljon että olen jopa joutunut karsimaan mihin vastaan ja mihin en. En jaksanut kuitenkaan odottaa pidempään vaan päätin vastata näihin mitä olitte jo lähettäneet ja jos tulee lisää voin vastata kommenteissa.

Ratsastatko vielä Viiulla?

Ratsastan Viiulla edelleen pari kertaa viikossa.

Parasta Lumissa?

Parasta Lumissa on sen upea luonne, se on todella nöyrä ja oppii nopeasti uusia asioita. Lumi ei kuitenkaan ole tylsä ja tavallinen kiltti hevonen vaan erittäin persoonallinen sekä ratsastaessa että hoitaessa.Tiedätkö Viiun taustasta ja minkälainen se on ratsastaa?

Viiu on alun perin ostettu tietääkseni Virosta Suomeen ja päätyi ratsastuskoulun kautta nykyiselle omistajalleen. Viiu on tosi hauska poni ratsastaa, se on kiltti ja osaava, tekee juuri niin kuin ratsastaja pyytää. Kouluratsastuksessa Viiu on vähän laiska ja sitä saa välillä muistuttaa ihan kunnollakin että pitää muistaa liikkua eteen, Viiu kuitenkin on kehittynyt paljon vuoden aikana ja on paljon herkempi ja virkeämpi kuin mitä oli kun aloitin sen ratsastuksen. Esteillä se on tosi kiva, tarpeeksi innoissaan ja ei kiellä ilman hyvää syytä, ei kyttää taikka ryöstä vaan luottaa ratsastajaan ja tekee juuri niin kuin käsketään.

Parasta ratsastuksessa?

Vaikea kysymys, ratsastuksessa on niin paljon mikä on mun mielestä "parasta". Paras asia on tietenkin hevoset ja se luottamus mikä niiden kanssa tulee, kun saat hypätä isoja esteitä ilman että tarvitsee pelätä, suoritat vaikean koululiikkeen ja se tuntuu lastenleikiltä. Myös se että voit vain mennä maastoon pitkälle rauhalliselle kävely lenkille puhdistamaan pääsi stressiltä ja huolilta. Sitten myös tietenkin kaikki onnistumiset ja ystävät kehen en olisi tutustunut ilman ratsastusta.


Onko teillä oma talli pihassa ja minkälaista se on?

On, meillä on pieni ja vaatimaton 5 hevosen talli, tarhojen ja kentän kera. Oman tallin pitäminen on hauskaa mutta todella sitovaa, aina pitää olla ruokkimassa hevosia eikä niitä noin vain voi heittää minnekään jos haluat lähteä esimerkiksi ulkomaan matkalle. Tosin kotona saat tehdä ihan miten itse tahdot eikä tarvitse miettiä muita, saat hoitaa hevosia niin kuin itse parhaaksi näet ja se säästää myös aikaa kun talli on 50m päässä.

Mikä on lempi ruokasi?

Iskän tekemä makaronilaatikko, kanasalaatti tai tortillat, en osaa päättää!

Rakkain ponisi kautta aikojen?

En osaa päättää, kaikki ovat olleet mulle erittäin rakkaita mutta tietenkin ne kenen kanssa olen eniten tehnyt töitä ja viettänyt aikaa ovat tulleet tärkeimmiksi eli Napsu, Ulpukka ja Lelle.


Lempi varuste lumilla?

Lumilla oli ihana satula, vanha Butet, nykyään aika samanlainen Stübben mutta edellinen oli mun mielestä aivan unelma istua ja sen takia myös mun lempivaruste!

Mitä varusteita haluaisit tällä hetkellä eniten?

Lumi on edelleen uusia suitsia vailla, kuitenkaan mitään kauniita ja sopivaa hinta- laatusuhde suitsia ei ole osunut nenän eteen, en tosiaan ole kyllä kunnolla edes etsinyt.

Tavoitteet lumilla tulevaisuudessa?

