perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hauken valmennus& lomailua


Lauantaina (7.3) mulla oli Hauken valmennus. Edellisenä päivänä olin pessyt ja puunannut Lumin puhtaaksi koska valmennus oli aikaisin aamupäivällä. Aamulla tullessani talliin sain kuitenkin aloittaa kunnon harjausoperaation hevosen ollessa lian peitossa, sain pahimmat läikät pois mutta ei Lumi enää yhtä pudas ollut kuin edeltävänä iltana. Laitoin kotona satulan ja loimen selkään, suojat jalkaan ja sitten vain hevonen traileriin ja matka kohti talli Wistiä pystyi alkamaan. Aluksi käveltiin ulkona sandran kanssa aika kauan ennen kuin päästiin maneesiin verryttelemään. Aloitin verryttelyn normaaliin tapaan harjoitusravissa isoilla ympyröillä jonka jälkeen laukassa pitkillä sivuilla eteen ja lyhyillä sivuilla takaisin. Hauke kuitenkin keskeytti verryttelyn aika pian ja laittoi meidät tekemään kiemuroita esteiden ympäri harjoitusravissa, tarkoituksena saada hevoset pohkeiden ympärillä ja ulkoohjan tuelle. Lumi tuntui erittäin hyvälle ja sainkin kehuja Lumin muodosta ja miten se kantaa itsensä, oma jalka pitää kuitenkin saada vakaammaksi eikä niin että se roikkuu ja heiluu jatkuvasti. 

 Laukkaa työstettiin päätyympyrällä in- and- out kavaletti tehtävän avulla, tehtävä ei ollut Lumille ja mulle niin helppo vaan pakka levisi käsiin aina ensimmäisen kavaletin kohdalla Lumin ollessa aina yhtä ihmeissään seuraavista kavaleteistä ja jäi sen vuoksi pohkeentaakse. Itse taas horjuin joka suuntaan ja myötäsin liikaa, vedin sisäohjasta ja mitäköhän muuta, ihan solmussa kuitenkin olin ja vasta viimeisillä toistoilla sain ihan hyvän fiiliksen ensimmäisestä kavaletistä viimeiselle asti. 



Verryttelyn ja alkuhiomisten jälkeen vasta aloitettiin se kunnon työ, vaikein tehtävä mitä olen ratsastanut, tai ei, ei vaikein mutta silloin se tuntui siltä! Aluksi tehtävä oli ns. "helppo" hypättin vain muutamia yksittäisiä esteitä hyvän rytmin ja tasapainon löytämiseksi, Lumi oli ihan super hyvän tuntuinen ja hypyt tuntuivat helpoilta, mun piti keskittyä että on kierrä ylävartaloa oikealle hypyssä vaan pidän hartiat suorassa. Sitten aloitettiin se  vaikea tehtävä, kiemuroita oli niin paljon että pää meinasi mennä sekaisin, en saanut omasta mielestäni Lumille tarpeeksi laukkaa minkä vuoksi oli vaikea ratsastaa kaikki kaarteet sujuvasti joka johti moneen keskeytettyyn tehtävään. Haukekin sanoi että pitää katsoa sormien välistä joitain asioita, kyseessä on kuitenkin erittäin raaka 6- vuotias hevonen ja tehtävä oli sille todella vaikea. Mun itse on vaikea olla tyytyväinen koska olen niin tarkka kun ratsastan ja kun tiedän mihin parhaimmillaan Lumin kanssa pystytään niin silloin mua jää aina kaivamaan tuollaiset pienet asiat jos ei tehtävää ole alusta asti suoritettu "täydellisesti". Tehtävän piirtäisin teille mutta täytyy myöntää että en sitä enää muista lainkaan! 



Seuraavana päivänä Hauke ratsasti Lumin koska itse matkustin yöllä Gran Canarialle leppoisalle aurinko lomalle. Olen täällä viikon loppuun ja sen ajan Tonja ja äiti ratsastavat Lumilla, kentällä on kuulemma jo pystynyt ratsastamaan ja Lumi on ollut villillä päällä! En malta odottaa maanantaita että itse pääseen hevosen selkään, viikko ilman hevosia on ollut PITKÄ aika!!!! 







4 kommenttia:

  1. Hei kehen voisi ottaa yhteyttä jos tahtoisi tonne Hauken valmennukseen? Ois kiva kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talli Wistin nettisivuilta pitäisi löytyy yhteistietoja! :-)

      Poista
  2. kiva postaus!:)

    http://pinja-sofia.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.