maanantai 13. lokakuuta 2014

Rataharjoitukset 10.10

Perjantaina Laakspohjassa järjestettiin rataharjoitukset jotta kaikki halukkaat pääsisivät harjoittelemaan radan ratsastusta viikonlopun seuramestaruuksia ajatellen. Itse osallistuin Junioreiden seuramestaruuteen missä ratsastettiin Helppo B nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2003, päivitetty 2009. Rata oli helppo, siirtymisiä, keskiympyröitä ja mukaan mahtui myös yksi keskiravi. Seuramestaruudesta kilpailin Ladyllä ja Papun kanssa menin muuten vain osallistumaan, harmi kun ei mestaruuteen saa osallistua kahdella hevosella. Mutta miten kisat menivät kirjoitan erillisessä postauksessa! Sen sijaan haluan analysoida Perjantain rataharjoituksia jotka menivät hyvin ja huonosti.
Seuramestaruus kultaa 2012!!! Rameses XII <3

Papun kanssa verryttelyssä saa aina olla vähän varuillaan koska se säikkyy liian läheltä ratsastavia ratsukoita, sen takia ratsastan aina raippa sisäkädessä ja se osoittaa ulospäin niin että jos se osuu vastaantulevaan hevoseen niin se on selvästi tullut liian läheltä. Mua ärsyttää suunnattomasti se että ratsastetaan liian läheltä, varsinkin jos huomaa että hevonen säikkyy, silloin ei tarvitse ratsastaa ihan niin läheltä että jalustimet osuvat toisiinsa (näin on käynyt, ei onneksi Papun kanssa!). Ymmärrän toki että pienessä maneesissa missä on liikaa ratsukoita niin tulee väkisinkin kohtia missä on pakko ratsastaa läheltä muita, itse yritän kyllä parhaani mukaan väistellä muita kun tiedän että hevoseni on säikky. Mutta unohdetaan tuo aihe koska keksin kyllä tuosta kirjoitettavaa vaikka kuinka mycket! Papu oli verkassa kuitenkin tosi hyvä suhteessa siihen että muita jouduttiin jatkuvasti väistelemään tai säikkymään, huoh. "Isoon- maneesiin" saavuttaessa Pikku- Papu meni ihan lukkoon ja oli aika hidas ja rupesi vain painamaan kädelle. Rata oli ihan siisti ja saatiin tasaista 6,0- 7,0, mitään rikkeitä radalla ei ollut johon olin todella tyytyväinen, Papu tsemppasi muutenkin ihanasti vaikka jännittikin kovasti. Prosentteja tai sijoituksia ei saatu koska kyseessä oli vain rataharjoitus.

Papu ypäjällä keväällä :)
Ladyn kanssa verryttelin ulkona koska "pikku- maneesissa" oli alkanut ratsastuskoulu- tunnit joten ei päästy sisälle. Ulkona tihkui vettä vähän koko ajan ja kentän pohja oli  tosi hyvä mutta paikoittain liian märkä joka teki siitä liukkaan. Lady oli ulkoverkassa tosi kiva, mitä nyt välillä pisti hanttiin mutta ihan oli normaali omaitsensä. Tein siirtymisiä ravissa lyhyestä ravista isompaan raviin ja takaisin lyhyeeseen raviin ja sain tosi kivoja pätkiä ratsastettu!

Kun mentiin maneesiin missä rata ratsastettiin Lady meni ihan lukkoon, kun mulla vielä oli raippa kädessä se eteni vielä suht hyvin mutta kun aloitin radan ja jätin raipan pois niin se jäi kovaksi kyljistä eikä liikkunut yhtään eteen. Kerään itseeni aina liika paineita siitä että kaiken pitää onnistua täydellisesti joten mun hermot ei kestä yhtään tuollaista että asiat ei mene niin kuin suunniteltu. Tosi huono juttu, mun pitäisi vain rauhassa osata hengittää syvään ja yrittää parhaani vaikka ei asiat menekkään ihan täydellisesti. Mulla ei tietenkään ollut kannuksia kun en kotonakaan niillä ratsasta joten en mä tajunnut että kisoissa on oltava. Suoritus siis hylättiin jo sen takia mutta sain tietenkin suorittaa radan loppuun kun kyseessä oli vain harjoitus. Ratsastin tosi rumasti Ladyä, yrtin kaikin tavoin saada sitä liikkumaan eteen vaikka se oli tosi jännittynyt ja olisi vain pitänyt ratsastaa rauhallisesti, laukassa menin vain täysiä eteen ja ravissa kevyttä ravia niin paljon kuin hevosesta vai lähti eli ei juuri mitään. Harmitti tosiaan radan jälkeen että olin niin lapsellinen että annan huonojen hermojen pilata mun mahdollisuuden HARJOITELLA, siis voi huhu kyseessä oli harjoitus ja mä en pysty edes silloin pitämään päätä kylmänä... Lauantaina käytiin vielä maneesilla ratsastamassa Lady ja äiti piti tuntia ja keskityttiin vain siihen että se liikkuu rennosti ja mä istun hiljaa enkä purista ja vedä koko aikaa. Lady oli tosi hyvä kun maltoin itse vain rauhoittua ja ymmärtää että se hevosen kimppuun ei voi käydä että tilanne vain pahenee.

Lady laitumella <3
Lady 2013?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.