sunnuntai 2. marraskuuta 2014

HIHS-14 & estehyppelöitä

Moikka kaikille! Viime viikonloppuna oli yksi vuoden odotetuimpia hevostapahtumia nimittäin Helsinki International UB Horse Show. Aikaisempina vuosina kun mä olen siellä käynyt niin se on järjestetty Hartwall Areenalla ja tänä vuonna se oli ensimmäistä kertaa Helsingin jäähallilla. Jäähalli on Hartwallia pienempi joka teki tunnelmasta paljon paremman ja katsomot näyttivät täyteläisimmältä vaikka ihmisiä oli vähemmän. Expo alueen järjestely oli mun mielestä erittäin sekainen ja siellä ei ollut selkeää "reittiä" mitä pitkin pääsi sujuvasti kaikille standeille. Se että verryttelyä pääsi seuraamaan oli myös tosi kiva idea katsojille, ratsastajista en sitten tiedä miten mukavaa oli verrytellä kun monta kymmentä silmäparia seurasi tarkasti jokaista liikettä. Tapahtuma oli kuitenkin mun mielestä erittäin hyvin onnistunut uudesta paikasta huolimatta ja oli upeata päästä niin läheltä seuraamaan huippu ratsastajien ratoja. Ostoksia en tehnyt koska kesätyö rahat on hävinnyt kuin tuhka tuuleen syksyn aikana enkä edes teidä mihin ;-) Uudet saappaat olivat hankinta listalla mutta niiden hankinta jäi väliin. Ostin sen sijaan Lumille uudet takasuojat koska sen vanhat suojat ovat niin rämäiset että niissä ei kehtaa enää ihmisten ilmoille mennä. Olen kauan jo etsinyt takajalan suojia ilman joustoja koska nuorille hevosille ei saa laittaa takajalan suojia kisoihin joissa on joustot. Valitsin tutun ja turvallisen merkin, Eskadron, tavalliset mustat matalat takajalan suojat jotka istuvat Lumille täydellisesti.

Mulla oli Torstaina (29.10) rataharjoitukset Wistillä Lumin kanssa jotka meniväty ihan super hyvin! Verryttelin aluksi itsenäisesti ja sileän verryttelyn jälkeen aloimme hyppäämään pienen pystyn ylitse Johkun neuvojen mukaan. Pystyä tulimme parikertaa ja sen jälkeen hyppäsimme vielä yhtä lankky pystyä toisesta suunnasta. Kun verryttelyt oli tehty hyppäsimme radan joka oli mun mielestä tavallaan vaikea mutta tavallaan helppo. Ensimmäisellä kierroksella hypättiin 80-90cm korkeudella ja mentiin puhtaasti mutta viimeiselle esteelle tuli kielto. Este oli kapea tummansininen pysty jonka alla oli harmaa laatikko mitä Lumi kyttäsi ihan kauheasti. Toisella kierroksella hypättiin n. 100-110cm korkeuksilla ja se meni paremmin kuin ensimmäinen kierros. Ainut virhe mikä tuli oli että sarjan jälkeen tultaessa yhdelle pystylle niin en nähnyt ollenkaan sopivaa askelta joten ratsastin tarkoituksella pystyn ohi ja jatkoin seuraavalle esteelle. Saatiin kehuja taas miten hyvin Lumi meni ja olin äärettömän tyytyväinen pikku Lumppariin.

2 kommenttia:

  1. Miksei nuorella saa pitää joustollisia suojia? En tiennyt. Hyvä postaus ja hienosti menee hypyt videolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itse asiassa tiedä, kai se johtuu siitä että ne voi kiristää niin tiukalle ja paine on jotenkin erilainen? en tiedä, säännöissä sanotaan että takajalan suojissa ei saa olla joustoa :) Kiitos paljon!

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.