Mulla ei ole oikeastaan mitään tavoitteita tälle kaudelle enää, tauon takia menetimme aika monet kisat ja nyt täytyy vain päästä takaisin treeni ja kisarutiiniin ja katsotaan miten kisoissa rupeaa sujumaan. Tää harrastus kun ei aina ole suunniteltavissa kun tuuli voi kääntyä niin nopeasti.

Aijotko joskus kilapailla jokerilla?

Ehdottomasti, tavoitteena jo tällä kaudella, mutta katsotaan, katsotaan!


Korkein hyppäämäsi este ja kellä?

Millillä, 150cm pysty.

Valmentajasi?

Äiti ja Johku, parhaat mitä vaan voi olla!

Ja kuka on esikuvasi ratsatuksessa ja miksi?

Mulla ei sinäänsä ole mitään esikuvaa ratsastuksessa. Mutta kaikki huippuratsastajat tekevät muhun vaikutuksen, lajista riippumatta, jokainen heistä on tehnyt niin paljon työtä päästäkseen sinne että se motivoi mua ainakin kun tietää että kovalla työllä on mahdollista saavuttaa unelmia, välillä mä tän unohdan mutta yritän pitää mielessä.
8 kommenttia:

 1. Äh unohdin laittaa kysymyksiä kun en heti postauksen nähtyäni ehtinyt :D Mutta ehtiikö vielä? Tuli mieleen, tuleeko Jokeri enemmän sun vai äitisi kisaratsuksi? Tai voisitko ajatella kilpailevasi joskus Annilla kouluratsastuksessa? Onko teillä tyhjiä karsinoita tällä hetkellä, tai asuuko pihassa siis muita kuin Anni, Lumi ja Jokeri? Viettääkö teidän hevoset täyttä laidunlomaa jossakin välissä? Ja JOS lähtisitte reissuun, voisitteko ajatella vievänne hepat täyshoitotalliin tai pyytäisittekö jonkun tutun teille talonvahdiksi ja hoitamaan hevosen kotona siis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh eise mitään vastaan sulle tähän nyt! Jokeri on äidille tarkoitettu, meen sillä nyt koska siitä ei tiiä mitä se keksii tehdä kun on vielä niin nuori mutta äiti rupeaa ratsastamaan varmaan heti kun päästään tästä keventely vaiheesta ohi :) ollaan mietitty menisinkö annilla kisoihin mutta se on niin vaikea hevonen että toistaiseksi äiti saa mun puolesta mennä. Meillä on 2 tyhjää karsinaa jotka toivonmukaan täyttyisi kesän aikana! Jokeri on kokoajan laitumella Lumi& Anni eivät, annin lomailuidta en tiedä mutta Lumi oli silloin kun sen selkä ei ollut kunnossa 2 viikkoa vain laitumella mutta nyt ei enää koska täytyy keskittyä treenaamiseen. Molemmat vaihtoehdot ovat sellaisia mihin voisimme ryhtyä :-) kiitos kysymyksistä toivottavasti sait vastaukset niihin :-D

   Poista
  2. Kiitos nämä oli hyviä :) Menetkö siis sen takia nyt Jokerilla, että olet nuorempi ja ketterämpi ja rohkeampi pysymään mahdollisissa pukeissa kuin äitisi? Itse en ehkä edes uskaltaisi mennä nuorella hulivilillä :D

   Poista
  3. Siksipä juuri :-) jokeri on onneksi todella kiltti eikä ole koskaan yrittänyt heittää mua selästä (kop kop)

   Poista
 2. miten toi jokeri siis on teillä? ostitteko sen vai onks se teillä vaan koulutuksessa vai ylläpidossa vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan ostettu jokeri, se on meidän oma nyt, ollut jo aika kauan :-)

   Poista
 3. Eihän 3-vuotiiaalla saa kilpailla? Ja eikös jokeri oo vasta 3v? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3- vuotiaille avoimeen luokkaan ollaan menossa, jos mennään. Ei haluta turhaan kiirehtiä, Jokeri kun on aika iso niin emme halua sille mitään rasitus tai kehitys ongelmia sen takia :-)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.