sunnuntai 4. tammikuuta 2015

vuosi vaihtuu ja uudet tuulet puhaltaa

Niin kuin monessa muussa blogissa tehdään vuosittain tiivistelmä menneestä vuodesta niin aion minäkin nyt. Vuosi 2014 on ollut täynnä iloja ja suruja, onnistumisia ja epäonnistumisia mutta kaiken kaikkiaan tämä on ollut mielestäni aivan mahtava vuosi!!
2014
Tammikuu

Tammikuussa kävin aluevalmennuksissa, Piia Pantsun, Hauken ja Johkun valmennuksissa Ulpukan kanssa. Kenttä oli vielä sula joten kotona pystyi vallan mainiosti treenaamaan ja hyppäämään. Ratsastin myös Daisyä, kummitätini kouluhevosta ja valmentauduin sillä pari kertaa viikossa sekä este että kouluratsastuksessa. Tein myös blogille oman instagram käyttäjän nimellä; idajaponit
 
 
 
Helmikuu
 
Helmikuussa ratsastin paljon kaverini uutta hevosta Cessiä koska kaverillani oli täydet käsissä siirtyä pienestä pulleasta ponista isoon hevoseen. Ratsastin myös Ulpukkaa, Ticoa ja Daisyä säännöllisesti. Ulpukan kanssa meillä oli kisakauden avaus joka meni paremmin kuin mitä olin odottanut! Haukekin kävi pitämässä valmennuksen ja saatiin paljon kehuja kuinka ollaan kehitytty.
 
 
 
 
Maaliskuu
 
 Kävin Hauken valmennuksessa Ulpukalla ja se oli parempi kuin koskaan!!Lumi saapui koeajalle ja  kävin myös näyttämässä sen Haukelle ja hän näytti vihreätä valoa! Maaliskuussa oli myös koulukilpailut missä olin Ticon, Papun ja Ulpukan kanssa, sielläkin meni oikein hyvin.
 
 
 
Huhtikuu 
 
Huhtikuussa kävin Piia Pantsun valmennuksessa Cessillä ja ratsastin Papua yhä useammin. Kävin näyttämässä Papun Ypäjällä poniori päivillä missä se hyväksyttiin jalostukseen. Starttasin Ulpukalla ensimmäisen he A luokan saaden 61% ja 3 sijan. Hyppäsin myös 90& 100cm luokkia hyvällä menestyksellä.
 


 
Toukokuu
Kävin Hauken valmennuksessa Lumilla& Ulpukalla. Kisasin Ulpukalla esteitä ja koulua, starttasin mm. ensimmäisen vaativan luokan! Käytiin Ulpukan kanssa Niinisalossa hyppäämässä maastoesteitä joista me molemmat tykättiin ihan hurjan paljon.
 

Kesäkuu
 
Kävin ensimmäisissä kenttäkisoissa Ulpukan kanssa. Lumi teki suuria harppauksia ratsastettavuuden suhteen ja Viiu nappasi ruusukkeita kisoista. Suru uutinen tässä kuussa oli että rakas Tico jota olin ratsastanut jo kahden vuoden ajan myytiin ja samalla pala mun sydämestä irtosi, Tico oli niin ihana! Kävin myös rippileirillä joka oli ehdottomasti mieleenpainuvin viikko koko vuodelta. Rippileirin myötä konfirmoiduin myös ja ratsastushousut vaihtuivat kauniiseen mekkoon yhden päivän ajaksi.
 
 
Heinäkuu
 
Heinäkuussa oli paljon kisoja ja meni sekä huonosti että ihan todella hyvin! Lumi kävi ensimmäisissä kisoissaan Brobyyssä, hyppäsi todella hyvän radan vaikka tuli pari kieltoa yhdelle lankulle jonka vuoksi tulos hylättiin. Ulpukka nappasi kaksi ruusuketta samoissa kisoissa 80& 90cm luokista. Hangossa otettiin ruusuke mukaan tyyliluokasta mutta 90cm luokassa kiellettiin ulos.
 

 
Elokuu
 
Viiu kävi taas kisoissa ja voitti kaiken mihin osallistui, huippu poni! Hypättiin myös ensimmäinen 80cm luokka josta räpsähti 4 sija. Tonja kävi Ulpukan kanssa myös koulukisoissa ja suorittikin todella hienon radan. Lumi sen sijaan oli todella huono ratsastaa sileällä joten saatiin treenata hikihatussa eikä motivaatio istua valkoisen tamman selkään todellakaan ollut kova... Kisoissa meni sen sijaan oikein hyvin, startattiin ensimmäiset aluekisat Ypäjällä saaden ainoastaan yksi puomi matkaan.
 
 
Syyskuu
Alettiin löytämään Lumin kanssa yhteistä säveltä myös kotona jonka seurauksena tehtiin suuria harppauksia eteenpäin myös esteiden parissa. Olin tehnyt myös raskaan päätöksen luopua Ulpukasta ja se laitettiin myyntiin.
 
 
Lokakuu
 
Aloin ratsastamaan Papulla säännöllisesti ja käytiin este& koulukisoissa, olimme kehittyneet todella paljon keväästä ja saatiinkin reilu 62% tulokseksi he B luokasta! Esteillä meno oli vielä aika villiä ja pääsääntöisesti mentiin esteistä läpi ja aina jos kävi hyvä tuuri päästiin puhtaasti yli. Meille tuli myös uusi hevonen myyntiin, Kaapo 6- vuotias ihana herrasmies joka lähtikin yhtä nopeasti kuin tuli, se löysi todella nopeasti ihanan rakastavan kodin. Aloin ratsastamaan Ladyllä enemmän ja käytiin jopa yhdet kisatkin mistä ei kuitenkaan maailmaa mullistavaa tulosta tullut mutta oltiin ihan tyytyväisiä. Hyppäsin Lumilla ensimmäisen 90cm radan, puhdas rata ja ihan hyvä rata kokonaisuudessaan. Käytiin myös Hauken valmennuksessa ja saatiin paljon kehuja tasaisemmasta menosta. Koko vuoden surullisin asia tapahtui myös lokakuussa, Ulpukka nimittäin lähti uuteen kotiin.
 
Marraskuu
Marraskuussa huomattiin jo selvää kehitystä mun ja Lumin yhteistyössä ja treenit menivät paremmin kuin aikaisemmin. Kävin myös katsomassa Horse Showta joka oli yhtä huippu kuin aina! Papu alkoi myöskin ymmärtämään että ne esteet on tarkoitettu hypättäväksi eikä ole huvikseen laitettu hänen laukka suoralleen  ;-)
 
 
 
Joulukuu
Vuoden viimeinen kuukausi, kävin Hauken valmennuksessa Lumin kanssa ja se meni ihan hyvin. Papun kanssa käytiin Urmaksen valmennuksessa joka oli ihan tosi hyvä ja Papu HYPPÄSI paremmin kuin ikinä aikaisemmin!!! Lady myytiin myös uuteen kotiin ja onkin viihtynyt siellä erittäin hyvin. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.