perjantai 19. syyskuuta 2014

Valmennus+ kuvia& video

Moikka, mulla oli eilen eli Torstaina todella pitkästä aikaa Johkun estevalmennus Lumin kanssa. Pidimme hyppäämisestä pienen tauon jotta pystyisimme enemmän keskittymään Lumin ratsastettavuuteen. Tauko onkin tehnyt terää, Lumi hyppäsi paremmin kuin koskaan ja oli niin innokas että ensimmäiset hypyt pienelle ristikolle olivat ihan jätti isoja! Verryttelimme siis ensin pienellä ristikolla kahdeksikolla ja ristikon päällä piti vaihtaa suuntaa. Ristikko nostettiin okseriksi ja oli lopuksi n. 90cm korkea, mun piti keskittyä siihen että tasapainotan hevosta kaarteessa enkä vain anna sen kaatua sisäpohjetta vastaan. Oikealle käännytteässä annoin sen helpommin kaatua sisälle mutta saatiin se korjattua parin kerran jälkeen. 


Toivoin ennen tunnin alkua että treenattaisiin pitkiä lähestymisiä ja linjoja koska ne ovat mulle tosi vaikeita kun en tahdo millään luottaa itseeni että näen askeleen. Tuolloin kuitenkin mulla sujui sekä linjat että pitkät lähestymiset ongelmitta eikä mitään suuria mokia tapahtunut. Kerran kun jäimme puolikkaan askeleen varaan enkä osannut päättää otanko kiinni vai etenenkö niin tuli lähestymisvirhe jolloin Lumi teki päätkösen ja hypättiin aika kaukaata vesimatto. Hypättiin loppuun vielä pieni "rata" josta näkyy pieni pätkä tuossa videolla. Johku kehui Lumia paljon ja olin itsekin todella tyytyväinen tuntiin. Kotona treenataa nytten kahdeksikolla joko puomin tai kavaletin avulla jotta muistan myös ratsastaa puomin/ kavaletin jälkeisen kaarteen.

Ulpukalla oli taivutusletit harjassa mutta ne ei näyttänyt kovin
 hyvältä joten laiton ratsastuksen ajaksi sykeröt :)
Ulpukka pääsi tänään kunnon koulutreeniin joka tarkoitti myös sävy- sävyyn varusteratsastusta ja tietenkin pinteleitä! Olin aamulla kuvaamassa koulutuntia jonka innoittamana käytin samoja tehtäviä Ulpukan ratsastuksessa. Ensin tein käynnissä väistöjä ja kaarteissa piti olla tarkkana ulkoohja- ulkopohje jotta se ei kaatuisi ulos vaan saisi takajalat alleen käännöksessä. Tein samaa harjoitusta ravissa ja laukassa ja Ulpukka oli tosi kivan tuntuinen. Tein kans vähän temponvaihteluja ja sarjavaihtoja laukassa. Ulpukka kuitenkin "kuumuu" kun tehtävät ovat haastavia niin välillä ei tahdo ollenkaan sujua vaan täytyy ottaa tauko ja sitten taas jatkaa. Ulpukkahan on oppinut tässä parin viikon aikana tekemään laukavaihtoja jokatoisella askeleella ja tänään yritin saada jokaisella, saatiin jopa 3 vaihtoa peräkkäin mutta sitä täytyy vielä vähän treenata. Olin kuitenkin ihan älyttömän tyytyväinen tän päivän treeniin ja huomenna jatketaan vähän kevyemmällä meiningillä.Ainiin ja muistakaa käydä katsomassa uudistetut hevosten esittely sivut! :)

4 kommenttia:

 1. Kuvia katselemalla huomaa miten paljon Ulpukka on parissa vuodessa kehittynyt. Hienoa työtä olet ponin kanssa tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Vau, oot tehnyt Ulpukan eteen valtavasti. Mutta meni ohi sis eikö se enää ole sulla ? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilun kahden vuoden aikana ehtii paljon :-) Ulpukka lähtee multa joko uudelle omistajalle tai kasvattajalleen ensiviikon aikana :/

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.