torstai 19. kesäkuuta 2014

Kisat& treeniä

Eilen hyppäsin Ulpukan kanssa kotona pieniä esteitä. Tein normaalin tapaan alkuverryttelyn, käyntiä kevyttä ravia ja sitten vähän laukka työskentelyä. Ulpukka oli alusta asti tosi kiva vaikka oli vähän hidas jalalle ja löysä. Otin raipan käteen hetkeksi ja tarpeen tullen autoin takajalkoja aktivoitumaan jos oli tarvetta. Ulpukan alettua herkistymään jalalle aloin verryttelemään hyppäämällä pääty ympyrällä n. 60cm korkean pystyn ylitse. Kun Ulpukka pääsi hyppäämään niin vauhtia riitti ja pukkeja tuli taas koko vuoden edestä. Hyppäsin pienen radan n. 60- 80cm esteillä ja se meni tosi hyvin, vaikkakin vauhtia oli aavistuksen liikaa. Kun Ulpukka pääsee hyppäämisessä vauhtiin niin se aina villiintyy tosi paljon, kisoissa se on yleensä aika löysä ja rauhallinen koska se on niin jännittynyt mutta kotona tuota rauhallista ponia ei tahdo millään löytyä. Lopuksi hyppäsin yhtä sarjaa vähän isompana ( n. 90-110cm) jotta saataisiin vähän tuntumaa kisakorkeudesta.

Käännös seuraavalle esteelle!

Ulpukalla oli vauhti päällä :D
Tänään suuntana oli seuraestekisat Laakspohjassa. Olin ilmoittautunut 90cm luokkaan Ulpukan kanssa ja tuo korkeus tuntuukin nyt jo aika varmalta joten mua ei jännittänyt yhtään. Tonja ja Miki satuloivat Ulpukan sillä välin kun kävin kävelemässä radan ja kauhistelin märkää derbykenttää. Näin edellisessä luokassa pari ratsukkoa jotka kaasuttelivat ihan päättömästi ja hevosia jotka liukastelivat liukkaalla nurmiradalla, hetken aikaa mietin että kannattaako ollenkaan startata. Paikalle oltiin kuitenkin saavuttu ja ajattelin että mennään nyt kuitenkin, täytyy vain ratsastaa varovasti. Taluttelin Ulpukkaa hetken ja sitten menin selkään ja suoraan verryttelyyn. Kävelin hetken jotta Ulpukka saisi katsella ympärilleen ja sitten aloin keventämään. Ulpukka oli aika vahvasti kiinni vasemmassa ohjassa joten yritin taivutella ja työntää vasenta pohjetta läpi, en kuitenkaan saanut verryttelyssä sitä kunnolla irti vasemmalta. Laukkasin pari kierrosta ja sitten otin molemmista suunnista hypyt ristikolle pari kertaa ja sitten pystylle kaksi hyppyä. Mut kuulutettiin jo radalle valmistautumaan kun mun piti ottaa okserille viimeinen hyppy ja siinä tulikin pieni häiriö mun keskittymisessä ja toin Ulpukan vähän huonosti okserille jonka seurauksena se hermostui ja rupesi pukittamaan ihan kauheasti! Ajattelin että pakko tehdä toinen hyppy ennen rataa, lähestyin okseria uudelleen mutta Ulpukka kävi niin kuumana että oli pakko kääntää pois ja vasta kolmannella yrittämällä päästiin jotenkuten järkevästi lähestyttyä okseria.

Toisiksi viimeinen este...

Derby radalle saavuttaessa laukkailin vähän ympäriinsä ja näytin kaikki "pelottavat" esteet ihan varmuuden vuoksi. Kun oli mun vuoro startata niin laukkasin pitkän matkan ja käänsin aika jyrkästi ykköselle jotta Ulpukka ei ehtisi ottaa niin paljon kierroksia ennen estettä. Ykkönen ja kakkonen sujui hyvin, kolmas este puhtaasti jonka jälkeen normaali 6 laukkaa sarjalle. Jäin kolmosen jälkeen vähän pitämään liikaa jonka vuoksi jouduin vähän pidentämään askelta sarjalle mutta Ulpukka oli varovainen jaloistaan ja suoritti sen virheettömästi. Viides, kuudes ja seitsemäs este puhtaasti, kahdeksannelta esteeltä käänsin aika jyrkästi yhdeksännelle esteelle joka myös puhtaasti. Sitten, idiootti Ida ja todella tyhmät ratkaisut saapuvat viimeiselle esteelle, pienelle pystylle jonka alla on vesimatto. Ulpukka laukkaa tosi hyvin vesimattoa kohti ja askelkin näyttää osuvan hyvin, mutta sitten jokin erittäin hyvä idea tulee mieleeni että nyt se poni ihan varmasti kieltää joten nyt aletaan puskemaan ponia kohti estettä ja heitetään ohjat kädestä ja maataan kaulalla! Lopputuloksena tästä älynväläyksestä 4vp koska ajauduttiin ihan liian lähelle estettä eikä Ulpukka enää ehtinyt nostamaan etujalkojaan joten yksi (turha!!!!) puomi alas. Harmitti niin paljon radan jälkeen koska kokonaisuudessaan rata oli varmaan parhain mikä ollaan koskaan yhdessä Ulpukan kanssa tehty, viimeistä kömmähdystä lukuun ottamatta...

Hömppä pääsi maalin asti <3
Vesileimattomat kuva c) Tessa Hostikka
Vesileimalliset kuvat c) http://jk.galleria.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.