keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Valmennuksia

Tuntuu jälleen kerran ikuisuudelta kun viimeksi jaksoin tänne jotain raapustaa. Tosin ei tässä pelkästä jaksamisesta ole kyse, myös ajanpuutteesta. Kesätyöt alkoivat kaksi viikkoa sitten Talli Wistillä ja siellä päivät venyvät aika pitkiksi ja kotiin päästyä kiipeän nopeasti omien hevosten selkään ja jos hyvä tuuri käy ehdin näkemään kavereitakin iltaisin! En kuitenkaan valita, kerrankin on tekemistä joka päivälle ja onhan nyt kesäloma josta pitää nauttia niin kauan kun se vain kestää. Hyväksyin juuri mun syksyn opiskelupaikan Virkby Gymnasium:ssa joka tarkoittaa sitä että syksyllä pitänee oikeasti ottaa niskasta itseään kiinni ja ruveta opiskelemaan, lukiota ei kuulemani mukaan tuurilla päästä läpi.

 
Töiden ohella Lumin ratsastus on taas vähän lipsahtanut, välillä se on viettänyt pari päivää vapaata ja sitten taas kun ehdin olen ratsastanut yömyöhään. Pari viikkoa sitten mulla oli Johkun valmennus, odotukset eivät olleet korkealla koska ajattelin että treenit menevät yhtä huonosti kuin derbyllä. Toisin kävi, Lumi hyppäsi hienosti ja itsekin keskityin ratsastamiseen ja jätin matkustamisen väliin.

 

Maanantaina mulla oli Piia Pantsun valmennus. Pesin aamulla Lumin ja sitten lähdettiin valmennukseen, verryttelin rauhassa koska mulla oli hyvin aikaa. Kerroin Piialle millainen hevonen mun alla tällä kertaa on ja vaihdettiin kuulumisia koska olihan viime näkemästä ainakin vuosi. Aloitimme tunnin sileäntreenillä ja puomin ylittämisellä jotta saataisiin tuntumaa kunnon ratatempoon. Hypättiin sitten vähän ratoja 80-90cm korkeudella ja kun kaikki linjat sujuivat lopetimme. Tunti ei mennyt huonosti mutta mulle jäi paljon asioita yönyli mietittäväksi omasta ratsastuksesta.
 

Tiistaina mulla oli töitä joten menin tallille jo 7 ja autoin siellä hoitamaan hevosia kuntoon ja pois, putsasin karsinoita ja vein hevosia ulos. Puolituntia ennen mun valmennuksen alkua menin laittamaan Lumin kuntoon ja lähdin verryttelemään. Tunti alkoi jällein sileän työskentelyllä lukuisine kaarevine urineen ja siirtymisillä, Lumi tuntui oikein hyvältä. Hyppäämisen aloitimme pienellä pystyllä jota nostettiin hyppyjen edetessä. Ennen radan hyppäämistä hypättiin vielä yhtä pientä okseria, en tiedä miksi mutta Lumi alkoi ylihyppäämään ihan hirveästi ja selässä oli paikoittain jopa vaikea pysyä! Hypyt olivat isoja ja voimakkaita ja hevonen ei todellakaan halunnut koskea puomeihin. Kun hyppäsimme rataa ensin 100cm korkeudella huomasin että Lumi kävi aika kuumana jonka vuoksi esteiden jälkeen en saanut sitä tarpeeksi nopeasti takajaloille, tämä tuotti jonkin verran ongelmia varsinkin jos esteet tulivat nopeasti peräkkäin. Radan toinen kierros hypättiin vähän isompana n. 110cm korkeudella ja alussa oli ongelmia löytää sopivaa etäisyyttä ensimmäiselle esteelle koska Lumi alkoi jo vähän hyytymään ja aktiivisen laukan aikaansaaminen ei ollut niin helppoa.
Piian mielestä Lumi oli todella kiva hevonen jolla oli hyvä ratsastettavuus. Lumissa on kuitenkin vielä paljon työstettävää etenkin jotta saadaan kunnolla "poweria" ennen estettä, tämä vaatii että hevonen on suorassa ja ohjan ja pohkeenvälissä. Lumilla on tapana siirtää takaosa aina kaikkialle muualle kuin mahan alle mihin sen haluisin. Oikean puolen takajalka on myös selvästi heikompi jonka vuoksi meillä on vaikeuksia laskeutua oikeaan laukkaan esteen jälkeen, eli pitää treenata paljon suoruutta. Sain kuitenkin kehuja siitä että olen alkanut ratsastamaan enkä enää matkustele, teen asiat efektiivisesti mutta pehmeästi, myös se että mulla on hyvä tunne hevosen selässä, tunnen heti kun menee hyvin ja koska menee huonosti. Oli tosi kiva saada paljon rakentavia kommentteja enkä malta odottaa seuraavaa valmennusta! Nyt pitää treenata edellä mainittuja asioita jotta ensi valmennuksessa voidaan saada taas uusia kotiläksyjä.


 
Ensi postauksessa saatte kuulla miten Jokeri on alkanut kehittymään ;-)
 
Miten teidän kesäloma on sujunut? Hevostellen? Töissä? Kertokaa ihmeessä ja linkatkaa blogejanne niin saan vähän ilta luettavaa! :-)

4 kommenttia:

 1. mikä sun ka oli peruskoulusta?

  VastaaPoista
 2. Oii tää oli kiva postaus! Mäki oon töissä laakspohjassa tällä hetkellä ja päivät sujuu aika lailla samalla tavalla, kuin sullakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo vähän raskasta oli aluks mut ku tähän on tottunu ni hyvin se menee! :-D

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.