tiistai 14. lokakuuta 2014

LoR koulu seuramestaruudet 12.10

Jos olisin kirjoittanut tän postauksen Sunnuntaina kisojen jälkeen teksti ja ajatumaailma olisi paljon negatiivisempi.  Oon ihan tyytyväinen että ehdin kirjoittaa tän vasta pari päivää myöhemmin kun oon ehtinyt miettiä ja analysoida kisoja tarkemmin. Lyhyesti sanottuna Papu ylitti mun odotukset ja Ladyn ja mun suoritus ei ollut meidän tasoa, mutta Perjantain rataharjoitusten jälkeen tuskin kukaan uskoi meidän pääsevän edes lopputervehdykseen.

Herätys oli aikainen mulle kellon soidessa jo 6:30, nousin ylös, puin ja sitten vain aamutallin tekoon. Ajoin skoballa Laakspohjaan ja siellä sitten laitoin kaikki omat varusteet päälle ja hyppäsin Papun kyytiin. Varasin aika pitkän ajan verryttelyä varten jotta ehtisin kävellä tarpeeksi kauan. Käynnissä tein pysähdyksiä ja taivuttelin molempiin suuntiin ja muutenkin hain vähän tuntumaan suuhun. Ravailin kevyessäravissa aika kauan tehden voltteja ja avoja jonka jälkeen otin laukkaa molempiin suuntiin ja sitten kävelin taas. Ennen kun menin radalle niin tein paljon jyrkkiä käännöksiä missä Papun piti käyttää takaosaa ja pysyä pohkeen edessä. Rata sujui virheittä ja Papu oli tosi hyvä! Jään itse helposti pitämään liikaa oikeasta ohjasta jonka vuoksi en saa sitä asetettua rehellisesti vasemmalle eikä vasen pohje ole läpi. Papu jää laukassa aika helposti vahvaksi kun sillä ei vielä ole tarpeeksi voimaa kantaa itsensä koko laukkaohjelman läpi. Prosentteja tuli päätuomarilta 63,958% ja M- tuomarilta 60, 417%, lopputulokseksi tuli 62,188% tuomarit olivat tiukkoja ja varsinkin tuo sivutuomari on ollut todella tiukka eikä yhtäkään pistettä ole ilmaiseksi irronnut.

Äiti toi Ladyn Laakspohjaan ja mä vaihdoin "lennossa" hevosia jotta ehtisin Ladynkin kanssa kävellä riittävästi. Kun Lady oli tuijotellut tarpeeksi kaikkea niin aloin hakea tuntumaa ja sen myötä myös eteen- alas tyyppistä kevyttäravia. Lady oli todella jännittynyt mutta nyt keskityin siihen että en välitä siitä vaan ratsastan sitä ihan normaalisti vaikka se kyttää ja riehuu. Laukkaaminen oli aluksi aika mielenkiintoista kun Lady rupesi joka kaarteessa puskemaan ulkopohjetta vastaan ja kun korjasin sitä se "suuttui" ja pukitti tosi isosti. Ennen radalle menoa se meni kaikissa askellajeissa tosi hyvin joten lähdin tyytyväisin mielin radalle. Ratsastin tuomaripäädyssä niin kauan että pilli soi koska se jännitti pikku Ladyä ihan hirveästi.

Rata ei todellakaan ollut meidän tasoa, oltaisiin pystytte tosi paljon parempaan mutta aina ei vain voi onnistua. Lady "vastusteli kättä" paikoittain radan aikana, se on huono tapa mikä sillä on aina ollut että se vetää ohjia ja jos jalalla pyytää eteen niin että se lopettaisi niin se aina ylireagoi ja rupeaa heittämään päätä. Tuota päänheittämistä se teki pari kertaa radan aikana minkä vuoksi moni liike vaihtui seiskasta/kasista vitoseksi/kutoseksi, harmi sinäänsä  mutta asialle ei oikein paljoa voi tehdä. Radan jälkeen olin taas tosi vihainen ja pettynyt omaan ratsastukseen ja hevoseen koska tiesin että meni huonosti. Ulospäin oli kuulemma näyttänyt tosi hyvälle niitä päänheittämisiä lukuunottamatta. Oli tosi kiva kuitenkin tulla radalta pois isojen aploodien ja kannustuksien saattelemana, huono rata mutta kaikki ympärillä olevat ihmiset saivat mut niin iloiseksi :) Prosentit olivat kuitenkin "huonot" joten hyvämieli laantui nopeasti. Päätuomarilta 63,958% (kyllä, tasan samat prosentit kuin Papulla :D)ja M- tuomarilta 60% tasan ja lopputulokseksi tuli 61,97%. Voitin itseni lopputuloksissa Papun kanssa 1 pisteellä ja sain sijat 10&11, ei yhtään huonosti mennyt loppujen lopuksi, kaksi nuorta hevosta joiden yhteisen määrän kisastartteja voi laskea 5 sormella ;)

7 kommenttia:

 1. Mulla kävi ihan samoin sunnuntaina kun sulla perjantaina.. tai siis tuntui ihan samalta, hevosella kamala hätä ja jäi tosi poskeen taakse ja itse vaan kamalalla kyydillä ETEEN ja se pettymys radan jälkeen, kun ratsastus ei ollut sitä kauneinta.. onneks prossat näytti eri lukemaa kun omat fiilikset, kun ite tottunut etenevään hevoseen, ei etrenpäin ratsastettavaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti jatkaa, että sun ja Ladyn rata näytti tosi hyvältä vaikka tuli pikkusia rikkeitä :)

   Poista
  2. Joo, ihanaa et joku ymmärtää! Kiitos tosi paljon! Tsemppii sulle ja hepalle jatkoon, lisää ratoja ni eiköhän me saada nää etanat liikkumaan yhtä hyvin radalla kuin kotona! ;-)

   Poista
 2. Sut voi laittaa minkä vaan hepan/ponin selkään ja saat ne aina menemään. Silt se ainakin näyttää :-) ja näyttää kivalta. Näin sut laaksarissa sillä Leidillä (?) enkä ikinä uskaltais ratsastaa sillä.
  Tiiätkö mitä Ulpukalle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, ihan tosi ihanasti sanottu! Lady on vähän neiti välillä eikä oikein tykkää kun sitä komennetaan... Ulpukalle kuuluu tosi hyvää ja on kotiutunu uuteen talliin hyvin! :-)

   Poista
 3. Multa on jotenkin mennyt ohi kuka tämä Papu on? Eikö Lady ole äitisi hevonen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papu on 8- vuotias Connemaara ori mitä ratsastan kerran viikossa (hyppään) ja sitten kilpailen aina kun kohdalle sattuu sopivat kisat! Juu, Lady on äitini hevonen, mä vaan nyt Ulpukan lähdettyä aloin sillä ratsastamaan kun meillä synkkaa aika hyvin :)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.